CFR își apără trofeul! Clujul recucerește Cupa!**

CFR își apără trofeul! Clujul recucerește Cupa!**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Conceicao a șocat pe toată lumea când a decis să-l lase pe Dubarbier pe bancă în detrimentul lui Ciprian Deac, însă blondul mijlocaș al ardelenilor a avut nevoie de doar șase minute pentru a arăta de ce este "vânat" de granzii din Capitală. Culio a executat perfect un corner de pe partea dreaptă, Deac s-a demarcat excelent și l-a învins pe Pantilimon cu o lovitură de cap excelent plasată.

Băieții lui Velcea au încercat să echilibreze partida, însă defensiva CFR-ului a rezistat cu bine forcing-ului bănățenilor, iar golul a venit tot la poarta timișorenilor. În minutul 28, Cristi Balaj a fluierat destul de ușor penalty după un duel dintre Latovlevic și Tony, iar experimentatul Sixto Peralta a îndeplinit o simplă formalitate. Era 2-0 pentru clujeni, iar Alexa și compania păreau pierduți pe teren.

Cu o linie de mijloc care a funcționat la parametri maximi în această seară, ardelenii au început să-și creeze ocazii pe bandă rulantă, ținând în același timp jocul departe de poarta lui Nuno Claro.

Deac trece la un pas de "dublă" după o combinație rapidă cu Yssouf Kone și Juan Culio, moment în care fanii timișoreni își pierd răbdarea și cer un "time-out" (38). Balaj e nevoit să oprească partida din cauza torțelor aruncate în teren. Meciul e reluat după două minute, dar raportul de forțe rămâne neschimbat.

"Ieșiți afară" strigă ultrașii veniți din Timișoara, iar Culio e la un pas să ofere un motiv în plus vicecampionilor să-și asculte fanii. Argentinianul speculează o nouă nesincronizare în defensiva adversă și rămâne în situație de "unu la unu" cu Pantilimon, dar rezerva naționalei respinge excelent (43).

Velcea încearcă să-și resusciteze echipa la pauză și-l schimbă pe Bădoi cu Arman Karamyan. La patru minute după reluare, "violeții" sunt la un pas de a reintra în joc, dar Parks, Nibombe și Cisovsky ratează rând pe rând întâlnirea cu centrarea excelentă venită de la Artiom Karamyan (49).

De partea cealaltă, Deac își continuă show-ul și face tot ce vrea cu Stelian Stancu, iar fostul stelist e nevoit să oprească acțiunea prin fault. Ineficient. Peralta execută lovitura liberă iar Juan Culio reia imparabil de la 11 m, direct în vinclu (54)! "Eroul de pe Olimpico" închide practic partida după mai puțin de o oră de joc.

Finalul de meci i-a găsit pe timișoreni atacând în valuri poarta lui Nuno Claro, însă clujenii s-au dovedit stăpâni pe situație și nu au lăsat nicio clipă senzația că pot scăpa meciul din mână.

Când mai erau doar cinci minute până la final, suporterii bănățenilor și-au cerut un nou "moment de glorie" și au "impulsionat" atacul favoriților, la propriu. Ultrașii au pătruns în teren, iar unul dintre aceștia a "reușit" să anuleze un gol perfect valabil înscris de favoriți.

CFR-ul se impune fără drept de apel și își apără trofeul cucerit în sezonul trecut. Ultima formație din provincie care a reușit să își apere trofeul a fost Universitatea Craiova, în 1977 și 1978.

 

URMĂ‚REȘTE AICI DESFĂ‚ȘURAREA LIVE-TEXT A PARTIDEI

min 95 Final de meci! CFR câștigă pentru a doua oară consecutiv Cupa României!

min 94  O nouă ocazie mare pentru Timișoara. Nuno Claro iese hazardat și respinge doar până la Karamyan. Acesta trage spre poarta goală, însă nici de această dată nu are mai mult noroc.

min 93 Nuno Claro este sancționat cu cartonaș galben. Aceeași soartă o are și Artiom Karamyan, la faza imediat următoare.

min 92 Bănățenii continuă să atace, iar Parks este la un pas să marcheze. Și de această dată, portarul din Gruia arată că a prins o zi fabuloasă.

min 90 Partida se reia. de la margine se arată 5 minute de prelungire.

min 88 Partida este întreruptă de 3 minute, ca urmare a conflictelor dintre stewarzi și fanii bănățeni. Jandarmii intervin în forță și evacuează peluza în care se aflau ultrașii de pe Bega.

min 85 Incidente în tribune. Mai mulți fani timișoreni intră pe stadion. Unul dintre aceștia pătrunde în careul clujean, la un atac al Timișoarei. Echipa de pe Bega reușește să înscrie, dar golul este evident anulat ca urmare a faptului că ultrașii au pătruns în perimetrul de joc.

min 84 Scăpați de presiunea rezultatului, dar profitând și de faptul că adversari nu mai sunt la fel de concentrați, bănățenii reușesc faze închegate. La una dintre acestea, lovitura de cap a lui Karamyan este respinsă in-extremis de Nuno Claro. Ocazie imensă pentru Timișoara să înscrie golul de onoare.

min 82 Suporterii timișoreni rămași în tribună dau din nou dovadă de un devotament extraordinar față de echipă. Fanii domină sonor, deși formația lor e condusă cu 3-0.

min 81 Mara, jucătorul care a obținut eventul în acest sezon, este schimbat cu Ruiz

min 80 Ocazie mare de gol pentru Timișoara. Cisovski execută bine o lovitură liberă, însă mingea este deviată de un fundaș advers. Balonul ajunge la Bucur, care, din unghi, găsește cadrul porții. Nuno Claro acordă corner.

min 79 Fanii veniți din Banat părăsesc stadionul, dezamăgiți fiind de prestația propriei echipe. Chiar dacă au contestat îndelung deciziile lui Balaj din prima repriză, suporterii își dau seama că soarta partidei nu ar fi putut fi alta.

min 78 Șutul lui Mureșan, deviat, îi pune mari probleme lui Pantilimon. Pereira are șansa unui 4-0, însă Balaj a văzut un fault în atac și stopează faza.

min 76 Cisovski are o intervenție urâtă, din spate, pentru care vede galben.

min 75 Într-adevăr, cotul aplicat de Kone s-a dovedit a fi fatal pentru Nibombe. Acesta îi lasă locul lui Luchin.

min 74 Nibombe se resimte după un contact cu Y. Kone. Fundașului timișorean i s-a umflat instantaneu ochiul și pare că nu mai poate continua.

min 72 Bucur este de nerecunoscut. Golgeterul Timișoarei are o ppreluare jenantă la o fază care s-ar fi putut dovedi periculoasă pentru poarta lui Nuno Claro.

min 70 La prima fază de la intrare, argentinianul Dubarbier este aproape de gol. Vârful din Gruia scapă spre poarta adversă, dar este deposedat în momentul în care se pregătea să tragă de la marginea careului mare.

min 69 O nouă schimbare la Cluj. Deac, autorul primului gol al partidei îi lasă locul lui Dubardier.

min 67 Lovitură de colț pentru bănățeni, dar șutul lui Vrsic este blocat. La faza imediat următoare, Bucur reușește să se descurce între doi adversari, însă întârzie inexplicabil să paseze.

min 65 Parks și Karamyan sunt singuri doi jucători ai violețiloc care par să se ridice la pretențiile unei finale de Cupă. Armeanul obține o lovitură liberă. Execută Vrsic, Nuno Claro iese greșit și, din unghi, Gigel Bucur nu poate înscrie în poarta goală.

min 63 La o centrare simplă de pe dreapta, a lui Mara, Nibombe, probabil cel mai slab de pe teren, acordă corner deși nu era presat de niciun adversar.

min 62 CFR face o demonstrație de forță pe stadionul din Târgu Jiu. De aproximativ un minut mingea este la feroviari, care nu pot fi deposedați de timișoreni.

min 60 Parks este faultat și echipa de pe Bega beneficiază de o lovitură liberă periculoasă. Se pasează scurt, pentru Cisovski, care fentează foarte bine doi adversari, înainte de a fi deposedat.

min 58 Conceicao îi oferă șansa lui Pereira să joace în ultimul meci înainte de transferul la Porto. Uruguayanul îi ia locul lui Peralta, autorul unui gol și a unei pase decisive.

min 58 Schimbare la Timișoara: Vrsic intră în locul lui Borbely. Velcea încearcă să-și transforme echipa într-o formație ofensivă, dar este cam târziu.

min 57 După primirea golului, elevii lui Velcea sunt total debusolați. Cu siguranță că nici ei nu mai cred că ar putea să întoarcă rezultatul finalei.

min 54 GOOOL CFR!!!Pasă foarte bună a lui Peralta pentru Culio, care nemarcat, din careu, plasează mingea în vinclul porții adverse. Partida este închisă, CFR-ul conduce cu un neverosimil 3-0

min 53 Deac îl păcălește pe Stelian Stancu și îl determină pe acesta să intervină prin fault. Lovitură liberă pentru Cluj.

min 52 După un început extrem de tensionat de repriză, cu Timișoara atacând furibund, partida s-a mai calmat. Formația din Gruia a preluat inițiativa și reușește din nou să stea sus.

min 51 Clujul pleacă foarte bine pe contraatac. Mara și Kone nu se înțeleg și fază își pierde din periculozitate.

min 49 Ocazie monumentală pentru Timișoara. La un corner de pe partea dreaptă, Karamyan centrează foarte bine. Parks reia într-un adversar, apoi Nibombe și Cisovski se invită reciproc să tragă în poarta goală. În cele din urmă Nibombe trage, însă un fundaș CFR-ist se aruncă la sacrificiu și stopează golul.

min 48 Degajare greșită a lui Cisovski, dar niciun clujean nu este pe fază să reia spre poarta lui Pantilimon.

min 47 Jucătorii de pe Bega cer o lovitură liberă indirectă la o pasă a lui Alcantara către propriul portar.

min 46 Start în cea de-a doua reprizei a finalei Cupei. Velcea forțează: îl înlocuiește pe Bădoi cu Arman Karamyan.

min 45+2 Pauză la Târgu Jiu. Formația clujeană este la 45 de minute de a recuceri trofeul.

min 45+1 Echipa lui Velcea termină această primă repriză în ofensivă, însă atacurile rămân la fel de sterile.

min 45 Corner pentru bănățeni. Execută Bădoi, extrem de slab, oferindu-i șansa lui Peralta să respingă fără emoții.

min 44 Parks profită de o eroare mare a lui Alcantara și scapă spre buturile adverse. Mureșan vine execlent la dublaj și îl deposedează pe atacant.

min 44 O nouă eroare a bănățenilor. De această dată Borbely greșește dar Dan Alexa revine și calmează spiritele.

min 43 Culio scapă pe contraatac, speculând gaura din defensiva adversă. Mijlocașul argentinian se sperie, văzându-l pe goalkeeper-ul Timișoarei ieșit și are o execuție jenantă.

min 42 Kone face un fault inutil la mijlocul terenului și vede galben

min 41 Echipa de pe Bega dorește să construiască, dar Clujul o prinde ca într-o menghină și nu-i permite să ajungă în situații periculoase.

min 39 Jocul se reia, dar fanii bănățeni continuă să fiarbă: "Ieșiți afară" e mesajul transmis de suporteri către jucătorii lui Velcea.

min 38 Fanii Timișoarei sunt nemulțumiți de deciziile lui Balaj și aruncă cu torțe în teren. Balaj întrerupe meciul.

min 37 Partdia s-a încins! Bucur cerșește un penalty, dar Balaj rămâne impasibil. Pentru proteste, Borbely ia galben.

min 36 Peralta primește galben, după ce lovește mingea după fluierul arbitrului.

min 34 Dan Alexa este avertizat de arbitru cu galben, pentru proteste.

min 32 Fază superbă care putea pune definitiv capăt meciului. Mingea circulă pe traseul Culio, Kone, Deac, iar șutul acestuia din urmă este respins în ultimul moment de Pantilimon.

min 31 Bădoi obține o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta. Execută Karamyan, cu mult efect. Borbely plasează o lovitură de cap superbă, însă Nuno Claro reușește o robinsonadă de excepție și acordă corner.

min 28 GOOOL CFR! Peralta înscrie fără probleme, în ciuda faptului că portarul advers s-a mișcat pe linia porții după `modelul Dudek`.

min 27 Penalty pentru Cluj. Balaj arată punctul cu var după un duel între Latovlevic și Tony. Decizie discutabilă a arbitrului.

min 26 Pasă lungă, de 35 de metri, către Bucur. Alcantara nu are niciun fel de probleme să câștige duelul aerian cu atacantul de buzunar al Timișoarei

min 24 Clujul reușește să rămână foarte sus, astfel că ofensiva bănățeană ajunge foarte greu în preajma careului lui Nuno Claro. Trupa din Gruia pare mult mai bine aranjată din punct de vedere tactic.

min 23 Peralta combină cu Panin, însă centrarea acestuia din urmă a fost respinsă de apărarea alb-violetă.

min 22 Mara are un sprint prelungit pe dreapta, nefiind deposedat de niciun oponent. În cele din urmă, `Chrurgul` Alexa intervine decisiv.

min 21 În doar un minut, două ocazii bune de a marca, la ambele porți. Mai întâi șutul lui Karamyan, foarte bine plasat, nu are suficientă forță. Pe contraatac, Kone trage în plasa laterală.

min 20 Panin are o intervenție foarte dură la Bădoi, dar Balaj nu arată cartonașul galben.

min 18 Parks reușește să se întoarcă, deși era marcat de Alcantara. Jucătorul bănățean apucă să tragă la poartă, dar o face slab, permițându-i lui Nuno Claro să rețină.

min 16 Karamyan a devenit ținta predilectă a crampoanelor adversarilor. De această dată, armeanul recuperează un balon în propria jumătate, dar este faultat de Peralta.

min 15 Intrare dură a Pitbull-ului Tony asupra lui Karamyan. Lovitura liberă rămâne fără rezultat.

min 14 Timișoara presează tot mai mult. Pe rând, Parks, Bucur și Nibombe evită să tragă la poartă din interiorul careului și defensiva clujeană respinge.

min 12 Fază bine lucrată de ofensiva bănățeană. Timișoara obține un corner. Karamyan execută spre Borbely, dar Dani câștigă duelul aerian și îndepărtează pericolul.

min 11 Pantilimon degajează slab, și un adversar este la un pas de intercepție. Până la urmă Cisovsky rezolvă faza.

min 9 Timișoara ripostează, Parks este lansat în adâncime, însă de la margine se ridică fanionul

min 6 GOOOL CFR!!! Centrare perfectă, din corner, a lui Culio. Pantilimon iese greșit, și, venit din spate, Deac plasează execelent o lovitură de cap

min 5 Kone este insistent la o fază de atac a clujenilor și îl determină pe Nibombe să acorde corner

min 4 Pasă bună a lui Tony pentru Peralta. Din păcate pentru clujeni, mijlocașul alunecă la marginea careului și balonul este recuperată de apărarea adversă.

min 3 CFR ripostează prin surpriza pregătită de Conceicao, Ciprian Deac. Mijlocașul își prelungește prea mult mingea și aceasta iese în aut de poartă.

min 2 Copie la indigo a fazei precedente. De data aceasta la capătul pasei s-ar fi aflat Parks, însă portarul este și de această dată pe fază.

min 1 Primă ocazie pentru Timișoara. Bucur este lansat foarte bine în adâncime, însă Nuno Claro este mai rapid și reține.

min 1 Balaj dă startul în partida de la Târgu Jiu.

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri!
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele