Liderii galeriei giuleştene, condamnaţi în primă instanţă în dosarul "Bătălia de la ProRapid". Ce sentinţe au primit Corsicanu’, Bocciu’ şi Vlad, fiul fostului bancher Bogdan Baltazar. Toţi au primit interdicţia de a mai intra pe stadioane

31 iul 2018 10485 afişări Fotbal Intern
Liderii galeriei giuleştene, condamnaţi în primă instanţă în dosarul "Bătălia de la ProRapid". Ce sentinţe au primit Corsicanu’, Bocciu’ şi Vlad, fiul fostului bancher Bogdan Baltazar. Toţi au primit interdicţia de a mai intra pe stadioane Gheorghe Raducan, alias Gigi Corsicanu', a fost condamnat în primă instanţă pentru violenţele din iulie 2015. Acesta poate ataca sentinţa la Apel

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a pronunţat luni sentinţele în dosarul „Bătălia de la ProRapid“, încăierarea cu pistoale şi săbii ninja în care tabere rivale din galeria Rapidului s-au hăcuit în 2015. ProSport a scris acum 3 ani despre incidentul de o violenţă incredibilă, care i-a înspăimântat pe jucătorii străini din lotul Rapidului.

Liderii galeriei de la Peluză, în frunte cu Gheorghe Răducanu, alias Corsicanu’, Liviu Ungurean, alias Bocciu’, şi Vlad Baltazar, fiul fostului bancher Bogdan Baltazar, au primit condamnări cu suspendare, interzicerea unor drepturi (între care şi intrarea pe stadion) şi plata unor despăgubiri.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

După nu mai puţin de 7 amânări, instanţa de la Judecătoria Sectorului 1 a condamnat 8 lideri ai galeriei de la peluză.

 • Gheorghe Răducan, alias Corsicanu’, a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Complementar, i s-a interzis dreptul de a fi ales în orice funcţie publică şi de a pătrunde pe stadioanele de pe teritoriul României, în ziua evenimentelor sportive, pe timp de 2 ani. I s-a mai interzis şi să comunice sau să se apropie de victima sa. De asemenea, Corsicanu’ va fi silit să execute muncă în folosul comunităţii timp de 60 de zile.
   
 • Liviu Georgian Ungurean, alias Bocciu, a fost condamnat la diverse pedepse cu închisoarea pentru patru infracţiuni:
  1. nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,
 1. uz de armă fără drept,
 2. lovire şi alte violenţe şi
 3. tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa a contopit pedepsele şi a aplicat cea mai grea pedeapsă, de 1 an şi 2 luni de închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse, adică încă 9 luni şi 10 zile.
În total, Bocciu’ a fost condamnat la 1 an, 11 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, între care şi intrarea pe stadioane, încă doi ani după executarea sentinţei. Şi Liviu Ungurean a fost condamnat la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

 • Vlad Baltazar, fiul fostului bancher (director la BRD) Bogdan Baltazar şi prieten al secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, a fost condamnat pentru două infracţiuni:
 1. tulburarea ordinii şi liniştii publice şi
 2. lovire şi alte violenţe.

Instanţa a contopit pedepsele şi a aplicat-o pe cea mai grea, 1 an şi 2 luni de închisoare plus un spor de o treime din cealaltă pedeapsă.

În total, Vlad Baltazar a fost condamnat la 1 an, 4 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, între care şi intrarea pe stadioane. Tot 60 de zile va fi obligat şi acesta să execute muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 • Eugen Stan, alias Stan Inimă de Leu, pugilist şi luptător în gale de kombat, a fost condamnat pentru două infracţiuni:
 1. lovire şi alte violenţe şi
 2. tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa a contopit pedepsele şi a aplicat-o pe cea mai grea, 1 an de închisoare plus un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând o pedeapsă de 1 an, 2 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare. Se adaugă interzicerea unor drepturi şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

 • Daniel George Ungurean, vărul lui Bocciu’, a fost condamnat tot pentru două infracţiuni,
 1. lovire şi alte violenţe şi
 2. tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa a contopit pedepsele aplicându-o pe cea mai grea, 1 an de închisoare, la care s-a adăugat o treime din cealaltă. A rezultat o pedeapsă de 1 an, 2 luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, printre care şi intrarea pe stadioane pe durata executării sentinţei. Condamnatul va trebui, şi el, să execute 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

 • Petru Constantin Ionescu, alias Petre de la Moară, a fost găsit vinovat tot pentru aceleaşi infracţiuni:
 1. lovire şi alte violenţe şi
 2. tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa a comasat pedepsele, adăugând la cea mai grea, 1 an şi 2 luni de închisoare, o treime din cealaltă. A rezultat o sentinţă de 1 an, 4 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare, interzicerea unor drepturi pe doi ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, între care şi intrarea pe stadioane în ziua meciurilor.

Şi el a primit 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

 • Paul Eduard Onoiu a primit condamnări, de asemenea, pentru infracţiunile de
 1. lovire şi alte violenţe şi
 2. tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Instanţa a procedat la fel ca şi în cazul lui Petru Constantin Ionescu.

 • Valentin Marius Fifială a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Celui vizat i s-au interzis unele drepturi şi să intre pe stadioane doi ani de la data sentinţei definitive.

Toţi cei condamnaţi au fost obligaţi şi la plata a diverse sume, ca despăgubiri, atât către victimă, cât şi către spitalele unde au fost internaţi ceilalţi rapidişti bătuţi în acel incident sângeros, unic în istoria fotbalului românesc.

Textul integral al sentinţei poate fi accesat AICI.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.