Crăciunescu: "Dacă Burleanu câştigă, plec din ţară! Mă duc la fiica mea în Statele Unite". EXCLUSIV | Decizia luată de fostul mare arbitru după succesul zdrobitor al omului pe care l-a contestat: "Vă dau cuvântul de onoare!"

19 apr 2018 21311 afişări Fotbal Intern
Crăciunescu: "Dacă Burleanu câştigă, plec din ţară! Mă duc la fiica mea în Statele Unite". EXCLUSIV | Decizia luată de fostul mare arbitru după succesul zdrobitor al omului pe care l-a contestat: "Vă dau cuvântul de onoare!"

Victoria zdrobitoare pe care Răzvan Burleanu a obţinut-o, miercuri, la alegerile FRF nu-l face pe Ion Crăciunescu să emigreze în Statele Unite, aşa cum promisese în cazul în care şeful FRF obţine al doilea mandat în fruntea Casei Fotbalului.

Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Burleanu, Ion Crăciunescu (67 de ani) i-a uimit pe mulţi, în luna februarie, când a declarat, în direct, că un succes al lui Burleanu în scrutinul de pe 18 aprilie îl va face să plece din România şi să-şi continue viaţa în Statele Unite, alături de fiica sa. Însă acest lucru nu se va întâmpla: "Mă veţi vedea în continuare la Digi Sport (n. red - Ion Crăciunescu e specialistul televiziunii pe teme de arbitraj), a fost o situaţie emoţională, de moment. Ca să plec, trebuie să mă accepte alţii, pentru că în SUA nu ajunge oricine", a spus fostul mare arbitru, pentru ProSport, înainte să dezvăluie cum a primit vestea că Burleanu va conduce fotbalul românesc pentru încă patru ani: "Vă dau cuvântul meu de onoare, reacţia mea când am aflat că Burleanu a ieşit preşedinte a fost "aşa, şi?". Nu-mi poate confisca Burleanu tot ce am făcut în fotbal. Nu sunt supărat, am alte priorităţi şi ţeluri în viaţă, iar alegerile de la FRF sunt la rubrica "diverse". Într-o ţară democratică, nu pot decât să accept votul".

La fel ca alţi oameni importanţi din fotbalul românesc care l-au susţinut pe Lupescu, lui Crăciunescu nu-i mai rămâne decât să găsească explicaţii pentru înfrângerea "la scor" din alegeri: "A făcut greşeli, s-a apucat prea târziu de campanie şi a plătit scump pentru asta. A fost precipitat", s-a rezumat să spună Ion Crăciunescu, pentru ProSport.

Pe 14 februarie, cu mai bine de două luni împotriva alegerilor, Ion Crăciunescu uimea pe multă lume când făcea, în direct la TV, un anunţ surprinzător: "Eu m-am decis. Dacă va câştiga din nou Burleanu, plec din ţară. Mă duc la fiica mea, în Statele Unite, şi nu mă mai întorc niciodată. Din cauza asta. Mi se pare mult prea grav pentru fotbalul acesta şi vreau să uit de tot. Nu m-a solicitat nimeni pentru aceste alegeri. În viaţa mea, am avut ocazia să rămân în străinătate şi nu am rămas. În orice ţară mă duceţi arde pielea să mă întorc acasă", spunea fostul arbitru.

Miercuri, Răzvan Burleanu a câştigat al doilea mandat consecutiv în fruntea Federaţiei de Fotbal, după ce a adunat 168 de voturi (66,1%) dintre cele 254 exprimate în scrutinul de la Casa Fotbalului. Prin comparaţie, Ionuţ Lupescu a strâns 78 de voturi, Marcel Puşcaş se poate lăuda cu opt, iar Ilie Drăgan cu niciunul. "I-am ciuruit", a fost reacţia lui Burleanu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.