Dinamo, drum liber spre trofeul Cupei Ligii? Dezvăluirile făcute de Ionuţ Popa înaintea finalei de pe Arena Naţională

17 mai 2017 14291 afişări Comentează şi tu Cupa Romaniei
Dinamo, drum liber spre trofeul Cupei Ligii? Dezvăluirile făcute de Ionuţ Popa înaintea finalei de pe Arena Naţională

ACS Poli Timişoara a ratat calificarea în finala Cupei României după ce a pierdut şi returul semifinalelor cu Astra, scor 0-3. Antrenorul Ionuţ Popa a declarat, la final, că nu se aştepta să întoarcă rezultatul din tur (1-4), dar le-a cerut fotbaliştilor săi să joacă, să-şi vadă de meserie.

Popa a trimis în teren o echipă lipsită de jucătorii consacraţi, pe care i-a odihnit în vederea finalei Cupei Ligii şi meciului cu Pandurii din Liga 1. Neagu, Bocşan, Scutaru, Pedro Henrique şi Novak au lipsit, fiind accidentaţi. La capitolul reveniri, antrenorul bănăţenilor i-a notat pe Cătălin Doman, pe care l-a şi lăudat la finalul partidei, dar şi pe Ignea, un fotbalist care a lipsit o perioadă lungă din cauza unei accidentări.

Pricipalul de pe banca celor de la ACS Poli Timişoara a mai spus că situaţia este foarte gravă şi pentru finala Cupei Ligii, la care Poli nu se va prezenta cu cea mai bună echipă. Pe lângă jucătorii accidentaţi, Popa se gândeşte, conştient de diferenţa de valoare, să menajeze câţiva fotbalişti pentru meciul cu Pandurii, de marţi, decisiv în lupta pentru evitarea retrogradării: "Înainte de golul superb al lui Budescu am avut o ocazie uriaşă. Nu mă aşteptam să întoarcem rezultatul, dar le-am cerut jucătorilor să joace, să-şi vadă de meserie şi să se ocupe de partea frumoasă a meseriei. În unele momente au reuşit, în altele nu. Neagu, Bocşan, Scutaru, Pedro Henrique şi Novak sunt accidentaţi. Nu cred că-i pot folosi sâmbătă, la finala Cupei cu Dinamo, şi nici la finala cu Pandurii, de marţi.

A revenit Doman, iar atunci când a intrat a dat o tentă de fantezie a fotbalului. E un jucător tehnic. L-am întrebat pe Budescu dacă a nimerit acel gol şi mi-a zis că nu, că încearcă şi la antrenamente. Astra are jucători de mare calitate, iar acest lucru se vede.

Momentan le cer jucătorilor să nu desconsidere fotbalul şi competiţiile. Jucăm cât putem, cât ne ţin balamalele. Am ajuns aici din cauza programărilor şi nu înţeleg nici programarea finalei Cupei Ligii.

Nu mergem la Bucureşti să câştigăm competiţia, e meritul nostru că am ajuns aici, dar, din păcate, mulţi dintre ei nu pot juca. Alţii au o vârstă (n.r. - Cânu, Croitoru) şi nu vreau să-i duc la Bucureşti. Pentru toată suflarea timişoreană e important meciul cu Pandurii", a spus Ionuţ Popa la flash-interivul de după partidă, la DigiSport.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.