Licitaţia pentru brandul Rapid se amână pe termen nedefinit: suma de 406.000 de euro a fost respinsă de creditori, care o consideră prea mică. Toată procedura se reia de la zero

19 sep 2017 4848 afişări Fotbal Intern
Licitaţia pentru brandul Rapid se amână pe termen nedefinit: suma de 406.000 de euro a fost respinsă de creditori, care o consideră prea mică. Toată procedura se reia de la zero

Adunarea creditorilor de la SC FC Rapid SA, club intrat în faliment în iunie anul trecut, a respins marţi, 19 septembrie, evaluarea de 406.000 de euro făcută pentru brandul Rapid, astfel că proiectata licitaţie de luna viitoare se amână.

Decisivă a fost poziţia creditorului majoritar, Azuga Waters, aparţinând familiei Valerii şi Violeta Moraru, care a socotit că suma stabilită de evaluator este mult prea mică pentru valoarea brandului Rapid. S-a stabilit ca toată procedura să fie reluată de la zero, de selectarea ofertelor şi celelalte amănunte urmând să se ocupe lichidatorul judiciar Mihai Florea.

Această decizie avantajează pe moment Academia Rapid, care a închiriat marca Rapid pe un an, în numele Primăriei Sectorului 1, contra sumei de 5.000 de euro plus TVA pe lună. Contractul dintre SC FC Rapid SA şi Academia Rapid stipula faptul că, în momentul în care marca Rapid s-ar fi adjudecat la licitaţie, acordul înceta de drept.

La licitaţie se anunţase, ca participant, Academia Rapid, susţinută de Primărie. Iniţial, primarul Dan Tudorache îşi manifestase interesul în numele instituţiei, dar consilierii de la Consiliul Local n-au aprobat planul de finanţare, astfel că toată operaţiunea s-a mutat prin intermediul Academiei Rapid.

Pe termen lung, însă, nemulţumirea creditorilor vine să încurce puţin lucrurile. Cu cât e suma cerută mai mare, cu atât va fi mai greu, pentru eventualii muşterii, să cumpere brandul Rapid. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.