Helmuth Duckadam s-a întâlnit la Sibiu cu preşedintele Consiliului European: "I-am înmânat o pereche de mănuşi, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86"

9 mai 2019 3170 afişări Diverse
Helmuth Duckadam s-a întâlnit la Sibiu cu preşedintele Consiliului European: "I-am înmânat o pereche de mănuşi, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Eroul finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialul a menţionat, în luna ianuarie, marii sportivi ai României la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice aşa cum fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla, în finala cu Barcelona.

Ziua Europei, dedicată păcii şi unităţii europene, celebrată anual pe data de 9 mai, este marcată anul acesta prin summitul informal al Consiliului European de la Sibiu, ocazie cu care liderii europeni vor discuta despre viitorul Uniunii Europene.

Donald Tusk l-a ivitat pe Helmuth Duckadam la Sibiu, pentru a se cunoaşte, după discursul care a impresionat România: "Întâlnirea a decurs mai mult decât plăcut deocare după ce ne-am strâns mâna, m-am adresat cu: «domnule preşedinte, în primul rând vreau să vă mulţumesc pentru discursul de la Ateneul Român». Mi-a spus că ne adresăm cu Donald şi cu Helmuth. Şi după aia, sigur, am avut o discuţie de o jumătate de oră, dar nu politică. I-am înmânat o pereche de mănuşi, pe care le-a şi încercat şi i-au fost bune, o pălincă făcută de mine din 2006 şi un tricou cu Steaua din '86, cu Donald Tusk nr. 1. Dânsul mi-a oferit tot un fel de pălincă, dar puţin mai slabă, a recunoscut-o şi dânsul la un moment dat, din oraşul dânsului - Gdansk, şi o carte cu Uniunea Europeană cu semnătura domnului preşedinte", a povestit Duckadam pentru Digi 24.

"Poate şi de aia în discursul lui de la Ateneul Român am fost şi eu inclus. Cu siguranţă a văzut şi el partida de la Sevilla. Am discutat astăzi, este un fan al FC Barcelona şi era destul de dezamăgit de partida de aseară că Liverpool s-a calificat", a mai spus fostul portar, pentru sursa citată.

Steaua Bucureşti a reuşit, în 1986, cea mai importantă performanţă fotbalistică a României. Echipa a câştigat, în 7 mai 1986, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0), în urma executării loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru lovituri executate de spanioli, în timp ce pentru Steaua au marcat Lăcătuş şi Balint, iar Majearu şi Boloni au ratat. Performanţa reuşită de Duckadam pe Stadionul Sanchez Pizjuan de a apăra patru penaltiuri este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.