Cum l-a dat afară Mihai Rotaru pe omul care i-a bagat acum în conturi 8,5 milioane de euro! | EXCLUSIV

Ovidiu Costesin si Mihai Rotaru in tribuna la meciul de fotbal dintre FC Botosani si Universitatea Craiova, contand pentru play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat fara spectatori pe Stadionul Municipal din Botosani, duminica 19 iulie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În vara anului 2013, Mihai Rotaru a decis să intre în fotbal ca investitor al unei echipe din Craiova, cea care primise de la FRF, condusă pe atunci de Mircea Sandu, un loc direct în liga a doua ca și reparație morală pentru dezafilierea adevăratei Universitatea Craiova.

La vremea respectivă, proiectul inițiat de Pavel Badea a fost îmbrățișat imediat de Primăria din Craiova, deși în Liga 2 intrase în competiție și Adrian Mititelu cu FC Universitatea Craiova, după ce Curtea de Apel îi dăduse câștig de cauză în procesul cu FRF. Astfel că, în Craiova se luptau în campionatul ligii secunde din România, 2013-2014, două echipe: FCU și CSU.

Mihai Rotaru s-a înconjurat imediat de foștii componenți ai Craiovei Maxima, iar după ce Pavel Badea s-a retras din funcția de manager general, Gheorghiță Geolgău i-a luat locul acestuia. Din acel moment a intrat în scenă și Silviu Bogdan, cel care s-a dovedit mai târziu că este omul care i-a bagat foarte mulți bani în conturi actualului patron al liderului Ligii 1.

Silviu Bogdan, fostul şef al centrului de copii şi juniori de la CS Universitatea Craiova.

Cum l-a dat afară Mihai Rotaru pe omul care i-a bagat acum în conturi 8,5 milioane de euro! Silviu Bogdan nu a acceptat să își micșoreze numărul de procente din vânzarea de jucători

ProSport a aflat culisele aducerii lui Silviu Bogdan la Craiova, dar și din ce cauză acesta a fost îndepărtat de Mihai Rotaru în primăvara anului 2019.

Corneliu Stroe, fostul mare conducător al Craiovei Maxima, l-a rugat pe Gheorghiță Geolgău, cel care devenise între timp manager general la CSU Craiova, așa cum se numea pe atunci echipa lui Rotaru, să i-l prezinte patronului oltenilor pe Silviu Bogdan. Fostul arbitru deținea și deține și acum o școală de fotbal în Craiova, iar după ce s-a întâlnit cu Rotaru cei doi au bătut palma.

Silviu Bogdan devenea coordonatorul centrului de copii și juniori de la CSU, venea în club cu peste 60 de copii, iar Rotaru i-a plătit pe loc 100 de mii de euro pentru afacerea respectivă. Acesta a mutat trei grupe la centrul oltenilor de la școala sa de fotbal. Însă, cea mai imporantă mișcare pe care fostul arbitru a făcut-o a fost convingerea lui Rotaru să accepte să îi dea și 20 la sută dintr-un viitor transfer al unui fotbalist pe care el îl vinde în străintate și are legătură noul șef al academiei craiovenilor.

Însă, între timp Rotaru a ajuns la concluzia că totuși 20 la sută din procentele pe care Bogdan le deține sunt mult prea multe și i-a propus să accepte scăderea acestora la 10-12 la sută. În prima fază fostul arbitru a spus verbal că este de acord, dar ulterior a tot evitat să semneze actele.

Acest lucru s-a întâmplat timp de un an, iar după ce Rotaru și-a dat seama că Silviu Bogdan doar trage de timp a așteptat să îi expire contractul cu clubul său, iar apoi i-a spus că nu vor mai face un alt angajament și este liber să plece. Fostul arbitru a semnat apoi cu CFR Cluj, dar a rezistat în Ardeal doar câteva luni și în cele din urmă a revenit în Craiova, acolo unde se ocupă sută la sută doar de școala sa de fotbal. În acest moment Mihai Rotaru are să îi dea lui Silviu Bogdan peste 1.500.000 de euro după transferul lui Valentin Mihăilă la Parma.

Andrei Vlad, Screciu, Marcovici și Baiaram au fost scoși de Silviu Bogdan

Silviu Bogdan nu are legătură la echipa lui Mihai Rotaru doar cu Valentin Mihăilă. Portarul ajuns între timp la FCSB, Andrei Vlad, fusese adus în Bănie de fostul arbitru. Acesta îi are acum la Craiova pe Vlădoiu, Screciu și Baiaram, iar Marcovici este împrumutat de olteni la Clinceni.

Screciu a revenit la echipa oltenilor, deși în 2018 semnase cu Genk, iar oltenii bătuseră palma pentru 2.500.000 de euro.

 

Publicat: 05 10. 2020, 13:16
Actualizat: 05 10. 2020, 13:23