Ultimul meci pe Oblemenco, un nou început pentru "Echipa unei mari iubiri"? Gloriile Craiovei Maxima aşteaptă victoria cu Steaua şi le amintesc elevilor lui Cîrţu şi Săndoi de un meci istoric

3 dec 2014 4364 afişări Cupa Romaniei
Ultimul meci pe Oblemenco, un nou început pentru "Echipa unei mari iubiri"? Gloriile Craiovei Maxima aşteaptă victoria cu Steaua şi le amintesc elevilor lui Cîrţu şi Săndoi de un meci istoric

Steaua va înfrunta CS Universitatea Craiova, joi, în Cupa României, în ultimul meci care se va mai disputa pe stadionul Ion Oblemenco, înainte de a fi demolat. Partida va începe la ora 20:30 şi va fi transmisă de ProTV. Foste glorii ale Craiovei Maxima, precum Tilihoi, Geolgău, Negrilă şi Donose merg pe mâna echipei antrenate de Cîrţu şi Săndoi.

Fostul "fundaş de fier" al Universităţii, Nicolae Tilihoi, e de părere că o victorie împotriva Stelei ar confirma ascensiunea echipei din Craiova. „Îmi doresc ca în continuare spiritul Craiovei Maxima să fie în iarba acestui stadion şi astfel să reînvie legenda. Implicit mizez pe victoria Universităţii. Merg pe inteligenţa antrenorilor, pe jocul bun arătat de echipă, pe publicul spectator care trebuie să umple până la refuz arena. Regret că din cauza unui individ s-au pierdut 10 mii de suporteri în Bucureşti, două-trei mii în Gorj, trei-patru  mii în Severin şi aşa mai departe. Îmi doresc ca aceşti oameni să revină alături de echipă“.

Fosta glorie a Universităţii a rememorat primul trofeu cucerit în tricoul alb-albastru: „Cea mai frumoasă amintire o am din 1977, când am câştigat Cupa României cu o echipă de 19-20 de ani. Şi Steaua avea o trupă faimoasă. Le-am determinat sfârşitul carierei şi tot atunci a început ascensiunea Craiovei Maxima. Aşa aş vrea să stea lucrurile şi la jocul de joi: un nou început al Universităţii, o confirmare a ultimelor rezultate şi o uşoară decădere a Stelei pentru a redeveni ceea ce am fost“.


Ungureanu, Tilihoi şi în plan secundar, în dreapta, Sorin Cîrţu, actualul antrenor al Craiovei

Marea glorie a Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău, prefaţează jocul cu Steaua din Cupa României şi spune că ştie care sunt atuurile care-i vor purta pe olteni spre semifinale. „Este un meci de Cupă, are o altă încărcătură decât un joc obişnuit de campionat. Trebuie să iei în calcul toate posibilităţile: prelungiri, penalty-uri, ceea ce în campionat nu se întâmplă. Steaua este campioana, cu prezenţe în ultimii ani în cupele europene. Are o echipă puternică, cu un lot valoros. Având în vedere forma bună pe care o arată echipa Universităţii şi faptul că jucăm acasă, având tribunele alături, sunt premise ca balanţa să încline în favoarea noastră. Iar la finalul jocului să fim noi cei care ne bucurăm“.

Vârful Craiovei Maxima a rememorat cea mai frumoasă amintire dintr-un duel cu Steaua: „Se întâmpla în 1977, aveam 16 ani şi jumătate, eram pe banca de rezerve atunci când am învins Steaua cu 2-1 pe Republicii. Era prima Cupă pe care o câştiga Universitatea. În sufletul meu se împleteau bucuriile copilăriei, ale tânărului jucător şi ale suporterului Universităţii. În Cupă nu am marcat, ci în campionat, în una dintre cele mai frumoase victorii, în Ghencea, când i-am bătut cu 3-1, în 1982“.

Negrilă: "Costică Zamfir m-a alergat în acea finală. Ce lupte am avut cu el!"

De asemenea, Costică Donose şi-a spus şi el punctul de vedere vis a vis de disputa de joi: „Ca de obicei este un meci deosebit faţă de celelalte, dat fiind faptul că Steaua este una dintre rivalele noastre de tradiţie, iar în ultima perioadă a demonstrat că este cea mai bună echipă din campionat. Şi, pe deasupra, meciurile din Cupă diferă faţă de jocurile din campionat prin faptul că se poate ajunge în prelungiri, chiar şi la penalty-uri. Merg pe victoria Universităţii, gândindu-mă că echipa noastră e mai odihnită. Să fie 2-1, ca-n finala Cupei din 1977“. Fostul decar al Universităţii a adăugat: „Cea mai mare bucurie a fost câştigarea Cupei României în 1977, pe Republicii. Un joc la finalul căruia evoluţia mea a fost elogiată. Am obţinut şi o eliminare a lui Sameş, care m-a lovit pe la spate. A contat şi acest aspect în economia jocului“. Nicolae Negrilă apreciază că Brandan şi colegii săi au câteva avantaje înaintea duelului cu Steaua: „Va fi un meci greu, de angajament. Dar echipa este în formă, iar suporterii dacă vor fi ca în vremea noastră, alături de echipă din primul până în ultimul minut, putem învinge. Avem şansa noastră. Important e să marcăm cu un gol mai mult decât ei să intrăm în semifinalele Cupei. Îmi doresc să fie din nou sărbătoare pe Oblemenco, ca odinioară“. Un moment memorabil din duelurile cu Steaua care-i apare în prim-plan lui Negoro: „Duelul cu extrema lor stângă, Costică Zamfir. Ce lupte am avut cu el, cât m-a alergat, dar de cele mai multe ori i-a fost imposibil să treacă de mine“.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.