FOTO | Uite CIS-ul, nu e CIS-ul. La AMFB au ajuns actele, dar pentru SC FC R Bucureşti SA, nu pentru AFC Academia Rapid, care joacă în Liga 4. Articolele de regulament care împiedică schimbarea denumirii în timpul competiţiei

28 apr 2018 4888 afişări Fotbal Intern
FOTO | Uite CIS-ul, nu e CIS-ul. La AMFB au ajuns actele, dar pentru SC FC R Bucureşti SA, nu pentru AFC Academia Rapid, care joacă în Liga 4. Articolele de regulament care împiedică schimbarea denumirii în timpul competiţiei

Rapidiştii au venit cu dovada: au primit Certificatul de Identitate Sportivă. ProSport a obţinut imaginea cu documentul. Problema este că actul a fost făcut pentru o societate comercială şi nu pentru asociaţia sportivă care joacă acum în Liga 4. Echipa susţinută de Primăria Sectorului 1, Asociaţia Sportivă Academia Bucureşti, participantă în competiţie şi pe primul loc în campionatul Bucureştiului, este în continuare fără personalitate juridică. La AMFB a fost depus un Certificat de Identitate Sportivă (CIS) pentru altă entitate, total distinctă, cu altă formă de organizare juridică, alt CUI (Cod Unic de Identificare la Ministerul Finanţelor) şi altă denumire.

Rămâne de văzut la ce stratagemă vor recurge oficialii Academiei, susţinuţi de PSD, şi conducerea AMFB pentru a trece activitatea pe SC FC R Bucureşti SA înainte să intre în barajul de promovare în Liga 3. Conform ROAF, cluburile care nu au CIS şi personalitate juridică nu pot promova în Liga 3 şi nici să se afilieze la FRF.

Timpul rămas la dispoziţie este foarte scurt, orice modificare fiind posibilă doar până la finalul lunii mai, atunci când se intră în play-off. Conform Articolului 2 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), este interzisă schimbarea denumirii unui club în timpul campionatului. Cererea se poate depune numai în intervalul 1-30 iunie, dar după încheierea competiţiei.

Statutul FRF este, la rândul său, clar. La articolul 70 se spune că este interzisă schimbarea formei juridice în scopul promovării.

Academia Rapid are, din punct de vedere sportiv, prima şansă la promovare. Giuleştenii sunt lideri în Liga 4. Daniel Niculae, unul dintre fotbalştii de legendă care a pus urmărul la reapariţia echipei, a spus vineri, extrem de nemulţumit, că  Academia Rapid nu are CIS, însă că speră ca acest lucru să se întâmple în curând. „Dacă nu rezolvăm lucrurile astea cât mai repede, adică săptămâna viitoare, atunci următorul meci va fi ultimul meu meci pentru Academia Rapid. Cel puţin sezonul ăsta. Plec din club de tot“, a declarat jucătorul la DigiSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.