Adunarea Generală LPF s-a încheiat. OFICIAL - O nouă competiţie în fotbalul românesc: Cupa Ligii. Câştigătoarea va încasa 250.000 de euro

8 apr 2014 9511 afişări Liga 1
Adunarea Generală LPF s-a încheiat. OFICIAL - O nouă competiţie în fotbalul românesc: Cupa Ligii. Câştigătoarea va încasa 250.000 de euro

UPDATE 15.30 Şefii fotbalului românesc au hotărât în cadrul Adunării Generale a  LPF înfiinţarea unei noi competiţii: Cupa Ligii. În noua competiţie, ce se va desfăşura din sezonul viitor, vor lua parte toate cele 18 echipe din Liga 1. Partidele se vor disputa în datele în care campionatul este oprit pentru partidele echipei naţionale, iar câştigătoarea va încasa 250.000 de euro.

"Am aprobat toate condiţiile pentru a se defăşura Cupa Ligii. Va începe din sezonul viitor şi se va disputa şi in zilele când joacă echipa naţională. Nu contează dacă ai jucători la prima reprezentativă, această competiţie se vrea şi una a fotbaliştilor de rezervă. Câştigătoarea va încasa 250.000 de euro", a declarat Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo.

Dinu Gheorghe, preşedinte Astra Giurgiu, a declarat la ieşirea din sediul LPF: "Îmi pare rău că sunt prea multe scandaluri în fotbalul românesc, sper să nu mai fie în sezonul viitor"

"S-a aprobat Cupa Ligii, s-a mai discutat şi despre drepturile TV", a afirmat, scurt, şi Ioan Horoba, de la Gaz Metan Mediaş.


Marţi, la sediul LPF, este programată o nouă şedinţă a Adunării Generale. Pe ordinea de zi se află detaliile vânzării drepturilor TV şi înfiintarea Cupei Ligii. De asemenea, va fi reluat subiectul licenţierii,  în discuţie intrând scrisoarea pe care FRF a trimis-o la UEFA, la cererea cluburilor din prima ligă,  adresă prin care se cere suspendare  procesului de licenţiere pentru sezonul 2014-2015.

Surse ProSport susţin că sunt mai multe cluburi din Liga I care au depus dosarele de licenţiere incomplete şi speră să primească un răspuns favorabil pentru demersul de suspendare. Preşedintele Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, va studia dosarele până la 14 aprilie. Între 15 şi 26 aprilie va acorda, unde este cazul, lincenţa echipelor din prima ligă. Astfel, în perioada 15 -19 aprilie vor aflaverdictul cluburile clasate pe locurile 1-8, iar între 22 şi 26 aprilie va fi rândul echipelor clasate pe locurile 9-18. 

Cluburile ce nu vor primi licenţa vor putea să depună apel între 24 aprilie şi 10 mai 2014. Între 24-26 aprilie se va judeca recursul echipelor clasate pe locurile 1-8, iar între 1-10 mai se ma va judeca recursul echipelor clasate pe locurile 9-18. În cazul în care nu  vor primi licenţa nici la recurs, cluburile din Liga I vor putea face recurs la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne până la 31 mai 2014.

"Toate punctele de pe ordinea de zi sunt importante. Ştiu că vom primi şi explicaţii în ceea ce priveşte vânzarea drepturilor TV. Nu ştiu ce s-a întâmplat în 2011 (n.r. referitor la cazul în care este implicat Dumitru Dragomir), asta vor clarifica organele abilitate. Îi acordăm oricum prezumţia de nevinovăţie lui Dragomir. Imaginile cu el în arest nu mă mai impresionează, dar mă îngrijorează ce impact pot avea asupra imaginii fotbalului românesc", a declarat Constantin Anghelache înainte de startul Adunării Generale.

Rămâi pe prosport.ro pentru detalii de la Adunarea Generală a LPF

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.