DOCUMENTE | Mircea Sandu a încercat de două ori să execute silit FRF. Naşul a cerut de fiecare dată 500.000 de euro. Instanţa i-a respins acţiunile

1 sep 2014 6104 afişări Fotbal Intern
DOCUMENTE | Mircea Sandu a încercat de două ori să execute silit FRF. Naşul a cerut de fiecare dată 500.000 de euro. Instanţa i-a respins acţiunile
GALERIE (8 de imagini) VEZI GALERIA

Mircea Sandu a avut două tentative de a executa silit Federaţia Română de Fotbal, înainte de a anunţa public pe 8 august că, scârbit de noii conducători, renunţă de bună-voie la contractul de rentă viageră. Colegii de la www.sursazilei.ro au descoperit că încercările fostului şef al FRF au fost respinse de instanţă.

Mai întâi în iunie, apoi în iulie, fostul preşedinte de onoare al FRF a făcut cereri înregistrate la Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Dorina Gonţ, Lucian Gonţ şi Marian Panait, prin care cerea daune de câte 500.000 de euro de la FRF, mai întâi pentru nerespectarea clauzei de confidenţialitate din contractul de rentă viageră, apoi pentru că FRF nu i-a plătit sumele de bani datorate în temeiul contractului.

Argumentele lui Sandu: tăieturi din presă

Cererile lui Mircea Sandu, admise de Biroul Executorilor, au fost înaintate la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, unde instanţa, de fiecare dată, le-a respins. Naşul n-a mai făcut recurs, renunţând apoi la contract.

Prima cerere, înregistrată la Biroul Executorilor pe 13 iunie, ora 15.59, specifică: „În motivarea cererii, creditorul a arătat că debitoarea nu şi-a respectat obligativitatea de confidenţialitate cu privire la drepturile şi facilităţile acordate creditorului în baza titlului executoriu, motiv pentru car solicită plata daunelor interese în valoare de 500.000 de euro prevăzute în mod expres în Articolul 3, punctul 1, litera f“.

Instanţa n-a publicat încă motivarea deciziei de a respinge acţiunea lui Mircea Sandu, dar punctul slab pare să fi fost tocmai argumentaţia acestuia: „extrase din presă/situri on-line privind divulgarea clauzelor Contractului de rentă viageră (GSP, PRO SPORT, DC NEWS, ZIARUL PROFIT ARGEŞ), DVD cu înregistrarea Conferinţei Preşedintelui FRF care face referire la Contractul de rentă viageră“.

Executorii au considerat că „se întrunesc condiţiile legale“. Instanţa, nu

Cea de-a doua cerere a fost întocmită pe 2 iulie. Suma cerută a fost tot de 500.000 de euro. De data aceasta, „creditorul a arătat că debitoarea nu şi-a executat de bunăvoie obligaţia de plată a sumelor de bani datorate în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contractul de rentă viageră autentificat prin încheierea nr. 347 din 5.03.2014“.

În ambele cazuri, Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Dorina Gonţ, Lucian Gonţ şi Marian Panait a acceptat cererile lui Mircea Sandu: „Analizând înscrisurile depuse de creditor, apreciem că cererea de executare silită formulată de acesta întruneşte condiţiile legale conform art. 663 din Noul Cod de procedură civilă, fiind totodată îndeplinite şi dispoziţiile art. 651 din Noul Cod de procedură civilă, de asemenea titlul executoriu depus în susţinerea cererii de executare silită îndeplinşte condiţiile prevăzute de dispoziţiile art.632 şi următoarele din Noul Cod de procedură civilă“.

După cum se poate vedea şi în capturile alăturate, judecătorii au respins ambele cereri.

Acestea sunt prima cerere a lui Mircea Sandu şi Încheierea executorie publicate de site-ul www.sursazilei.ro. 

ProSport vă prezintă şi cea de-a doua cerere a lui Mircea Sandu şi încheierea executorie aferentă.

 

Alăturat puteţi vedea şi rezoluţiile date de Judecătoria Sectorului 4 din Bucureşti şi publicate pe portarul just.ro.


 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.