EXPLOZIV | Dragomir, demascat! Au apărut înregistrările şedinţelor CEx în care a fost dezafiliată Universitatea Craiova! Detaliul esenţial "ascuns" în stenograme: "Băi, Mirceo, băi, noi nu putem..." Totul a ajuns pe masa judecătorilor. AUDIO

23 ian 2017 26103 afişări Fotbal Intern
EXPLOZIV | Dragomir, demascat! Au apărut înregistrările şedinţelor CEx în care a fost dezafiliată Universitatea Craiova! Detaliul esenţial "ascuns" în stenograme: "Băi, Mirceo, băi, noi nu putem..." Totul a ajuns pe masa judecătorilor. AUDIO

Adrian Mititelu a dat publicităţii, prin intermediul paginii sale de facebook, o înregistrare a şedinţei Comitetului Executiv din data de 8 iulie 2011 din care reise că Dumitru Dragomir a fost cel care a propus dezafilierea Universităţii Craiova!

Din momentul începerii scandalului în care Universitatea Craiova a fost exclusă din fotbalul românesc şi până în prezent, Dumitru Dragomir, fostul şef al Ligii, a susţinut că el a fost cel care s-a opus dezafilierii, dar înregistrarea, care a ajuns şi pe masa judecătorilor, infirmă varianta lui "Corleone". La termenul din 11 ianuarie al dosarului 9319/3/2014, în care membrii Comitetului Executiv sunt acuzaţi de abuz în serviciu în cazul dezafilierii Universităţii, judecătorii au cerut înregistrările şedinţei din 8 iulie 2011, iar lucrurile descoperite sunt surprinzătoare şi complet diferite faţă de cele prezentate în stenograme.

Din cele şase minute de înregistrare reiese clar că Dumitru Dragomir a fost primul care a pus în discuţie dezafilierea "conform regulamentului", fiind susţinut de Cristi Borcea. În schimb, Mircea Sandu nu a fost convins de idee şi a cerut lămuriri din partea lui Adrian Stăngaciu, şeful Departamentului Juridic din cadrul FRF. Pe de altă parte, în stenograme, declaraţia lui Dragomir e alta: "Măi, Mirceo, Mititelu ne dă în judecată şi pe FRF şi pe LPF. Măi, oameni buni, noi nu putem să-l dezafiliem conform regulamentului."

Dialogul purtat de membrii Comitetului Executiv pe 8 iulie 2011:

Dumitru Dragomir: Fii atent aici! Băi, Mirceo, băi, Mititelu ne dă în judecată şi pe FRF, şi LPF. Bă, noi nu putem să-l dezafiliem, conform regulamentului?

Mircea Sandu: Ba da, dar trebuie să primesc...

Dragomir: Când suntem, că nu mai e la prima ligă.

Adalbert Kassai: Încalcă grav statuturile

Sandu: Deci trebuie să primesc, nu domne'. În ce situaţii se poate adresa instanţei civile? Numai pentru contractele de muncă din câte ştiu eu.

Kassai: Aia e altceva, dar nu se adresează instanţei

Sandu: Pai dacă s-a adresat, păi eu nu ştiu, la ce s-a adresat. La ce instanţă şi pentru ce?

Dragomir: Păi nu l-aţi auzit vorbind că v-a dat în judecată. Pe voi, pe mine!?

Cristi Borcea: Trebuie să vină ceva oficial

Vasile Avram: Trebuie aşa cum a făcut domnul preşedinte. Trebuie să faceţi dumneavoastră sau eu un referat către Comitetul Executiv şi propunem (n. red - dezafilierea).

Sandu: Domne', ia cheamă-l pe Stângaciu puţin

Dragomir: Ia, mă, bă, vreau să ştiu şi eu mă, fraţilor!

Borcea: Dacă a făcut ceva oficial, de ce nu luăm hotărârea imediat!?

Dragomir: Domne', numai o secundă! Domnul preşedinte, v-aş ruga să supuneţi la vot această treabă care este în regulament.

Sandu: Mitică, nu trebuie să supunem nimic, e în statut.

Dragomir: E în statut, bun. Dacă, de exemplu, el nu mai e la prima ligă la mine, eu unul nu pot să-i fac nimic lui Mititelu, decât să mă cert cu el la televizor şi dumneata, după aia, prin etica dumitale să...

Sandu: Nu! V-am recomandat să nu vă mai certaţi! 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.