Dacia Unirea Brăila - Dinamo 1-3. Dublă şi pasă decisivă pentru Nistor la debutul lui "Clau-gol"! "Câinii" s-au calificat în optimile Cupei României

25 sep 2018 14887 afişări Cupa Romaniei
Dacia Unirea Brăila - Dinamo 1-3. Dublă şi pasă decisivă pentru Nistor la debutul lui "Clau-gol"! "Câinii" s-au calificat în optimile Cupei României
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Florentin Petre şi Claudiu Niculescu, ambii au 42 de ani şi trecut de fotbalişti legendari pentru Dinamo, iar prezentul i-a adus faţă-n faţă, ca adversari, de astă dată ca antrenori. Niculescu are deja în palmaresul de tehnician două trofee, Cupa României şi Supercupa cu FC Voluntari, dar are emoţiile unui debutant. Este la primul meci la conducerea tehnică a echipei de suflet. Dincolo, Florentin Petre are ocazia unei prime victorii de răsunet în scurta-i carieră de „principal”, începută abia cu un an în urmă, dar ce misiune are! Poate să-şi învingă echipa care-i este emblematică pentru activitatea de fotbalist, conducând o formaţie, Dacia Unirea Brăila, care n-a bătut pe nimeni în primele opt etape din liga secundă, mai ales şi fără avantajul terenului propriu, nevoia de „nocturnă” ducând meciul la Galaţi.

Răspundul, unul negativ pentru Florentin Petre, părea să fi venit foarte repede, pe fondul unor scandări ostile echipei „gazdă” din partea unora dintre spectatorii gălăţeni. La o centrare din corner, Ricardo Grigore, impardonabil de singur în 6 metri, a înscris cu capul (6’), iar aproape imediat Salomao (8’) l-a lansat pe Nistor singur spre poartă şi s-a făcut 2-0.

Marcatorii au avut grijă să se vadă reacţia lor la evenimentele zbuciumate prin care a trecut Dinamo în ultimele zile. Ricardo Grigore a sprintat spre banca alor săi pentru a arăta un tricou pe care scria „Danciu, rămâi cu noi”, mesaj către Ionel Dănciulescu, care a demisionat din funcţia de director general şi care totuşi a asistat la meci, din tribuna oficială a stadionului „Oţelul”, iar căpitanul dinamovist s-a bucurat arătând sigla clubului de pe tricou spre peluza fanilor alb-roşii, ca răspuns la controversatul episod al ofertei de la FCSB.

Ajungând la 2-0 atât de repede, trupa lui Niculescu o fi crezut că a dat deja răspunsul final, la ce ritm scăzut a urmat, iar Dacia Unirea a putut să devină echipa mai pozitivă. Atitudinea brăilenilor a fost premiată cu un penalty (21’), acordat la un fault al portarului Muţiu asupra camerunezului Bebey. Muţiu a apărat în primă fază la execuţia lui Maxin, dar brăileanul a urmărit şi a marcat pe respingere.

Subotici, ratarea anului!

De acolo, jocul s-a echilibrat surprinzător, până spre ultimele minute ale reprizei, când Dinamo a avut două ocazii uriaşe. Subotici (41’) s-a înscris cu şanse mari la „premiul” pentru ratarea anului în fotbalul mondial, deviind din doar jumătate de metru în bara transversală, cu poarta goală, o minge a lui Nistor care se ducea în poartă! Popescu a trimis şi el în bară (45), festivalul ratărilor dinamoviste continuând şi după reluare: Subotici (55’, singur cu portarul la 14 metri, central), Salomao (56’), Hanca (60’), Daniel Popa (67’, singur de la 25 de metri), portarul echipei brăilene, Avram, făcând adevărate minuni.

Suspansul s-a dus spre fundul Dunării după ce singurul chinez din primele două ligi româneşti, Li Yuefeng, a primit al doilea cartonaş galben (68’) şi echipa brăileană a rămas în inferioritate numerică. Nistor a profitat rapid de spaţiile uriaşe din defensiva adversă şi a înscris a doua oară (71’). Şi Dinamo a terminat în zece jucători, Sorescu fiind eliminat (88’) după al doilea „galben”.

Claudiu Niculescu debutează astfel cu o victorie ca principal al lui Dinamo şi acum are adevăratele teste din campionat, în timp ce Florentin Petre mai are de antrenat până să reuşească prima mare realizare în noua sa carieră.

DACIA UNIREA BRĂILA - DINAMO   1-3
Mihai Maxin 21' / Ricardo Grigore 6', Dan Nistor 8', 71'

R. Avram - Gab. Niţă, Merville (Moroianu 67'), B. Hamza, Manu - Lu Yuefeng, Liv. Gheorghe (Pleşa 63') - Maxin, Vitan, Ciucureanu - Bebey (Sil. Crăciun 79')
Rezerve: Rob. Chirilă - Hîmpea, Calu, Van den Driest
Antrenor: Florentin Petre
Eliminat: Lu Yuefeng 68' (cumul de cartonaşe galbene)

Muţiu - Delorge, D. Ciobotariu, Mih. Popescu, Vl. Olteanu - Hanca, R. Grigore - Sorescu, D. Nistor (I. Şerban 75'), Salomao (Cooper 62') - Subotic (D. Popa 62')
Rezerve: Mih. Eşanu - Rob. Moldoveanu, Corbu, Mezague
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat: Deian Sorescu 88' (cumul de cartonaşe galbene)

Stadion: Oţelul (Galaţi); Spectatori: 2.500; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenţi: Adrian Popescu (Craiova) şi Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ).


 

Dacia Unirea Brăila - Dinamo 1-3 (Maxin 21 / Grigore 6, Nistor 8, 71)

  • Dacia Unirea Brăila: R. Avram – G. Niţă, Merville, Ben Hamza, Manu - Lu Yuefeng, L. Gheorghe, Maxin, Vitan - Ciucureanu, Bebey
  • Rezerve: R. Chirilă – Moroianu, Hîmpea, A. Pleşa, Calu, Van de Driest, S. Crăciun
  • Dinamo: Muţiu – Delorge, D. Ciobotariu, M. Popescu, Vl. Olteanu - Hanca, R. Grigore - Sorescu, D. Nistor, Salomao - Subotic.
  • Rezerve: Eşanu – I. Şerban, Moldoveanu, Corbu, D. Popa, Mezague, Cooper

Minutul 90+4: Final de meci! Dinamo s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, la debutul lui Claudiu Niculescu pe banca tehnică!


Minutul 88: Deian Sorescu vede şi el cartonaşul roşu, pentru cumul de cartonaşe galbene!


Minutul 71: GOOOOOOOOOL Dinamo! Dan Nistor face dubla! Daniel Popa îl serveşte excelent pe Nistor, aflat într-o poziţie perfectă după ce a profitat de o eroare de poziţionare fundaşilor adverşi, iar căpitanul "câinilor" l-a executat pe Raul Avram.


Minutul 68: Lu Yuefeng este eliminat! Arbitrul Florin Andrei îl trimite la vestiare după ce a încasat al doilea cartonaş galben.


Minutul 56: Încă o ratare monumentală a dinamoviştilor. După o combinaţie în trei, Sorescu - Nistor - Salomao, ultimul trage puternic, peste poarta lui Avram, din câţiva metri!


Minutul 55: Deian Sorescu îl serveşte ideal pe Subotic, lăsat liber în marginea careului de 16 metri, însă atacantul a finalizat slab, iar Avram a reuşit să reţintă.


Minutul 52: Dan Nistor trage pe jos din lovitură liberă, încercând să s


urprindă - în stilul Messi -, dar portarul Avram a fost pe fază şi a respins în corner, fază care nu a mai adus niciun pericol porţii Daciei Unirea Brăila.


Minutul 49: Ce ocazie! Bebey a fost lansat în adâncime, acesta s-a luptat cu ambii fundaşi centrali de la Dinamo, iar Mihai Popescu a fost la un pas de un autogol antologic! Apărătorul dinamovist a încercat să respingă şi a ridicat mingea, cu efect, dar a lovit-o greşit şi a fost extrem de aproape să-l surprindă pe Muţiu. În cele din urmă, mingea s-a dus peste poartă.


Minutul 46: A început repriza a doua!


Minutul 45+2: Pauză în meciul care se joacă pe stadionul Oţelului, la Galaţi!


Minutul 41: Ratare incredibilă! Dinamoviştii şi-au construit bine drumul spre poarta lui Avram, Nistor a pătruns în careu şi a încercat o finalizare cu un lob, dar Subotic a stricat totul! Atacantul venit în urmă cu puţin timp la "câini" a spus latul, din doi metri, dar balonul s-a izbit de bară şi a fost apoi respins de apărarea adversă. E cea mai mare ratare a partidei.


Minutul 21: GOOOOOOOOOL Brăila! Mihai Maxin transformă penalty-ul, cu emoţii. Muţiu a reuşit să pareze primul şut, însă fotbalistul Brăilei a revenit şi a marcat în cele din urmă.


Minutul 20: Penalty pentru Brăila! Muţiu iese hazardat la o centrare, respinge mingea, dar îl loveşte pe Bebey cu pumnii şi arbitrul Florin Andrei dictează lovitură de pedeapsă! O fază controversată, judecată în favoarea "câinilor".


Minutul 8: GOOOOOOOOOL Dinamo! Dan Nistor marchează şi el, după o cursă în banda stângă şi o finalizare cu un şut cu şpiţul! La ambele goluri, fotbaliştii lui Dinamo au fluturat un tricou cu mesajul "Danciu, rămâi cu noi!".


Minutul 6: GOOOOOOOOOL Dinamo! Ricardo Grigore deschide scorul, după o centrare din stânga. Omul promovat de Bratu la echip mare a reluat cu capul, de pe loc, mingea trimisă de Dan Nistor!


Minutul 1: A început meciul!


20:55 Avem cele două echipe de start! Niculescu l-a trimis în poartă pe Muţiu, în centrul apărării pe Denis Ciobotariu, pe Ricardo Grigore la mijlocul terenului, iar atacul e format din Sorescu, căpitanul Nistor, Salomao şi Subotic. Cinci schimbări faţă de ultimul meci cu Bratu.


Dinamo nu se află în cel mai bun moment la ora meciului cu Dacia Unirea Brăila. Problemele din staff, demiterea lui Bratu şi relaţia cu fanii anunţă o perioadă grea la echipă. Situaţia din campionat amplifică problemele, iar Dacia Unirea Brăila speră să aibă câştig de cauză. Totuşi, debutul lui Claudiu Niculescu la Dinamo nu trebuie să fie o problemă. Adversara din 16- imile Cupei României are un început slab de sezon. Se află pe  ultimul loc în Liga 2, cu 4 puncte după 8 etape, fără a bifa vreo victorie.

De partea cealaltă ”Câinii” nu se decurcă nici ei prea bine în întrecerea internă, nereuşind să câştige vreun meci în deplasările din acest sezon. A înregistrat două egaluri şi 4 înfrângeri. Noul tehnician al lui Dinamo şi-a pus jucătorii în gardă la conferinţa de presă. Se aşteaptă ca moldovenii să dea totul în meciul sezonului pentru ei.

Nu avem foarte multe imagini cu cei de la Brăila, din păcate. E un meci pe care îl vom trata cu maximă seriozitate. Pentru că e unul dintre obiecitvele echipei. Am câştigat acest trofeu în urmă cu un an şi ceva, cu FC Voluntari şi îmi doresc să îl câştig şi cu Dinamo. De aceea vom trata meciul cu maximă seriozitate", a declarat Claudiu Niculescu la conferinţa de presă.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit de 3 ori în Cupa României, iar Dinamo s-a impus de fiecare dată.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.