"Să-l aduceţi în plen, să ne explice strategia!" Suprarealism la Iaşi: strânşi în Consiliul Local să discute bugetul oraşului, politicienii i-au cerut demisia antrenorului de la Poli! Aleşii locali critică tactica echipei în ultima etapă. Reacţia de senzaţie a lui Stoican

24 apr 2019 7773 afişări Fotbal Intern
"Să-l aduceţi în plen, să ne explice strategia!" Suprarealism la Iaşi: strânşi în Consiliul Local să discute bugetul oraşului, politicienii i-au cerut demisia antrenorului de la Poli! Aleşii locali critică tactica echipei în ultima etapă. Reacţia de senzaţie a lui Stoican Soarta antrenorului Flavius Stoican şi modulul tactic al echipei Poli Iaşi se discută în plenul Consiliului Local Iaşi. FOTO: Curierul de Iaşi 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/18099808/2/7517841-mediafax-foto-dragos-pascaneanu.jpg

Echipa de fotbal Politehnica Iaşi, care anul acesta n-a primit de la autorităţile publice decât 100.000 de euro pentru juniori, a ajuns subiect de discuţie în plenul Consiliului Local miercuri, când, în loc să se dezbată bugetul oraşului - motivul pentru care se strânseseră în şedinţă -, consilierii PSD s-au apucat să ceară demisia antrenorului Stoican şi să evalueze tactica folosită în ultima etapă de campionat.

Convins, probabil, că s-a terminat absolut tot ceea ce era de făcut şi de pus la punct în oraş, unul dintre consilieri a invocat lipsa performanţei la clubul de fotbal din Copou, iar cel vizat a fost antrenorul Flavius Stoican, căruia i-a cerut vehement demisia. „Cer public demisia domnului Flavius Stoican“, a reacţionat consilierul PSD Mihai Gavril, după ce colegul său, Florentin Ciobotaru, a solicitat ca antrenorul din Copou să vină să dea nişte explicaţii în plenul Consiliului Local pentru rezultatele proaste ale echipei. „Încotro, Politehnica Iaşi? Cred că ar trebui să ne punem această întrebare. Asistăm de cel puţin două luni de zile la o ruşine fotbalistică în Copou. Cred că aveţi mijloace legale, domnule primar, să-l aduceţi pe antrenorul echipei fanion a Iaşiului în plenul Consiliului Local să ne explice ce strategie aplică dacă noi reuşim performanţa ca în ultimul meci, cel de pe teren propriu, să smulgem un rezultat de egalitate cu ultima clasată acasă. Am auzit că vreţi să faceţi un lucru deosebit, să modernizaţi stadionul din Copou, dar lipseşte obiectul muncii. Nu este în regulă. Am impresia că ceva se întâmplă acolo. Am văzut în decursul anilor, la Iaşi, antrenori adevăraţi, care au reuşit să scrie istorie. Ar trebui ca acest domn Stoican să vină să ne prezinte ce are de gând. Dincolo de spectacolul pe care vreau să-l văd în teren, observ tot timpul pe marginea terenului un domn care a venit să ne predea lecţii de actorie. Nu e în regulă. Şi domnul Adrian Ambrosie ar trebui să vină să ne mai explice. Nu este în regulă ca un oraş de talia Iaşiului să nu aibă o echipă care să performeze. Este jenant! Şi eu iubesc fotbalul şi aş vrea să merg cu plăcere pe stadion. Experimentăm cu fotbalişti din lumea a treia, a patra, a cincea, dar oare noi nu avem o pepinieră aici să facem performanţă?“, a cuvântat consilierul PSD Florentin Ciobotaru în timpul şedinţei în care se dezbătea, de fapt, bugetul pe 2019 al oraşului Iaşi.

Primarul Mihai Chirica: „Calificarea în play-off s-a realizat cu Stoican. Dar semnalul de alarmă este corect“

În replică, primarul Mihai Chirica a subliniat că nu se va implica în activitatea antrenorului, dar a punctat că semnalul de alarmă tras de către consilierul Florentin Ciobotaru este corect. Totodată, edilul i-a atras atenţia că Poli Iaşi a ajuns în play-off cu antrenorul Flavius Stoican pe bancă. „Am încercat să îmi păstrez echilibrul până acum şi voi rămâne la fel. Legat de antrenorul Flavius Stoican, trebuie să fim drepţi şi să spunem că dânsul a dus echipa în play-off. Acea performanţă s-a făcut cu Stoican. Noi avem misiunea de a susţine sportul, mai puţin de a interveni şi de a indica cine să joace. Să dirijăm de ce joacă Popescu şi nu joacă Ionescu. Nu voi face asta niciodată. Semnalul de alarmă este unul corect. L-am tras şi noi, în discuţii avute cu preşedintele executiv Adrian Ambrosie, care nici el nu îmbrăţişează faptul că clubul nu are performanţă în ultima perioadă. Sau, în fine, se încadrează în lipsa de performanţă a fotbalului românesc. Ne preocupă, nu o să rămânem indiferenţi“, a spus primarul Chirica.


Mihai Chirica, primarul Iaşiului, a fost nevoit să explice în plen că nu se poate băga peste antrenorul echipei de fotbal. FOTO: Mediafax

Nici Gnohere nu e român...

Edilul Iaşiului a continuat, afirmând că în afară de Viitorul Constanţa, niciun alt club din ţară nu stă bine la juniori: „România nu are o pepinieră de fotbalişti. Cu excepţia Viitorului, care a reuşit să se clădească doar pe fotbalişti români, toate celelalte cluburi se bazează pe jucători aduşi de afară. Nici Gnohere, de la FCSB, nu este român. Cam totul s-a înstrăinat când vorbim despre fotbal. Fotbalul e o mare loterie. O loterie în care, pe lângă calităţile tale de antrenor, mai intervin şi cele ale echipei, şi cele ale arbitrilor şi cele ale culiselor. Şi, din păcate, asasinii fotbalului românesc sunt cei care au dus destinul fotbalului românesc făcând aceste jocuri de culise. De acolo sau distrus cluburi, de acolo s-au băgat oameni la puşcărie, de acolo s-au întâmplat toate nenorocirile din fotbalul românesc de astăzi“.

Vrea să copieze modelul Bayern

Primarul Mihai Chirica a mai spus că va încerca să copie modelul clubului Bayern Munchen: „Am luat legătura cu unul dintre managerii clubului Bayern Munchen şi vom încerca să implementăm acest model. Acolo, autoritatea locală este titularul de drept şi deţinătorul patrimoniului nematerial al clubului, adică nume siglă, culori, istoric. Iar orice altă persoană de drept public sau privat poate deveni partenerul nostru, dacă doreşte să facă performanţă. Dacă acel partener intră în insolvenţă, noi ne reragem patrimoniul şi căutăm pe altcineva. Voi avea discuţii la Munchen în următoarea perioadă şi vom încerca să copiem acest model de organizare“.

Ambrosie: „Dacă se vrea performanţă, aşteptăm să se voteze construirea unui stadion nou la Iaşi“

„Fiecare este liber să îşi exprime părerea, în măsura în care se pricepe şi ajută, în sensul ca aceste critici să fie constructive. Noi vrem ca Primăria să rămână un partener stabil pentru club, avem nevoie în continuare de stadion nou şi de susţinerea Primăriei. Dacă se vrea performanţă, aşteptăm să se voteze construirea unui stadion nou la Iaşi. Un stadion nou va atrage un finanţator nou, aduce mulţi suporteri şi obligă echipa la performanţă sportivă“, a declarat, în replică, Adrian Ambrosie, preşedintele clubului Poli Iaşi, când a auzit ce s-a discutat în Consiliul Local Iaşi.


Stoican a ajuns la evaluarea specialiştilor din Consiliul Local

Stoican: „Dacă acel domn a făcut totul pentru Iaşi, jos pălăria în faţa lui! Dacă nu, să încerce să facă! Noi vom încerca să-l mulţumim când vine la stadion“

Antrenorul de la Poli Iaşi, Flavius Stoican, a reacţionat şi el după ce i s-a cerut demisia în Consiliul Local. Stoican n-a părut impresionat şi a sugerat ca politicienii să-şi vadă întâi de treaba lor şi de fişa postului ca aleşi ai Iaşiului. „Oamenii au opinii. Aşa gândesc, aşa spun. Doamne-ajută să facă ei lucruri bune pentru Iaşi. Dacă cel care mi-a cerut mie demisia a făcut totul pentru Iaşi, jos pălăria în faţa lui! Dar dacă nu, să încerce să facă totul pentru acest oraş. Iar eu mă angajez, la fel, că voi face totul pentru a-l mulţumi pe el când vine la stadion“, a declarat Flavius Stoican.

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.