EXCLUSIV | Fanii Stelei s-au săturat! Au împânzit baza sportivă din Ghencea cu mesaje anti-conducere: "Bixi Pinocchio”. Neaga nu e dorit la echipă. "Rămâi la palat” vs. ”Piţurcă la Steaua” | GALERIE FOTO&VIDEO

27 iun 2019 7084 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Fanii Stelei s-au săturat! Au împânzit baza sportivă din Ghencea cu mesaje anti-conducere: "Bixi Pinocchio”. Neaga nu e dorit la echipă. "Rămâi la palat” vs. ”Piţurcă la Steaua” | GALERIE FOTO&VIDEO Fanii Stelei au împânzit baza din Ghencea cu mesaje anti-conducere. Neaga nu e dorit la echipă, Piţurcă e aşteptat / foto: ProSport
GALERIE (13 de imagini) VEZI GALERIA

Suporterii echipei Steaua au împânzit gardurile bazei sportive din Ghencea, în noaptea de miercuri spre joi, cu mesaje dure împotriva comandantului Bixi Mocanu şi unele de susţinere a lui Victor Piţurcă. După doi ani în care s-a ratat promovarea în Liga 3 în ciuda unui buget foarte mare, steliştii par să fi ajuns la capătul răbdării. Fanii acuză incompetenţa şi rea-voinţa conducătorilor, vinovaţi - consideră ei - de aceste contraperformanţe.

Antrenorul Marius Lăcătuş şi-a dat demisia acum câteva săptămâni, după ce a ratat câştigarea Ligii 4 Bucureşti în faţa celor de la Carmen, după ultimul meci din play-off. Adrian Neaga este favoritul conducerii pentru a prelua echipa, dar fanii nici nu vor să audă de această variantă şi îl cer pe Victor Piţurcă (63 de ani) la echipă. ProSport a anunţat în exclusivitate faptul că fostul selecţioner e dorit de Steaua. După ultimele negocieri, Piţurcă a spus că nu este dorit cu adevărat la club.

  • Colonelul Bixi Mocanu, comandantul actual al CSA Steaua, este angajat al Ministerului Apărării Naţionale din anul 1985, fiind absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti, în anul 2002, ca şef de promoţie. De-a lungul timpului, acesta a fost şeful serviciului de operaţii din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, având şapte misiuni externe, dintre care cinci în Afganistan şi două în Angola.
    Este comandantul clubului Steaua din octombrie 2018. De când a venit, la gruparea militară nu s-a simţit decât încărcarea schemei organizatorice cu o sumedenie de ofiţeri - şi mai ales tinere ofiţere - detaşaţi pe diverse funcţii. Astă-toamnă, din faţa sălii de sport a dispărut peste noapte bustul lui Mihai Viteazu, despre care ProSport a descoperit că a fost trimis la o altă unitate militară. Bixi Mocanu a invocat "raţiuni imagologice".  

VEZI AICI GALERIA FOTO

Mesajele fanilor Stelei:

  • ”Club curat!”
  • ”Slujiţi Steaua sau plecaţi”
  • ”Bixi Pinocchio”
  • ”Piţurcă la Steaua”
  • ”Neaga, rămâi la palat”
  • ”Fără nepotisme”

 

Lider în Liga 4 pe tot parcursul sezonului trecut, Steaua a ratat promovarea după ultima partidă din play-off, cu Carmen Bucureşti (scor 0-1). Echipa antrenată de Daniel Iftodi a câştigat printr-un autogol al ”militarilor” şi a pierdut barajul de promovare în Liga 3 cu Ulmu, reprezentanta judeţului Călăraşi.

În play-off-ul din campionatul Bucureştiului, Steaua s-a impus cu ACS Dinamo, scor 5-1, iar în al doilea meci a câştigat cu Progresul 2005 Bucureşti, scor 2-0, cu două goluri marcate pe finalul partidei. Carmen Bucureşti nu a pierdut niciun meci în 2019.

După al doilea an la rând în care au ratat promovarea în Liga 3, suporterii Stelei au cerut plecarea mai multor oameni din club şi chiar au reuşit să obţină acest lucru. Persoanele care au promis să ducă echipa din nou în prim-planul fotbalului românesc şi-au asumat răspunderea şi au plecat.

Pe de altă parte, surse ale ProSport spun că ratarea calificării în Liga 3 a fost primită cu satisfacţie de mulţi dintre oficialii de la minister şi chiar din club. Ratarea promovării şi în acest an a fost anticipată astă-toamnă de colonelul Tânjală, fost şef de serviciu la CSA Steaua timp de 20 de ani (1998-2017), acesta explicând pe larg în ProSport că proiectul echipei de fotbal este sabotat sistematic din interiorul clubului. 

Reacţia CSA Steaua

Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREŞTI” condamnă actele de vandalism din seara zilei de 26.06.2019, cu privire la mesajele injurioase, cu tentă obscenă şi caracter de ură, scrise pe zidurile instituţiei în care funcţionează sediul administrativ al clubului.

Aceste acţiuni au depăşit toate limitele sportivităţii, ale fairplay-ului şi mai cu seamă, ale bunului simţ, în contextul noţiunii de suporter al clubului. În acest sens, STEAUA BUCUREŞTI se disociază de astfel de comportamente pe care le considerã deplasate şi care vizeazã fapte sub incidenţa legilor penale. Acestea nu se regãsesc printre regulile de conduitã ale unui suporter.

Legile sportului nu încurajeazã astfel de manifestãri, motiv pentru care, pentru corecta informare a opiniei publice, CSA STEAUA BUCUREŞTI considerã ca inacceptabilă situaţia actualã, creatã în urma neîndeplinirii unui obiectiv sportiv.

Pe aceastã cale, conducerea CSA STEAUA BUCURESTI se dezice de orice astfel de intenţii ale autorilor, care au menirea de a instiga la urã, de a influenţa masa susţinãtorilor stelişti. Cultura organizaţionalã a clubului promoveazã performanţa, valoarea realã a sportului şi în special, decenţa care guverneazã pe arenele sportive sub imperiul fairplay-ului. Din aceastã perspectivã dorim sã îi informãm pe autori cã refacerea stãrii iniţiale a gardului împrejmuitor necesitã alocarea unei sume considerabile care ar fi putut fi folositã în alt scop.

Nu în ultimul rând, în spiritul bunei credinţe, Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREŞTI” va dezaproba întotdeauna acţiunile extreme de atac la persoanã care aduc atingere în mod injust imaginii clubului şi care nu au nici o legãturã cu fenomenul sportiv şi probitatea moralã.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.