Ce găsește Corpul de Control la CSA Steaua: Ordin de Ministru din 2015 de a înființa echipa de fotbal neexecutat, memorii către FIFA și UEFA blocate, somații către FRF, LPF și FCSB nesemnate

Autor: Matei Udrea Publicat: 18 Jan. 2017, 15:15 Actualizat: 20 Jan. 2017, 16:57 Fotbal Intern

Corpul de Control al ministrului Apărării, trimis la CSA Steaua pentru a verifica modul în care a fost gestionată marca „Steaua” după ce a fost recuperată în Justiție, va descoperi ordine de ministru neexecutate, acte blocate și acțiuni frânate care îl favorizează pe Gigi Becali.

Scandalul izbucnit la CSA Steaua în ultimele săptămâni, urmat, marți seară, de anunțul ministrului Gabriel Beniamin Leș privind inițierea unei anchete, ar trebui să scoată la iveală o serie de lucruri interesante. Toate – de natură să prejudicieze interesul statului român.

Ministrul Dușa a dat ordin, în 2015, ca la CSA Steaua să se înființeze echipa de fotbal. Comanda n-a fost executată nici în ziua de astăzi

Încă din august 2015, ministrul Apărării – pe atunci în funcție se afla Mircea Dușa – a dat ordin ca la CSA Steaua să se înființeze echipa de fotbal. În acel moment, comandantul clubului era George Boroi, iar adjunct – actualul comandant interimar, Cristian Petrea. Inițial, CSA s-a pus în mișcare și chiar a înscris în campionat, la AMFB. Apoi, brusc, după nici o săptămână, a făcut anunțul că nu mai intră în competiție. La vremea respectivă, pasul înapoi făcut de CSA a generat o ofensivă a lui Gigi Becali, care a ironizat demersul și a subliniat că Armata nu e în stare să-și facă echipă nici măcar în Liga 4.

Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, afirmă azi că de sabotarea acestui ordin s-ar fi ocupat personal chiar actualul comandant, colonelul Cristian Petrea.

Notificările către FIFA și UEFA așteaptă aprobarea comandantului CSA Steaua de peste trei luni


În lipsa unei notificări oficiale de la CSA Steaua și a refuzului FRF de a înștiința UEFA cu privire la sentințele judecătorești, pe site-ul forului continental echipa lui Gigi Becali este prezentată, în continuare, ca fiind înființată în 1947 și deținătoare a Cupei Campionilor

Același Florin Talpan a redactat și legalizat astă-toamnă, la notariat, o notificare către FIFA și UEFA. Cele două instituții urmau să fie informate asupra sentinței emise de Înalta Curte de Casație și Justiție în decembrie 2014, prin care FCSB pierdea marca Steaua. În lipsa unui aviz de la conducerea CSA, documentele n-au fost trimise.

În document se nota că palmaresul și sigla aparțin de drept CSA Steaua, cerându-se ca FIFA și UEFA să opereze modificările în acte și în bazele lor de date. Totul, în contextul în care FRF, din motive neelucidate nici azi, a omis să anunțe FIFA și UEFA de schimbările apărute în cazul FCSB.

Aceste notificări ar fi trebuit semnate de comandantul CSA Steaua. În absența demersurilor oficiale, pe site-ul UEFA clubul lui Gigi Becali este prezentat și astăzi, la mai bine de doi ani după decizia ICCJ, ca fiind moștenitorul Steaua București, înființat în 1947 și deținător al Cupei Campionilor din 1986 și al Supercupei Europei din 1987.

Juristul Florin Talpan afirmă că George Boroi a blocat demersul și nici înlocuitorul său nu l-a aprobat.

Somațiile către FRF, LPF și FCSB nu sunt semnate de comandantul clubului


De lipsa unei înștiințări oficiale a CSA Steaua cu privire la sentința Curții de Apel se agață și LPF, care prezintă în continuare clubul lui Gigi Becali drept FC Steaua București, formație fondată în 1947 și cu 26 de titluri în palmares. Curtea de Apel a stabilit că FCSB nu mai are voie să se numească Steaua București

După ce, la finalul anului trecut, pe 21 decembrie, Curtea de Apel București a stabilit că FCSB nu mai are dreptul să folosească numele „Steaua București”, Florin Talpan a redactat adrese oficiale către FRF, LPF și FCSB, prin care acestea erau somate să aplice sentința judecătorească. Nici aceste notificări nu au fost semnate de noul comandant, Cristian Petrea.

Și de această dată, oficialii FRF, LPF și FCSB au subliniat că nu există o comunicare instituțională. Justin Ștefan, secretar general al Ligii, a anunțat că instituția pe care o conduce nu a primit nicio adresă de la CSA Steaua și, în consecință, nu are pe ce să discute.

Surse bine informate au descris, pentru ProSport, planul pus la punct de FRF, LPF și Gigi Becali: ar urma ca, folosindu-se toate procedeele legale posibile, să se tragă de timp până la 1 iunie, când se va putea face legal schimbarea de nume decisă de instanță. Publicația noastră a dezvăluit planul marți, publicând articolul la ora 12.35. 

O oră mai târziu, Gigi Becali a confirmat totul într-o conferință de presă: speră că motivarea Curții de Apel va veni, cel mai devreme, prin februarie. Apoi va aștepta 30 de zile (termen legal) și va face, în paralel, o cerere de suspendare temporară a sentinței și un recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Se speră că toate aceste acțiuni să se întindă până la vară.

Pentru a contracara tergiversările, juristul CSA Steaua a făcut o întâmpinare la Curtea de Apel, unde a cerut o urgentare în redactarea motivării la sentință. Ofițerul spune că a pregătit și somații către FRF, LPF și FCSB, deoarece – în viziunea sa – sentința Curții de Apel ar fi executorie.

Nefiind aprobate de comandantul clubului, aceste somații nu au putut fi trimise. 

Pe 30 decembrie 2016, juristul îl acuza pe comandantul CSA Steaua, într-un comunicat oficial, că îi pune piedici și că refuză să semneze actele

Pe 30 decembrie 2016, colonelul Florin Talpan a remis ProSport și Mediafax un comunicat în care deschidea această Cutie a Pandorei, afirmând că, de-a lungul proceselor câștigate în ultimii ani cu Gigi Becali, conducerea clubului nu l-a sprijinit și că, din contră, a întâmpinat nenumărate piedici. Mai mult, Talpan reclamă că, prin declarațiile și comunicatele date în ultima perioadă, conducătorul CSA Steaua a sprijinit cauza lui Gigi Becali! Juristul arată cu degetul spre o declarație a colonelului Cristian Petrea, care după sentința Curții de Apel din 21 decembrie a afirmat că aceasta nu e definitivă și irevocabilă. „Din păcate, domnul Comandant interimar nu are pregătire juridică, dumnealui făcând afirmații eronate, care induc în eroare presa, opinia publică și suporterii care îmi cer lămuriri. Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentințe <și irevocabile>> ci doar sentințe definitive. Hotărârea cu nr. 989, pronunțată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel București, este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie și poate fi pusă în aplicare. (…) Persoanele care dau informații false inducând în eroare opinia publică, dar mai ales suporterii, creând confuzie printre aceștia, neavând nicio legătură cu activitatea juridică din dosarele în cauză, din contră, punându-mi în permanență piedici doar ca să apară în atenția presei, ar trebui să se abțină în a mai da declarații.

Țin să precizez că notificările către UEFA privind măsurile legale ce trebuiau a fi dispuse împotriva  S.C. FCSB S.A., notificări formulate de către mine de mai bine de două luni, nu sunt semnate nici la ora actuală de către cei abilitați, aceștia refuzând acest lucru sistematic și inexplicabil. (…) Faptul că unele persoane neavizate și necunoscătoare ale Noului Cod de Procedură Civilă fac afirmații eronate pentru a induce în eroare opinia publică, cum că S.C. FCSB S.A. ar avea șanse la formularea și judecarea recursului, mi se pare cel puțin hilar, deoarece motivele de casare prevăzute la art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă nu sunt întrunite pentru atacarea hotărârii cu nr. 989/21.12.2016 cu recurs”, afirma Florin Talpan în comunicatul publicat de ProSport pe 30 decembrie.

ProSport a încercat să afle punctul de vedere al colonelului Cristian Petrea. Acesta s-a rezumat să afirme sec: „Nu comentez declarațiile subordonaților!”.

3-0 pentru Talpan în meciul proceselor cu Becali. În alte două, la pauză conduce tot Talpan. Încă două „derby”-uri au început de curând


Sentința Curții de Apel care îi interzice lui Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua București” îi provoacă latifundiarului coșmaruri

Până acum, juristul Florin Talpan a câștigat definitiv trei acțiuni în justiție contra lui Gigi Becali. În alte două are câștig de cauză după prima instanță, dar urmează recursul. În sfârșit, încă două procese au apărut de curând pe rol și urmează să fie stabilite primele termene de judecată.

> În 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat prin sentință definitivă marca Steaua înregistrată de latifundiar, notând în motivare că acesta a înregistrat-o ilegal și de rea-credință în 2004.

> În 2015, Tribunalul București a respins cererea FCSB de a anula marca Steaua înregistrată de CSA Steaua București. Decizia nu este definitivă și FCSB a făcut recurs pe 25 iulie 2016.

> În 2016, Curtea de Apel a stabilit că FCSB nu mai are dreptul să poarte nici numele Steaua București, nici orice altă denumire care ar putea provoca o confuzie cu deținătoarea de drept a mărcii, echipa Armatei. Recursul poate fi acceptat la Înalta Curte de Casație și Justiție numai în anumite condiții speciale.

> Tot în 2016, Florin Talpan a intentat un proces contra lui Gigi Becali, pe care îl acuza că i-a adus insulte. Tribunalul București i-a dat câștig de cauză și a dispus ca Becali să-i plătească daune morale de 3.000 de euro. Talpan, nemulțumit de cuantumul despăgubirilor, a anunțat că face recurs la Curtea de Apel.

> La începutul acestui an, Tribunalul a respins cererea FCSB ca CSA Steaua să plătească o taxă de timbru mărită în procesul despăgubirilor inițiat astă-toamnă. Juristul CSA a introdus o acțiune în instanță, cerând de la FCSB daune de aproape 37 de milioane de euro pentru folosirea frauduloasă, în intervalul 2004-2014, a brandului Steaua. Tribunalul a fixat, inițial, o taxă de timbru (fără de care procesul nu poate merge înainte) de 3,7 milioane de lei. Talpan a cerut mai întâi anularea acesteia (acțiune respinsă de Tribunal) și, apoi, reducerea cuantumului. Instanța a acceptat această nouă cerere, reducând taxa de timbru la numai 427.100 lei (sumă plătită deja de MApN). Avocații lui Becali au contestat această reducere a taxei de timbru, sperând că Armata nu va merge mai departe cu acțiunea dacă va fi nevoită să plătească milioane de lei. Instanța a respins demersul FCSB pe 16 ianuarie. Sentința este definitivă.

Pe rol se află în desfășurare alte două „derby”-uri:

> procesul descris mai sus, în care CSA Steaua cere 37 de milioane de euro despăgubiri pentru folosirea ilegală a numelui și a brandului între 2004-2014. „Meciul” este însă de lungă durată, pentru că părțile au posibilitatea de a face apel;

> o altă acțiune înregistrată pe 10 ianuarie, pe care ProSport v-a relatat-o la acel moment tot în exclusivitate, prin care CSA Steaua cere ca tribunalul să-i interzică lui Gigi Becali să mai folosească acronimul FCSB. Florin Talpan argumentează cu sentința Curții de Apel, care menționează că gruparea lui Becali nu mai are dreptul să folosească niciun nume care poate produce confuzia cu Steaua. De asemenea, și această acțiune este la început, iar deznodământul este departe.

Becali, după ce s-a anunțat controlul la CSA: „E îmbucurător. Veți vedea că Talpan va fi dat afară!”


Becali a jubilat în direct, la sport.ro, când a primit vestea că ministrul Apărării a trimis Corpul de Control la CSA Steaua. Cu câteva ore înainte, latifundiarul făcuse apel la PSD să îl salveze. FOTO: Mediafax

Gigi Becali a organizat marți o conferință de presă în care a făcut apel public la PSD și la Liviu Dragnea să-l dea afară pe Talpan din Armată, să renunțe la procese și să îi dea dreptul de a folosi numele Steaua pentru echipa sa. Câteva ore mai târziu, după comunicatul MApN care anunța controlul la CSA Steaua, Gigi Becali și-a proclamat victoria la postul TV Sport.ro: „E ceva îmbucurător că ministrul Apărării s-a mișcat repede. E bine că a acționat repede. Ministrul poate să le spună celor de la CSA să-mi dea mie brandul Steaua. Dacă face asta, atunci se vor încheia toate litigiile. Veți vedea că Talpan va fi dat afară!”.

Autor: Matei Udrea Publicat: 18 Jan. 2017, 15:15 Actualizat: 20 Jan. 2017, 16:57 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Poveste îngrozitoare la Iași. O femeie a murit după ce un vecin i-a băgat un tub metalic în vagin
Poveste îngrozitoare la Iași. O femeie a murit după ce un vecin i-a băgat un tub metalic în vagin
Marile teorii ale conspiraţiei despre coronavirus
Marile teorii ale conspiraţiei despre coronavirus
Cum poate fi DISTRUS coronavirusul. Dezvaluire de ultima ora a unui MEDIC ROMAN
Cum poate fi DISTRUS coronavirusul. Dezvaluire de ultima ora a unui MEDIC ROMAN
Cele trei grupuri de persoane care mor din cauza coronavirusului
Cele trei grupuri de persoane care mor din cauza coronavirusului
„S-a revansat!” Ce nota a primit Ianis Hagi dupa returul cu Braga si ce scrie presa din Scotia
„S-a revansat!” Ce nota a primit Ianis Hagi dupa returul cu Braga si ce scrie presa din Scotia
Ce provizii să îţi faci în cazul unei situaţii de urgenţă
Ce provizii să îţi faci în cazul unei situaţii de urgenţă
O șoferiță de DUSTER a produs haos în București. TOTUL în MARȘARIER
O șoferiță de DUSTER a produs haos în București. TOTUL în MARȘARIER
Topul celor mai mici și obraznici sâni din showbiz! Pe loc se află Lidia Buble și Carmen Grebenișan
Topul celor mai mici și obraznici sâni din showbiz! Pe loc se află Lidia Buble și Carmen Grebenișan
Cadavrul mumificat al unui român căutat de şase luni a fost găsit în sistemul de ventilaţie al unui spital din Roma
Cadavrul mumificat al unui român căutat de şase luni a fost găsit în sistemul de ventilaţie al unui spital din Roma
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi
În timpul ORGIILOR, romanii foloseau o substanţă - MINUNE. Ce s-a întâmplat când marele Nero a folosit-o
În timpul ORGIILOR, romanii foloseau o substanţă - MINUNE. Ce s-a întâmplat când marele Nero a folosit-o
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BREAKING NEWS | Ianis Hagi schimbă echipa. Transfer de milioane, după ce a dus-o pe Rangers în optimile Europa League
BREAKING NEWS | Ianis Hagi schimbă echipa. Transfer de milioane, după ce a dus-o pe Rangers în optimile Europa League
Traian Băsescu detonează nucleara în politică! Nu are nicio șansă
Traian Băsescu detonează nucleara în politică! Nu are nicio șansă
Câți bani de buzunar le dă Anamaria Prodan fiicelor sale. Suma este peste salariul mediu al unui român
Câți bani de buzunar le dă Anamaria Prodan fiicelor sale. Suma este peste salariul mediu al unui român
Descoperire teribila despre un pacient infectat cu coronavirus. Medicii sunt socati
Descoperire teribila despre un pacient infectat cu coronavirus. Medicii sunt socati
Ce se întâmplă dacă eşti infectat cu coronavirus. Ce vei simţi prima dată şi cât durează până începi să...
Ce se întâmplă dacă eşti infectat cu coronavirus. Ce vei simţi prima dată şi cât durează până începi să...
Ce salariu mic! Câți lei câștigă pe lună un
Ce salariu mic! Câți lei câștigă pe lună un "naș" CFR. Nu e de mirare că mulți dintre ei iau șpagă
O nouă GAFĂ jenantă la televiziunea de stat. Regia nu a putut face nimic, iar telespectatorii sunt mâniaţi. „Cât vom mai suporta astfel de lucruri pe banii noştri?” [VIDEO]
O nouă GAFĂ jenantă la televiziunea de stat. Regia nu a putut face nimic, iar telespectatorii sunt mâniaţi. „Cât ...
Cele două motive din cauza cărora COVID-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. Ambele ţin de stilul de viaţă
Cele două motive din cauza cărora COVID-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. Ambele ţin de stilul de viaţă
George Burcea A EXPLODAT: “Doar bârfa-i bună?”. Ce a putut să scrie pe Instagram
George Burcea A EXPLODAT: “Doar bârfa-i bună?”. Ce a putut să scrie pe Instagram
Un tânăr de 28 de ani și-a transmis sinuciderea live pe Facebook. Zeci de prieteni au urmărit moartea șocantă a lui Vasi
Un tânăr de 28 de ani și-a transmis sinuciderea live pe Facebook. Zeci de prieteni au urmărit moartea șocantă a lui Vasi
Transformare ȘOC! Jennifer Lopez a renunțat la machiaj și extensii! Fanii au rămas uimiți!
Transformare ȘOC! Jennifer Lopez a renunțat la machiaj și extensii! Fanii au rămas uimiți!
Catrinel Menghia a organizat o PETRECERE FASTUOASĂ pentru fetița ei! 'La mulți ani micuța mea'
Catrinel Menghia a organizat o PETRECERE FASTUOASĂ pentru fetița ei! 'La mulți ani micuța mea'
Ce a făcut George Burcea când l-au oprit polițiștii. Oamenii legii au rămas încremeniți
Ce a făcut George Burcea când l-au oprit polițiștii. Oamenii legii au rămas încremeniți
Dacia lui 'nea Costică fumegă ca o locomotivă cu aburi, dar are dotări din secolul XXI
Dacia lui 'nea Costică fumegă ca o locomotivă cu aburi, dar are dotări din secolul XXI
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia Chifiriuc
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia ...
Loredana Groza, apariție indecentă la o emisiune TV! Fanii au turbat când au văzut-o: 'Îi crește decolteul și îi crapă egării!'
Loredana Groza, apariție indecentă la o emisiune TV! Fanii au turbat când au văzut-o: 'Îi crește decolteul și îi ...
HOROSCOP MARTIE 2020: Confuzii şi temeri nejustificate pentru unii nativi din zodiac
HOROSCOP MARTIE 2020: Confuzii şi temeri nejustificate pentru unii nativi din zodiac
×