INTERVIU | Nicolae Badea, ridiculizat de Alexandru David, preşedinte la "Dinamo Negoiţă": "Îl invităm public să ne ia dreptul de a folosi marca, dacă poate! Domnul Badea ne-a somat şi noi facem profit în continuare pe marca lui, cu tupeul ăsta obraznic!"

28 aug 2017 14669 afişări Fotbal Intern
INTERVIU | Nicolae Badea, ridiculizat de Alexandru David, preşedinte la "Dinamo Negoiţă": "Îl invităm public să ne ia dreptul de a folosi marca, dacă poate! Domnul Badea ne-a somat şi noi facem profit în continuare pe marca lui, cu tupeul ăsta obraznic!"

Telefonul reporterului ProSport a sunat după apariţia celui de-al doilea subiect despre conflictul pe FC Dinamo, în care arătam cu acte că mărcile sunt înregistrate pe numele societăţii lui Nicolae Badea. Apelantul: Dorin Irimia, purtătorul de cuvânt al „celuilalt Dinamo“, SC FC Dinamo 1948 SA, care îi aparţine lui Ionuţ Negoiţă. Dialogul cu acesta a fost însă foarte scurt, pentru că aparatul din mâna lui Irimia a poposit, după doar câteva secunde, la preşedintele clubului lui Negoiţă, Alexandru David. Care a trecut imediat la un atac dur împotriva lui Badea şi Bacria. Şuvoiul de vorbe al interlocutorului a fost când tăios, când ironic şi, pe alocuri, chiar sarcastic.

Vă prezentăm mai jos dialogul cu omul lui Negoiţă din fruntea SC FC Dinamo SA. Deşi cu întârziere – ProSport solicitase un punct de vedere încă de săptămâna trecută, aşteptându-l patru zile înainte de a scrie că „Dinamo din Liga 1“ foloseşte marca aparţinându-i lui Nicolae Badea, care şi-a înfiinţat echipă în Liga 4 –, Alexandru David răspunde că „situaţia de la Dinamo nu e la fel cu cea de la Steaua“. Iar Nicolae Badea nu are decât să îşi ia acareturile înapoi, pentru că Ionuţ Negoiţă nu are nevoie de bunătatea lui. Asta, bineînţeles, dacă este capabil de aşa ceva.

Marius Bacria, conducătorul clubului lui Badea, anunţase clar, prin intermediul ProSport, că sigla şi numele FC Dinamo, împreună cu palmaresul, este la ACS FC Dinamo, iar Ionuţ Negoiţă nu are nimic.

Săptămâna trecută, deşi a primit promisiunea unui punct de vedere, ProSport a aşteptat zadarnic opinia oamenilor lui Negoiţă. Acum, el a venit. Şi avut sunetul unei palme pe obrazul fostului preşedinte şi patron de la Dinamo.

Alexandru David, preşedinte SC FC Dinamo 1948 SA: Speţa e simplă. Îl invităm public pe domnul Bacria, care nu ştiu ce calitate are la societatea aceea în insolvenţă, pentru că, în mod normal, ar trebui să vorbească administratorul societăţii, dar e OK şi aşa, să retragă de astăzi, de la ora 16:00, şi sigla şi tot ce zice că are. Şi dacă nu poate, întrebaţi-l de ce nu poate, de ce nu le retrage!

ProSport: Înţeleg.

Asta, că din prea-plinul lui… Că n-o retrage… Să stea lumea liniştită, că nu e chiar aşa! Oricât ar încerca lumea să pară că e ca la Steaua, nu e chiar aşa.

„Ei încearcă periodic tot felul de lucruri!“

Înţeleg.

Deci, domnul Bacria şi domnul Badea sunt invitaţi public, de către 1948, că zic că pot, aşa cum au dat-o, s-o şi retragă, deci sunt invitaţi public s-o retragă! S-o retragă de azi, dacă pot. Iar dacă n-o retrag, să spună de ce n-o retrag! A, că ne-o lasă ei, că sunt băieţi buni? Bine şi aşa, noi o păstrăm şi aşa, nu ne mai apucăm acum să ne certăm cu lumea. Atâta tot: domnilor, ne-aţi aruncat mănuşa! V-o aruncăm înapoi: luaţi marca de mâine! Luaţi-o de azi, dacă puteţi! Faceţi-ne o notificare, că înţeleg că v-au dat documente că ne-au făcut o notificare să nu mai utilizăm în scop comercial sigla pe care o au dânşii înregistrată. Magazinele noastre sunt deschise, nu ştiu dacă aţi văzut. Păi, ce facem, încălcăm legea şi ei ne lasă? Sau cum?

Spuneţi că nu v-au notificat.

A, nu, nu! Ne-au notificat, noi le-am răspuns, dar consecinţa acelei notificări nu trebuia să fie că merg până la capăt, având actele la ei şi toate lucrurile... Să închidem magazinele... Păi, cum ne lasă să folosim şi după un an, dacă e aşa cum spun ei?

Staţi puţin, să ne lămurim. Notificarea există, dar...

...ei au încercat şi anul trecut, pentru că... Ei încearcă periodic tot felul de lucruri. Noi le-am răspuns la notificarea respectivă. Ciudat că în urma răspunsului nostru, care a fost unul destul de documentat... Să vă dea şi răspunsul nostru, că-l au!

„Nu pot să ia ceea ce au dat, aşa cum vor ei“

Ce le-aţi răspuns?

Ceea ce ştiu şi ei exact, că ei ştiu care e situaţia. Dar să spună, că vor să facă un subiect din asta.

Păi, spuneţi-mi dumneavoastră!

Există documente, ca să fie foarte clar, prin care ei nu pot să ia ceea ce au dat, aşa cum vor ei. Asta, ca să fie foarte clar.

Deci...

...ei ştiu foarte clar treaba asta şi tocmai de aceea spunem: nu ne credeţi pe cuvânt pe noi! Poate jucăm noi la cacealma. Îi somăm public să ne retragă dreptul de folosinţă! Să nu mai avem dreptul! La următorul meci, cu Timişoara, să nu mai evoluăm cu sigla!

Aşadar...

...au timp, două săptămâni, să ne facă notificări, să-şi ia ce e al lor şi să folosească ei, în Liga 4! Ar trebui să fie foarte simplu, domnul Bacria spune că cine a dat, poate să şi ia. Luaţi-o, vă rugăm, dacă puteţi! Dar, dacă nu puteţi, întrebaţi-i: „Domnule, dar de ce nu puteţi? Că voi aţi deschis discuţia!“.

„E păcat, că noi vindem şi facem profit pe sigla domnului Badea. Dânsul ne-a notificat şi noi o folosim în continuare cu tupeul ăsta obraznic!“

Aşa...

„Dar de ce nu aţi putut să... Văd că i-aţi notificat comercial!“ De ce nu-i întrebaţi: „Domnule, i-aţi notificat să nu mai folosească comercial, de ce au, domnule, magazinele deschise oamenii ăia?“.

Asta am scris deja, că în continuare...

...Adică noi suntem... Facem aşa, la limită? Nu, domnule! Ei trebuie să-şi apere dreptul lor, că e sigla lor! E păcat, că noi vindem şi facem profit pe sigla domnului Badea, când dânsul ne-a notificat să nu mai folosim, şi noi o folosim în continuare cu tupeul ăsta obraznic! Păi, nu fac şi ei o… Nu vin şi ei cu portăreii, nu ne dau în judecată… Ce facem?

Pe scurt, ceea ce vreţi să spuneţi este că...

...că îi invităm, da... Domnul Badea a primit un răspuns care considerăm că a fost elocvent, din moment ce nu a mai urmat nimic...

„Îl informăm public, pe această cale, că noi avem magazinul deschis. Cu fiecare zi, noi facem profit pe sigla domnului Badea! E păcat să lăsăm lucrurile aşa!“

OK! Opriţi-vă un pic!

Da!

-mi spuneţi dacă am înţeles corect mesajul acestei avalanşe.

Vă rog.

Ideea este că acea notificare nu avea o bază legală şi nu aveau dreptul să v-o trimită...

Ei pot să trimită orice...

...dar nu au o bază legală să ceară lucrurile astea.

Păi, bineînţeles! Văd că nu s-a întâmplat nimic! Adică, cum au lăsat-o aşa, dacă aveau baza legală şi erau îndreptăţiţi?

Iar dumneavoastră spuneţi că folosiţi marca legal, conform unui contract pe care l-aţi încheiat cu societatea lui Badea.

Evident!

OK. Am o curiozitate: de ce nu mi-aţi dat răspunsul acesta acum cinci zile, când vi l-am cerut?

Pentru că nu am vrut să intrăm în acest joc. Am crezut că n-o să apară toate astea. Această chestiune, repet, nu poate fi rezolvată decât tranşant: să ne ia sigla! Să ne ia palmaresul! Să ne ia tot! Tot ce vor ei, ce zic ei că pot să ne ia. Şi dacă nu, de ce n-o fac? Întrebaţi-i: sunteţi aşa băieţi buni cu golanii ăştia care v-au luat astea?

OK.

Îi invităm public. Îl rugăm pe domnul Bacria să ia astăzi, mâine, cât poate de repede, că noi nu vrem să beneficiem de bunătatea dânsului... Să ia înapoi. Şi mai mult decât atât, şi comercial să facă toate demersurile! Că noi îi informăm public, pe această cale, că în ciuda somaţiei pe care au făcut-o, noi avem magazinul deschis. Programul e de luni până vineri, iar online e non-stop, până seara la ora 18:00 deschis! Că, vă daţi seama, cu fiecare zi care trece, noi facem profit pe sigla domnului Badea! E păcat să lăsăm lucrurile aşa. Şi dacă nu, să explice de ce n-o face. Nu ştiu. Poate e un om bun, se poate şi asta, sau, dacă nu, s-o retragă. Că noi vrem să ne numim altfel acum, dacă tot a apărut alt Dinamo.

Bine. Vă mulţumesc!

Să trăiţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.