Beijing e alesul! Capitala Chinei va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. FOTO | Cum vor să transforme stadionul "Cuib de Pasăre"

31 iul 2015 903 afişări Diverse
Beijing e alesul! Capitala Chinei va organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. FOTO | Cum vor să transforme stadionul "Cuib de Pasăre"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Oraşul Beijing a fost preferat fostei capitale a Kazahstanului, Almatî, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, în cadrul celei de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, informează site-ul oficial al forului olimpic internaţional.

Capitala Chinei a primit 44 de voturi, faţă de 40 Almatî (fost Alma-Ata).

Astfel, Beijingul devine primul oraş care organizează atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi pe cele de iarnă.

Chinezii vor folosi jocurile pentru a spori interesul privind sporturile de iarnă, într-o regiune în care locuiesc peste 300 de milioane de oameni, în nordul ţării.

Biejingul a avut avantajul unor costuri reduse pentru organziarea competiţiei, urmând a folosi şi instalaţii sportive de la JO de vară din 2008, cum ar fi Stadionul Cuib de Pasăre (FOTO. Există un plan îndrăzneţ, prin care pe această arenă se vor construi diverse trambuline şi accesorii care să faciliteze diverse probe din schiul acrobatic).

Bugetul JO de iarnă din 2020 va fi de 1,5 miliarde de dolari, mai mic decât cel cheltuit la alte ediţii, iar chinezii speră să obţină profit după competiţie.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.