Vladimir Putin își arată colții în fața lui Donad Trump, după instalarea scutului anti-balistic de la Deveselu! NATO, vizată indirect! Ultimul test cu rachete al Moscovei | VIDEO

Autor: Răzvan Bucur Publicat: 01 Nov. 2020, 22:33 Actualizat: 01 Nov. 2020, 22:38 Diverse

Armata Rusiei a publicat recent un clip video în care este testat, cu succes, un sistem antibalistic, folosit pentru apărare în cazul unui atac. Testarea a avut loc în Kazakhstan, țară vecină Federației Ruse, în contextul în care Moscova a criticat de mai multe ori NATO pentru instalarea unui sistem anti-rachetă în România.

Lansarea rachetelor vine în contextul în care NATO are sisteme anti-balistice similare instalate în țările din Europa de Est, printre care și România, la Deveselu, și Polonia.

Testul realizat de Rusia în Kazakhstan cu sistemul antibalistic

„Noul sistem de interceptare și-a dovedit caracteristicile, după o serie de teste efectuate de echipele de apărare. Au fost lovite ținte cu o acuratețe prestabilită!”, a spus Serghei Grabchuk, comandantul Forțelor Aerospațiale, conform defence-blog.com.

Un test asemănător a mai fost făcut de Rusia în luna iulie a anului trecut.

Rusia se laudă cu propriile sisteme anti-balistice, dar critică instalarea scutului anti-rachetă de la Deveselu

În prezent, Statele Unite ale Americii și Rusia sunt în pragul unei noi curse a înarmărilor după ce Tratatul privind forțele nucleare intermediare, care interzicea desfășurarea de rachete cu rază de acțiune între 500 și 5000 km, a încetat să mai existe la 2 august 2019. Acordul, semnat în 1987, a marcat la momentul respectiv instalarea unui echilibru strategic necesar pentru securitatea europeană.

În luna februarie a anului 2019, Ministerul Apărării din Rusia a informat joi că Statele Unite ar trebui să îşi distrugă sistemele MK-41 plasate în România.

De asemenea, nu de puține ori, Moscova a criticat instalarea scutului anti-rachetă în România, acuzând, că, de fapt, de acolo s-ar putea lansa rachete nucleare. Autoritățile române și cele americane au dezmințit de mai multe ori afirmațiile rușilor și au anunțat că baza de la Deveselu are capacități pur devensive.

 

Autor: Răzvan Bucur Publicat: 01 Nov. 2020, 22:33 Actualizat: 01 Nov. 2020, 22:38 Diverse
Pe aceeași temă