FRF: "Ne-a dat în judecată!" Craiova: "Nu e adevărat!" Actele îi dau dreptate lui Adrian Mititelu

14 oct 2011 2602 afişări Diverse
FRF: "Ne-a dat în judecată!" Craiova: "Nu e adevărat!" Actele îi dau dreptate lui Adrian Mititelu FRF: "Ne-a dat în judecată!" Craiova: "Nu e adevărat!"

Elementul care stă la baza dezafilierii Universităţii Craiova e contestat de ambele părţi. Adrian Mititelu susţine că singurul proces într-o instanţă civilă e cel cu Victor Piţurcă, iar FRF spune că există alte patru acţiuni în justiţie intentate împotriva ei.

Federalii au explicat ieri modalitatea prin care Craiova poate reintra în circuitul fotbalistic. "Dacă până la următoarea Adunare Generală, care va avea loc cel mai probabil în aprilie anul viitor, Adrian Mititelu îşi va retrage acţiunile în justiţie intentate împotriva FRF, atunci Universitatea Craiova îşi poate redobândi calitatea de membru afiliat", au spus la unison Mircea Sandu şi Adrian Stângaciu, juristul federal.

"N-am dat Federaţia în judecată!"
Singura problemă este aceea că Adrian Mititelu susţine că nu a dat niciodată în judecată FRF şi că, drept urmare, decizia dezafilierii este una ilegală. "Deliberând, Curtea apreciază că, atât prin formularea acţiunii în anulare, cât şi a cererii de suspendare formulate de reclamanta SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA rezultă introducerea doar a părţii chemată în judecată în calitate de pârât, respectiv Victor Piţurcă, motiv pentru care dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în citativul prezentului dosar, în sensul că în calitate de pârât figurează doar Piţurcă Victor, nu şi Comisia de Recurs şi Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF", se arată în încheierea şedinţei de pe 7 octombrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti prezentată ieri de Mititelu.

Eroarea grefierului
Oltenii, printr-o adresă oficială trimisă către Departamentul Juridic al FRF, spun că introducerea Federaţiei ca pârât în acţiunea intentată împotriva lui Victor Piţurcă este o eroare umană: "Nu ne aparţine această greşeală, e eroarea grefierului care a primit şi înregistrat cererea de chemare în judecată şi a efectuat primele acte de procedură în acest dosar. Suntem convinşi că veţi înţelege punctul nostru de vedere", se arată în actul trimis de Craiova pe 11 iunie 2011.


"Comitetul Executiv a aplicat prevederile stabilite în statut. Decizia excluderii Universităţii Craiova e una dură, dar corectă", Adrian Stângaciu, jurist FRF


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.