'Gigi i-a spus lui Munti că sunt musulman şi aduc ghinion'

13 ian 2009 33 afişări Liga 1
'Gigi i-a spus lui Munti că sunt musulman şi aduc ghinion'

Fostul secund al lui Dorinel Munteanu, Yuksel Yesilova, lămurește lucrurile: Gigi Becali a afirmat despre el că aduce ghinion Stelei din cauza religiei musulmane! Deşi Steaua neagă, Yesilova susţine că mesajul patronului i-a fost transmis de preşedintele Argăseală şi de team-managerul Marius Ianuli lui Dorinel Munteanu. Acesta din urmă l-a informat pe turc despre incident.

Yuksel, chiar crezi că patronul Stelei a vorbit astfel la adresa ta? Pentru că nu a făcut nicio declaraţie oficială…

Da, un om mare din club a spus că Gigi Becali vrea să plec pentru că sunt musulman şi nu aduc noroc Stelei.

Ştii asta de la Dorinel Munteanu?
Să îţi explic! Cu două zile înainte de meciul retur cu Fiorentina, Valeriu Argăseală şi cu Mache (n.r. - Marius Ianuli, team-managerul echipei Steaua) au fost în birou la Dorinel Munteanu şi au discutat despre asta.

De unde ştii?

Păi l-am văzut pe Dorinel că a ieşit supărat după discuţia cu ei. Mi-a zis că nu îmi spune imediat, dar mai târziu mi s-a destăinuit. A zis că, într-adevăr, patronul a făcut nişte afirmaţii la adresa mea, că sunt musulman şi că aduc ghinion Stelei. Dar ştii ce mă deranjează cel mai mult?

Ce?
Că nimeni de la Steaua nu a apărut apoi să nege informaţiile, să vină la mine şi să îmi zică: „Yuksel, stai liniştit, că nu este aşa, nu este adevărat!”.

Deci tu susţii că ai martori?

Da, am trei martori. Dar sunt sigur că Argăseală şi cu Mache vor nega. Voi rămâne cu Dorinel Munteanu.

Ce vei face în continuare?

Am primit scrisoare de la FIFA să mă prezint pe 19 ianuarie la Comisia de etică pentru a da o declaraţie. Trei avocaţi din Turcia sunt gata să mă reprezinte. Ştirea a făcut multă vâlvă, pentru că a fost preluată de toate ziarele din Turcia, dar şi din Germania şi Olanda.

Dacă tu susţii că e adevărat, crezi că Steaua va fi pedepsită?
Nu ştiu, nu sunt eu specialist să dau un răspuns la această întrebare.

Ce spun Steaua şi FRF

După ce s-a autosesizat, FIFA a cerut Federaţiei Române de Fotbal să prezinte un punct de vedere al clubului Steaua, adică să se precizeze dacă Gigi Becali a făcut sau nu o astfel de afirmaţie la adresa lui Yuksel. „Noi nu avem decât un rol de a transmite corespondenţa. Nu trebuie să judecăm noi sau să anchetăm noi”, a spus ieri Prunea, directorul Departamentului de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF. Steaua susţine că deja a transmis forului internaţional un răspuns, şi anume acela că Gigi Becali nu a făcut vreodată astfel de afirmaţii!


"Nu-l mai văitaţi aşa de mult pe Yuksel Yesilova! Îşi va găsi el repede de lucru, staţi liniştiţi. Când era în Ghencea, propunea jucători de la Steaua la echipe din Turcia!"
- Adrian Ilie, declaraţie Sport.ro

"Dacă cei de la Steaua vor spune că eu sunt de vină pentru accidentări, se înşală! Cu mine, Ovidiu Petre a jucat. Înainte, de ce nu putea să evolueze meci de meci?" - Yuksel Yesilova, fost preparator fizic Steaua

"Nu avem emoţii în privinţa lui Yesilova. Nici nu cred că preparatorul se va prezenta la apelul celor de la FIFA"
- Valeriu Argăseală, declaraţie făcută ieri la gsp.tv

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.