Laszlo Balint aduce fanii la stadion înainte de meciul cu Hermannstadt: „Să ne simțim sprijiniți!”. Rețeta biletelor virtuale nu funcționează la UTA Arad

Publicat: 06 02. 2021, 17:33
Actualizat: 06 02. 2021, 17:35

UTA Arad nu o duce rău la revenirea, după 12 ani, în Liga 1. E exact la mijlocul clasamentului, însă e clar că are o problemă legată de meciurile de pe teren propriu.

Pe noul „Francisc Neuman”, „roș-albii” au cucerit doar 6 puncte din totalul de 27, principalul motiv indicat de Laszlo Balint fiind absența din tribune ale suporterilor.

Laszlo Balint aduce suporterii la stadion înainte de UTA Arad – Hermannstadt: „Doar energie pozitivă”

Conform lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal sau lui Iustin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, se lucrează la deschiderea stadioanelor din România pentru 30% din capacitatea lor. Evident, antrenorul UTA-ei așteaptă acel moment, însă pe de altă parte și-ar dori susținători cu energie pozitivă . „Am spus-o de mai multe ori, pentru noi suporterii ar fi elementul cheie la meciurile de acasă. Ei ar aduce acea energie care ne lipsește, pe care am simțit-o de multe ori în Liga a II-a, când ne-au împins de la spate de multe ori în momentele grele. M-aș bucura să vină toată lumea cu o energie pozitivă, pentru că, din păcate, această pandemie a scos la suprafață și destul de multe energii negative în jurul echipei.

Chiar îmi pare rău să menționez acest lucru, dar este o evidență. Să ne gândim cum am invetit cu toții energie pozitivă în tot ceea ce s-a întâmplat la club și tocmai de aceea am avut acel sezon remarcabil, cel puțin până la pandemie. Pentru mine sunt aceste semne de întrebare, pentru că UTA trebuie sprijinită indiferent de moment. Nu e UTA lui Balint, UTA lui Meszar, UTA lui Hora…UTA trebuie sprijinită”, susține Laszlo Balint.

Fanii UTA-ei Arad au așteptat cu nerăbdare ca echipa lor să promoveze în Liga 1. Din nefericire pentru ei, pandemia le-a interzis visul de a susține „Bătrâna Doamnă” din tribune, în primul eșalon al fotbalului românesc

Semnele atașamentului față de echipă…legate pe gard

Faptul că echipa „roș-albă” nu e mai susținută ca înainte rezultă și din numărul mic de bilete virtuale pe care clubul le vinde la meciurile de pe teren propriu. Cu Dinamo s-au dat, spre exemplu, doar 356 de bilete, dar Balint e convins că fanii își pot arăta atașamentul și altfel, chiar pentru meciul de mâine, cu Hermannstadt. „Trebuie să recunosc că am rămas și eu suprins de numărul mic de bilete vândute. Până la urmă e vorba de niște bani care intră în conturile clubului și nu e vorba despre o sumă semnificativă.

Eu le propun altceva suporterilor adevărați ai UTA-ei. Ca să dea dovadă de atașament pentru această echipă, le propun să vină mâine, înainte de meci, să lege de gardul stadionului o batistă, un fular, un fanion, o eșarfă, orice, ca să vadă și acești băieți că, într-adevăr, sunt sprijiniți și că, într-adevăr, această echipă este iubită și apreciată indiferent de context”, a mai spus Balint la conferința de presă ce precedă disputa cu sibienii lui Ciobotariu, de mâine, de la ora 13:30.

Suporterii UTA-ei au reacționat rapid:O mare alb-roșie să suplinească imposibilitatea noastră de a-i încuraja din tribune!”

Susțintătorii „Bătrânei Doamne” au procesat rapid mesajul lui Laszlo Balint și au sunat adunarea la stadionul din Calea Aurel Vlaicu înaintea meciului de mâine cu FC Hermannstadt. Iată anunțul celor de la Suporter Club UTA:

”Utiști!

Mai mult decât oricând în aceste sezon, echipa are nevoie de noi. Ultimele meciuri au demonstrat fără putință de tăgadă că suntem pe un drum bun. Calitatea jocului precum și victoriile obținute în deplasare sunt o dovadă. E timpul să spargem însă și blestemul terenului propriu. Este evident că această echipă merită mult mai mult decât să obțină o singură victorie acasă într-un campionat întreg. E timpul ca șirul eșecurilor, ghinioanelor și întâmplărilor negative să se încheie odată cu meciul de mâine.

Cea mai mare parte a elementelor de care depinde victoria împotriva celor de la Hermannstadt stau în capacitatea antrenorilor și a jucătorilor de a-și arăta adevărata calitate și pontențialul real. Dar ne putem aduce și noi contribuția. Un meci de fotbal nu se câștigă doar cu mintea sau picioarele ci și cu spiritul. Liniștea, încrederea și energia pe care ți-o transmit susținerea suporterilor fac de mule ori diferența.

Tocmai pentru a oferi echipei acest stimulent moral, vă invităm ca mâine să vă arătați susținere pentru echipa noastră aducând cu voi la stadion un obiect cu însemnele UTA-ei pe care să îl lăsați la vedere în zona intrării autocarelor spre vestiare. Atunci când în jurul orei 12.15 echipa noastră va descinde la arenă, ne-am dori ca băieții noștri să vadă în fața lor o mare alb-roșie care să suplinească imposibilitatea noastră de a-i încuraja din tribune.

E timpul să ne scuturăm de negativism. E timpul să lăsăm analizele și criticile în seama specialiștilor. E timpul să ne întoarcem la menirea noastră și la ceea ce ne caracterizează: susținerea echipei. Mâine e ziua în care ne readucem aminte că suntem o familie și vom câștiga ÎMPREUNĂ!

Pentru noi doar UTA contează!”