Opt televiziuni din România au fost închise, celebrii prezentatori au plecat! Ce se ascunde în spatele deciziilor care au "zguduit" televiziunea din România!

3 mai 2019 20864 afişări Diverse
Opt televiziuni din România au fost închise, celebrii prezentatori au plecat! Ce se ascunde în spatele deciziilor care au "zguduit" televiziunea din România!

Au apărut primele declaraţii oficiale, după "revoluţia" petrecută în cadrul Digi24. Serghei Bulgac, preşedinte şi CEO al RCS & RDS, susţine că modificările ample prin care a trecut postul se cauzează "veniturilor insuficiente". 

Într-un interviu acordat New MoneySerghei Bulgac a lămurit anumite aspecte, după ce cele opt staţii locale Digi24 au fost închis şi după ce mai mulţi angajaţi au plecat: „Nu suntem atât de vizibili cum e Pro TV, cum e Antena, dar, în sine, portofoliul este foarte mare. În cadrul acestuia, Digi 24, istoric, a fost segmentul care a avut cumva cele mai mari investiţii, cele mai mari costuri operaţionale, însă venituri insuficiente. Venituri din publicitate. Postul nu a vândut publicitate deloc în primii trei-patru ani. De doi-trei ani, noi vindem publicitate. Dar, şi aşa, este o problemă economică. Şi atunci, tot ce se întâmplă la postul Digi 24 este 100% o decizie internă de a optimiza structura de costuri şi de a face canalul, dacă nu profitabil, să nu fie perdant. Alte motivaţii nu avem“, a declarat Bulgac.

„Sintagma «de opoziţie» eu nu aş vrea să mi-o asum şi nici Digi 24 nu a fost creat cu scopul de a fi pro putere sau anti putere sau de opoziţie. Noi, când discutăm cu jurnaliştii noştri şi colegii noştri din Digi24, singura cerinţă pe care o repetăm de fiecare dată este ca postul să fie echilibrat şi independent. Şi atunci, faptul că dumneavoastră îl catalogaţi de opoziţie e un minus pentru noi. Noi nu ne-am dorit şi nu ne dorim să avem în portofoliu un post de opoziţie. Ne dorim un post echidistant, un post care formează oamenii. Eu cred că sunt schimbări şi în societate, şi în sfera media, şi atunci poate că alţi analişti media sau presa le-au interpretat ca şi când ar fi o schimbare la noi. La noi, sincer, nu a fost nicio schimbare. Avem invitaţii deschise către toţi reprezentanţii tuturor partidelor politice şi sunt deschise permanent. Oricând, oricare dintre ei doreşte să vină la noi, uşile noastre sunt deschise. (...) Şi mi se pare şi corect. Un post relevant vorbeşte cu cei care fac decizii, care hotărăsc, care au capacitatea de a schimba România. Şi asta ne dorim“, a adăugat Serghei Bulgac pentru sursa citată.

În martie 2019, CNA a aprobat solicitarea RCS & RDS de a retrage licenţele pentru cele opt televiziuni locale (Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea şi Timişoara)

Pe lângă închiderea staţiilor locale, Digi 24 a decis să nu mai prelungească înţelegerile cu unii dintre angajaţii din Bucureşti, iar asta a dus la plecarea mai multor reporteri, editori şi producători, dar şi a lui Tudor Muşat, unul dintre prezentatorii de imagine ai canalului Digi 24. Aflat la Digi 24 din martie 2014, Tudor Muşat era una dintre figurile marcante ale postului.

RCS&RDS, între "revoluţie" şi scumpiri

În momentul în care au anunţat introducerea primului canal care poate fi urmărit în format 4K, trustul a anunţat şi scumpirea abonamentelor la serviciile de internet şi televiziune digitală şi analogică, începând cu 1 martie: „Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare şi de creştere a calităţii serviciilor pe care vi le furnizăm, precum şi pentru a reacţiona la creşterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiţi să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, preţurile anumitor servicii furnizate de Digi RCS & RDS se vor modifica. Chiar şi după aceste modificări, preţurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive”, se arată într-un comunicat oficial.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.