Fanii Timişoarei susţin că nu au fost implicaţi în manifestaţia din Piaţa Operei

1 dec 2009 21 afişări Diverse
Fanii Timişoarei susţin că nu au fost implicaţi în manifestaţia din Piaţa Operei Fanii Timişoarei susţin că nu au fost implicaţi în manifestaţia din Piaţa Operei

Galeria Peluza Sud a echipei de fotbal FC Timişoara susţine că suporterii nu au fost implicaţi în manifestaţia anti-PSD care a avut loc, marţi, în Piaţa Operei din Timişoara, cu toate că printre protestatari erau tineri cu obiecte folosite şi de galerie la coregrafiile din tribune.

Galeria Peluza Sud a echipei de fotbal FC Timişoara a transmis, marţi, un comunicat de presă în care susţine că suporterii nu au fost implicaţi în manifestaţia care a avut loc în Piaţa Operei, unde s-au scandat lozinci anticomuniste, susţinând că nu sunt "masă de manevră a nimănui".

"Suporterii Politehnicii Timişoara nu au stat niciodată drepţi la apelul nimănui, nu au fost niciodată masă de manevră a nimănui, cu atât mai mult a unor indivizi prinşi în circul politic românesc. Singura culoare a suporterilor Politehnicii Timişoara este culoarea violet şi singura culoare a Timişoarei din aceste zile este negrul, ca semn al doliului pe care se pare că doar noi, timişorenii, îl mai păstrăm şi faţă de care avem respect", se arată în comunicatul de presă.

Suporterii au precizat că sunt surprinşi şi "regretă profund" că autorităţile locale au aprobat ca în luna decembrie, la 20 de ani de la Revoluţia anticomunistă, să fie organizate evenimente electorale în Piaţa Operei.

Reacţia suporterilor vine ca urmare a faptului că la manifestaţia din Piaţa Operei au participat tineri care aveau obiecte folosite şi de galerie la coregrafiile din tribune. Fanii FC Timişoara spun că acele trompete, trâmbiţe pot fi cumpărate de orice persoane şi cele mai multe au culoarea violet.

Reprezentanţii galeriei au precizat că se dezic de evenimente electorale, în special după ce, în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, PNL a acuzat PDL că dă bilete gratuite la un meci pe care FC Timişoara urma să-l joace a doua zi după alegeri, pe teren propriu.

În cursul zilei de marţi, după ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul de la Timişoara", prin care primarul Timişoarei îl susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, în Piaţa Operei din muncipiu a avut loc un miting electoral de susţinere a candidatului Geoană. La acesta, însă, s-au adunat câteva sute de manifestanţi anti-PSD, care s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au călcat în picioare un banner cu chipurile unor lideri ai PSD. Ecranul amplasat pe scena din Piaţa Operei unde s-au difuzat discursurile politicienilor a fost "bombardat" cu ouă.

Sursa: MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.