Becali i-ar putea crea mari probleme lui Hagi! Ce se întâmpla când era închis şi muncea la Academia "Regelui": "Făceam ce voiam, aveam apartament de şapte stele. Dacă venea directorul, mă suna şi îl mai ţinea la poartă 15 minute"

27 dec 2018 30975 afişări Liga 1
Becali i-ar putea crea mari probleme lui Hagi! Ce se întâmpla când era închis şi muncea la Academia "Regelui": "Făceam ce voiam, aveam apartament de şapte stele. Dacă venea directorul, mă suna şi îl mai ţinea la poartă 15 minute"

În cadrul conferinţei de presă în care l-a prezentat pe Mihai Teja (40 de ani) în funcţia de antrenor al celor de la FCSB, Gigi Becali (60 de ani) a făcut o serie de declaraţii controversate despre perioada pe care a petrecut-o la Academia Hagi, în timpul în care se afla în spatele gratiilor.

În 2014, Gică Hagi i-a dat o mână de ajutor finului său, iar Gigi Becali ieşea din închisoare pentru a munci la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, de la Ovidiu, o micuţă localitate de lângă Constanţa. A fost, încă de atunci, evident că "Regele" se implică pentru a-l scoate din încurcătură pe Becali, dar, din spusele latifundiarului din Pipera, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor ar fi mers ceva mai departe: "Oamenii care mi-au stat alături când eram la puşcărie, toată viaţa o să le fiu recunoscător. Cu Gică (n.r. - Hagi) am greşit, cu TAS-ul (n. red - în momentul în care s-a adresat TAS pentru a contesta titlul câştigat de Hagi cu Viitorul acum doi ani), că Gică a fost fratele meu, m-a ţinut la el când eram la puşcărie, făceam ce voiam. De toate! Apartament de şapte stele... Înţelegi? Dacă venea directorul, aveam şapte paznici... Venea în control. Mă suna 'Vezi că vine directorul'. Ţine-ţi-l la poartă, puţin, un sfert de oră, nu-i daţi drumul! Oamenii care mi-au fost alături când eram la puşcărie, toată viaţa mea o să aibă în mine un sprijin", au fost dezvăluirile incredibile făcute de Becali, joi.

Gigi Becali a început munca la Academia lui Gică Hagi în aprilie 2014, pentru a avea parte de o pedeapsă mai mică în spatele gratiilor. Pentru a se proteja de trimişii presei, oficialii Viitorului au placat gardurile împrejmuitoare de la Academie cu plexiglas prin care nu se poate vedea activitatea din interior. Mai mult, de când a fost semnat contractul cu Penitenciarul Poarta Albă, Academia a interzis şi părinţilor care îşi aduc copiii la club să mai intre în incintă.

Zilele de muncă ale finanţatorului se încheiau la ora 15:30, moment în care autocarul care transporta deţinuţii ieşea de pe poarta Academiei şi se îndrepta spre Penitenciarul Poarta Albă.

Finanţatorul FCSB presta muncă necalificată pentru firma S.C. Viitorul S.A. în baza unui contract încheiat în luna ianuarie a anului 2014. Munca pe care trebuia să o presteze era cea de "întreţinere clădire intrerior şi exterior, spaţii verzi, terenuri sportive".

Gigi Becali pleca la muncă la ora 7:00, avea o pauză de masă de o oră, iar la ora 17:00 se întoarcea la penitenciar, alături de ceilalţi 22 de deţinuţi care prestau servicii pentru academia lui Hagi. Fiecare patru zile muncite constituiau o reducere de o zi din totalul pedepsei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.