Andone: „Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat la Corvinul”

Publicat: 18 11. 2008, 18:13
Actualizat: 19 11. 2008, 08:40

Tehnicianul care a câștigat primul titlu de campioană pentru CFR Cluj, Ioan Andone, se află de ceva vreme într-un concediu prelungit. Dat afară din Gruia, Andone nu a apucat să antreneze CFR-ul în Ligă și deplânge soarta formației unde a făcut primii pași în fotbalul mare, Corvinul.

Cum comentați dispariția Corvinului?

Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat la Hunedoara. Din păcate, asta este realitatea și trebuie să o acceptăm. Pentru moment nu avem ce face și nu pot decât să sper că într-o zi Corvinul va redeveni ceea ce a fost.

Care credeți că este cauza care a condus la dispariția fotbalului de performanță în Hunedoara?
Cred că a fost vorba de un management foarte prost. Cei care s-au ocupat de echipă în ultima vreme nu au știut să se gospodărească cum trebuie și s-a ajuns la această situație.

Ce a reprezentat Corvinul pentru dumneavoastră?

La Corvinul am învățat tainele fotbalului. A fost o perioadă foarte frumoasă din cariera mea și mereu îmi voi aminti cu plăcere de acele vremuri. Jucam mereu cu stadionul plin. Lumea venea cu drag să vadă meciurile Corvinului. Acum nu au mai rămas decât amintirile…

Ce s-ar putea face pentru a readuce echipa în prim-plan?
Am vorbit cu primarul Hunedoarei și cu oamenii de afaceri din zonă și există o dorință de a reînvia Corvinul, anul viitor. Însă e nevoie și de o strategie foarte bine pusă la punct. Trebuie ca reclădirea să se facă de la bază și nu în pripă, așa cum s-a mai întâmplat acum trei ani.

E posibil să antrenați într-o zi Corvinul?

Nu știu ce să vă spun acum. Niciodată nu spun niciodată. În viață orice e posibil. Mai întâi însă trebuie ca echipa să renască și apoi vom mai vorbi.

"Mircea Lucescu regretă că nu s-a implicat la Corvinul, dar a promis că o va face în viitor, când speră că echipa va fi condusă de foștii săi elevi" – Gelu Simoc, fost președinte Corvinul

105 prezențe în tricoul Corvinului Hunedoara a bifat Ioan Andone, care are în total 255 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc

15 goluri a marcat Ioan Andone pentru echipa din Hunedoara

5 sezoane a jucat Ioan Andone pentru Corvinul Hunedoara, între 1978 și 1983