Dinamo pune la cale un parteneriat cu o formație din vestul Europei. Este vorba de o fostă adversară a Stelei în Cupa UEFA. Un fond de investiții din străinătate ar putea deveni acționar. Negocierile sunt demarate. EXCLUSIV

Șefii Red&White vor să își respecte programul de „inițiative operaționale” și, așa cum au trasat de la prezentarea programului, au demarat discuțiile pentru cooperarea cu anumite cluburi din vestul continentului. În acest context, conducătorii lui LASK Linz sunt interesați de un schimb de „know- how” cu roș-albii de la București.

Dinamo și Lask Linz negociază un parteneriat la nivel de cluburi. „Transfer de know-how”

În momentul prezentării programului „Dinamo 2028 – „Cel mai respectat și iubit club din România”, acționarii Red&White 2022 Management au publicat, pe site-ul societății, un set de „inițiative operaționale”.

În acest pachet, unul dintre puncte prevedea „cooperarea cu cluburi de fotbal occidentale”.

„Implementarea unui program de dezvoltare continuă a competențelor profesionale prin consolidarea cooperării cu cluburi și organizații de profil din fotbalul occidental și transfer de know-how”. 

ProSport a aflat că, de curând, șefii lui Dinamo au demarat discuții pentru a semna un parteneriat cu un club din vestul Europei. În acest sens au existat vor mai fi mai multe runde și întâlniri între părți pentru a demara acest parteneriat.

Este vorba de LASK Linz, formație înființată în 1908, fostă câștigătoare a unui titlu de campioană, club care are în palmares și o cupă, iar în prezent ocupă poziția a treia în întrecerea internă austriacă. În trecut, austriecii au fost eliminați în Cupa UEFA, în sezonul 1999-2000, de Steaua București.

Austriecii au fost entuziasmați de sistemul de scouting de la Dinamo. „Câinii” se bazează pe voluntari

În primul rând, colaborarea dintre Dinamo și LASK urmează să atingă zona academiei de copii și juniori, dar și partea de scouting, de care austriecii au fost impresionați după ce au auzit că, în acest sector foarte important, formația alb-roșie se bazează, într-un procent de 99%, pe voluntari.

„Austriecii s-au arătat mirați de acest sistem și ar vrea să-l implementeze, să schimbe experiență în acest sector, bază de date, tot ce figurează în zona de recrutare”, a precizat una dintre sursele ProSport.

La fel, între cele două cluburi, dacă tatonările care se află în plină desfășurare se vor finaliza – din informațiile noastre urmează ca la București să ajungă unii conducători de la Linz- ar putea avea loc și schimburi de jucători, împrumuturi ale anumitor fotbaliști, plus alte operațiuni sportive din sensul termenului „transfer de know-how”.

Din vest ar putea veni și noii acționari

Tot spre vest se pare că se îndreaptă acționarii din Red&White și pentru asimilarea de noi investitori. Dacă în primăvara anului trecut, ProSport a scris că sunt discuții cu un fond german de investiții cu implicare în lumea sportului, informația fiind confirmată, la scurt timp, de Eugen Voicu, se pare că în prezent discuțiile cu acest fond, dar și cu altele din Europa, au fost reluate.

Întrebat în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport dacă în Red&White vor intra și alți acționari, Dan Gătăianțu, care deține 2,83% din societate și este și directorul financiar RWM, a răspuns afirmativ. 

O să vedem niște acționari noi, lucrăm la asta, avem discuții și din România și din străinătate, noi am anunțat că vor mai veni acționari noi și e adevărat că nu au venit într-un timp în care noi credeam că o vor face, dar viața și realitatea au bătut planul. Și realitatea este foarte simplă. În momentul în care tu, ca un club de fotbal, ești pe un loc de retrogradare, discuțiile acestea se dezvoltă foarte dificil. A fost un impact pe care l-am simțit”.

De altfel, Dan Gătăianțu, care este și cetățean austriac, fiind născut la Viena, ar fi implicat și în negocierile parteneriatului cu LASK Linz. Contactat în legătură cu acest subiect, CFO-ul Red&White nu a dorit să comenteze informația.

Publicat: 01 03. 2024, 15:32