Cel mai vizionat Steaua - Dinamo din ultimii cinci ani! Record de audienţă pentru finală!

26 mai 2011 2460 afişări Comentează şi tu Cupa Romaniei
Cel mai vizionat Steaua - Dinamo din ultimii cinci ani! Record de audienţă pentru finală! Cel mai vizionat Steaua - Dinamo din ultimii cinci ani! Record de audienţă pentru Finală!

Finala Cupei României a fost o producţie grandioasa facuta dePro TV care a adus şi o audienţă pe măsură. Meciul dintre Steaua şiDinamo a depăşit orice meci nu doar din acest an, ci din 2009 pânaîn prezent! Ratingul pe publicul comercial (18-49 ani, urban) afost de 17, iar cota de piaţă de 47%! Practic jumătate dintelevizoarele deschise aseară între 21 şi 23 au fost pe Pro TV,asta în condiţiile în care meciul este teoretic un program destinatîn special publicului masculin. În clasamentul audienţelor, pelocul al doilea s-a situat Antena 1, cu 3,6 rating, de 5 ori maipuţin decât meciul!

Într-un top 3 al meciurilor din acest an, finala Cupei esteurmata de Bosnia - România în preliminariile Euro 2012, transmistot de Pro TV, rating 14,2 pe acelaşi target, şi semifinala Cupei,Braşov - Steaua, cu 11,5 rating.

Ca numar de oameni, finala a fost urmarita de aproape 3,5 milioanede români, cu minutul de aur la final, la 23:12, când 4.289.000 deromâni se uitau la meci conform cifrelor oficiale furnizate de GfKRomânia, de data aceasta pe întregul eşantion de oameni.
Timp de doi ani de zile, Liga I n-a produs nici o meci cu oaudien?a superioara partidei de aseara. De altfel, ultimul meci cuo audien?a mai mare a avut loc în 2009, pe 28 martie, când Antena 1a transmis România - Serbia în preliminariile CM, rating 21 pepublicul comercial.

Faţă de alte meciuri dintre Steaua şi Dinamo, diferenţa e chiar maicovârşitoare. Fie ca a transmis Antena 1, TVR, Kanal D sauDigisport, primele cu o acoperire cel puţin similara Pro TV, niciunderby din ultimii cinci ani nu a fost mai audiat. Iar în topulderby-urilor de când sunt masurate audieneţe pe primul loc se aflatot un meci transmis de Pro TV, în 2002, cu un rating de 19,9% pepublicul comercial.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.