INTERVIU | Mititelu: "Dacă-l condamnau pe Dragnea mai devreme, acum eram în Liga 2!". Patronul FCU Craiova spune că "am simţit tot timpul" că luptă la promovare cu echipa băiatului lui Dragnea. Ce buget pregăteşte la anul şi când crede că va urca în Liga 1

29 mai 2019 29174 afişări Fotbal Intern
INTERVIU | Mititelu: "Dacă-l condamnau pe Dragnea mai devreme, acum eram în Liga 2!". Patronul FCU Craiova spune că "am simţit tot timpul" că luptă la promovare cu echipa băiatului lui Dragnea. Ce buget pregăteşte la anul şi când crede că va urca în Liga 1
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, a mărturisit pentru ProSport că echipa sa ar fi câştigat lupta pentru promovare din Liga 3 dacă sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea ar fi venit mai devreme. “Dacă-l condamnau anul trecut, acum eram în Liga 2!”, afirmă Mititelu, care spune că a simţit permanent, în sezonul trecut, că adversara în lupta pentru locul 1 este echipa lui Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD condamnat luni la 3 ani şi jumătate de închisoare. Această situaţie a dus la pierderea unui an şi a 1.000.000 de euro, bani pe care Mititelu spune că i-a cheltuit în acest sezon încercând să promoveze.

Patronul Universităţii Craiova dezafiliate în 2011 de FRF a înfiinţat o nouă echipă cu care a plecat din Liga 4. A promovat în Liga 3, iar în sezonul încheiat acum a luptat, în Seria 3 din Liga 3, cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, formaţia lui Valentin Dragnea, fiul liderului PSD condamnat luni la închisoare pentru angajarea fictivă a unor membri de partid la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman.

Turris a câştigat detaşat seria, cu 74 de puncte, şi a promovat în Liga 2. FCU Craiova a terminat pe locul 2, cu 62 de puncte, dar Mititelu povesteşte că a avut de luptat tot timpul cu influenţe politice:

- n-a fost lăsat să joace pe noul stadion din Bănie, fiind obligat să-şi joace meciurile de acasă la Severin,

- adversarii care şi-au dat sufletul pe teren cu el au făcut figuraţie cu Turris,

- arbitrii au văzut multe penalty-uri pentru echipa lui Valentin.

"Azi am făcut o nouă adresă la Primărie, să jucăm pe 'Oblemenco'. Le dau banii pe un an înainte. Să vedem ce mai zic"


Faptul că Liviu Dragnea este tatăl lui Valentin, patronul echipei Turris Turnu Măgurele, a avut legătură cu decizia autorităţilor locale de a izgoni FCU Craiova din oraş, acuză Adrian Mititelu. Turris şi FCU s-au luptat pentru promovarea în Liga 2, prima echipă având câştig de cauză. FOTO: Mediafax

ProSport: Domnule Mititelu, mai ţineţi echipa şi la anul?
Adrian Mititelu: Ce vorbă-i asta? Cum să n-o ţin? Sigur că o ţin. Am pierdut promovarea acum, dar vom promova la anul. Asta-i viaţa.

Ce ziceţi de rezultatul alegerilor de duminică?
Nesperat de frumos, de bine. Mi-a adus o linişte, aşa...  Un viitor mai roz. Speranţe. Rezultatul alegerilor la Craiova a fost o surpriză foarte mare şi pentru mine. Dar ce nu-mi place mie e că oamenii zic: “Gata, am scăpat de ăştia!”. Stai, domnule, că n-ai scăpat de nimic! A căzut doar o piesă, deocamdată. Sistemul există şi funcţionează în continuare.

Cum ar fi arătat lupta dumneavoastră pentru promovarea cu Turris Turnu Măgurele, echipa băiatului lui Liviu Dragnea, dacă nu se tergiversa atât procesul şi venea sentinţa, să zicem, cu un an mai devreme?
Era altceva, cu totul şi cu totul altceva! Da... În primul rând, am fi jucat şi noi meciurile de acasă pe stadionul “Ion Oblemenco”. Dacă-l condamnau pe Dragnea cu un an mai devreme, acum eram în Liga 2! N-am fi avut o asemenea opoziţie şi o asemenea subminare a activităţii noastre. Pentru că nu întâmplător am fost izgoniţi, să jucăm în alte părţi. Uite ce se întâmplă! E un stadion public şi... Azi am făcut o nouă adresă la Primărie, i-am anunţat că le dau banii de chirie pe un an avans! Să vedem ce mai spun. Vă daţi seama, e un stadion construit din bani publici şi e folosit de o singură persoană!

"Cum să nu simt, domnule? Oho! Atât de clar... Nimic n-a fost întâmplător"


Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, a fost întâmpinat cu ostilitate de suporteri inclusiv pe vechiul stadion din Giuleşti, la meciul de Cupa României câştigat de Turris, 2-0 cu FC Rapid 1923 

Aţi simţit, anul acesta, că adversara la promovare este echipa băiatului lui Liviu Dragnea?
Da, domnule, cum să nu simt? Oho! Atât de clar... Nimic n-a fost întâmplător.

În ce fel aţi simţit?
De exemplu, noi am jucat toate meciurile pe teren. Foarte multe echipe au jucat cu noi pe viaţă şi pe moarte, şi e foarte bine că s-a întâmplat aşa. Dar Turris n-a avut astfel de meciuri. Au fost nişte meciuri care... Şi noi, cum să-ţi explic, am simţit foarte multă răutate la adversari. Până la urmă e normal, că e fotbal, foarte bine au făcut. Pe când ei n-au avut meciuri atât de grele. Aşa e uşor să promovezi... De exemplu, la Bradu. Noi am jucat cu o echipă care a tras cu dinţii pe teren. Se tăvăleau pe jos, se agăţau cu unghiile de noi, dădeau cu mingea în tribună, se băgaseră 11 în careu. La două etape distanţă, în meciul cu ei, au făcut un meci... Nici n-au existat pe teren. Nu zic mai mult, că nu vreau să supăr de nimeni. Pe urmă, arbitrii. Turris a câştigat foarte multe meciuri din penalty-uri controversate, ca să nu zic altceva. Ca să nu-ţi zic că ei au probleme cu actele!

De ce?
Şi-au schimbat denumirea după termenul prevăzut de regulament.

Adică în afara perioadei 1-30 iunie?
Da, da. S-au înscris cu un nume şi, în timpul competiţiei, au apărut cu alt nume.

Cum s-au numit iniţial?
Voinţa Saelele. Când s-au făcut grupele, se numeau Voinţa Saelele. Abia prin septembrie au devenit Turris Turnu Măgurele. Nu ştiu cum a dat domnul Stângaciu (n.r. – juristul FRF) aviz de legalitate. Dar uitaţi-vă cum a jucat cu ei CSU II, cealaltă echipă de Partid! Ce jucători au folosit în meciurile cu ei şi ce jucători au folosit în meciurile cu noi!

"În 2021 promovez în Liga 1"


Adrian Mititelu a votat duminică şi cu speranţa că echipa sa va fi lăsată să joace fără să mai sufere presiuni politice

Ce buget aţi avut anul acesta?
1.000.000 de euro.

Şi la anul cât vă pregătiţi să băgaţi în echipă?
Tot la fel, 1.000.000 de euro. Dar bani reali, nu cum declară alţii. Eu am drumul meu şi sunt convins că voi reveni acolo, sus, chiar dacă am trecut prin multe lucruri greu de povestit...

În câţi ani credeţi că promovaţi în Liga 1, dacă nu mai apar probleme de ordin politic?
Dacă mă întrebai anul trecut, puteam să jur că în 2020 sunt în Liga 1. Dar acum... Îţi dai seama că eu în fiecare an mă bat să promovez mai departe. În 2020 voi promova în Liga 2, iar în 2021 în Liga 1.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.