Lacrimile lui Eric şi destinul care l-a adus lângă idolul Hagi! Povestea fabuloasă a brazilianului care a cucerit România: "Am vândut butelii de gaz, am vândut îngheţată, am avut grijă de copii la o creşă"

26 mai 2019 5309 afişări Cupa Romaniei
Lacrimile lui Eric şi destinul care l-a adus lângă idolul Hagi! Povestea fabuloasă a brazilianului care a cucerit România: "Am vândut butelii de gaz, am vândut îngheţată, am avut grijă de copii la o creşă"

La doar câteva secunde după finala Cupei României, Eric de Oliveira vine în lacrimi la interviuri. Sunt lacrimile sincere, de fericire, ale unui fotbalist care trăieşte fotbalul aşa cum doar brazilienii îl trăiesc. “De 12 ani, de când am venit în România îmi doresc să câştig un trofeu”, spune Eric, printre lacrimi.

Fotbalul a fost mereu aşa pentru cel care i-a făcut cadou Cupa României, prin golul său din prelungiri, lui Gică Hagi. A fost cu lacrimi, cu pasiune dusă la extrem şi făcut din dragoste şi talent. Acest episod vine la 25 de ani de la momentul de glorie al lui Gică Hagi. Era Mondialul din SUA 1994 şi Eric vedea primul turneu final de care îşi aminteşte.

Idolul său de atunci i-a ajuns antrenor şi a ajuns să se bucure la golul său. Doi oameni născuţi la mii de kilometri unul de altul, dar cu amintiri comune. “În momentul în care România a bătut Argentina, toţi brazilienii erau cu ochii pe România. Mie îmi plăcea tricoul cu care juca România, ăla galben sau roşu şi mi-am dorit să am un tricou din ăla, pentru că eram pasionat de tricouri. Când am început să joc nu aveam tricouri. Luam piatra de zgură şi scriam numele şi numerele invers pe zgură şi ne puneam cu spatele şi ni se imprima pe spate. Eram negri şi ieşea numărul şi numele, cum vedeam noi în Europa”, a povestit Eric de Oliveira. Nu se lasă până nu ajunge cel mai bun marcator străin.

Spune că un film despre viaţa lui s-ar numi “Eric, în căutarea fericirii”, iar în 1994 nu se gândea că fericirea sa în fotbal se va împlini în România lui Hagi. “Mă identific cu România, chiar dacă în acte nu sunt român, mă simt român. Cred că sunt cel mai bun străin din istoria României. Obiectivul meu până mă las este să depăşesc recordul de goluri al lui Wesley”, spune brazilianul. “Am vândut butelii de gaz, am vândut îngheţată, am avut grijă de copii la o creşă”

Un băiat care n-a trăit în lux, din Brazilia, dar care a visat mereu să ridice stadioane în picioare, cum a făcut şi sâmbătă seara, la Ploieşti. Viaţa l-a învăţat să muncească pentru a obţine ce-şi doreşte şi spune că era pregătit să o înfrunte şi dacă nu devenea fotbalist. “Dacă nu eram fotbalist cred că aş fi fost dansator. Mă descurcam. Făceam eu ceva. Am vândut butelii de gaz, am vândut îngheţată la mare, am avut grijă de copii la o creşă, am făcut multe. N-am fost un copil care să stea după banii mamei. Dar cred că aş fi fost dansator. Dansul mi-a plăcut mereu”, îşi încheie povestea inedită, dar sinceră ca lacrimile de sâmbătă seara, Eric de Olivera, unul dintre cei mai buni străini care au jucat în România.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.