Băşcălie în direct, cu Burcă şi Maftei. "Vasile, dacă vrei să te apuci de antrenorat, ai un loc asigurat la noi, la juniori!" Răspunsul fundaşului + de ce a fost dat afară Schumacher de la Rapid şi unde e conspiraţia la ea acasă

11 oct 2018 4499 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Băşcălie în direct, cu Burcă şi Maftei. "Vasile, dacă vrei să te apuci de antrenorat, ai un loc asigurat la noi, la juniori!" Răspunsul fundaşului + de ce a fost dat afară Schumacher de la Rapid şi unde e conspiraţia la ea acasă Schumacher (cu trofeul decernat campioanei Ligii 4 Bucureşti) şi Maftei (dezbrăcat până la brâu) au promovat Rapidul, apoi li s-a spus să-şi vadă de treabă. În cazul lui Maftei se face o excepţie: s-ar găsi, totuşi, un loc la juniori şi pentru el. FOTO: Mediafax

Fricţiunile dintre cele două tabere de la FC Rapid 1923, care au dus la expulzarea grupului Niculae – Schumacher – Maftei, au intrat în prelungiri, iar unul din membrii taberei victorioase, Ovidiu Burcă, nu s-a putut abţine joi, într-un dialog cu Maftei, să îi lanseze acestuia o „ofertă“ ironică. „Vasile, dacă vrei să te apuci de antrenorat, de mâine ai un loc asigurat la noi! La centrul de copii şi juniori. Să creşti copiii în spiritul adevărat rapidist“, a fost oferta „de nerefuzat“ pe care i-a făcut-o Burcă fostului jucător, în încheierea unui dialog purtat în timpul emisiunii GSP Live. Burcă, manager general la FC Rapid 1923, intervenise telefonic în timp ce în studioul unde moderator era Costin Ştucan se aflau invitaţi Vasile Maftei şi Constantin Schumacher.

„Propunerea“ lui Burcă a provocat reacţia imediată a celor din studiou, care au părut că se abţin cu greu să nu râdă. Maftei a răspuns pe loc, în băşcălie: „Mulţumesc, mulţumesc, mă mai gândesc!“. Ulterior, el a clarificat că nu se pune problema de aşa ceva.

Acest schimb de replici a avut loc în contextul în care Burcă spusese că lui Maftei i se propusese ca, după ce îşi va fi terminat contractul, în vara anului 2019, să rămână în cadrul clubului. Rămas, alături de Andrei Nicolescu, să gestioneze FC Rapid 1923, Burcă a sugerat că i-a făcut o favoare lui Maftei acceptând să îi rezilieze contractul în mijlocul sezonului, fără un motiv temeinic. „Cred că Vasile a greşit pentru că a pus interesele şi sentimentele proprii mai presus decât Rapid. Nu cred că există în lumea asta un caz de fotbalist care pleacă de la echipă pentru că s-a schimbat un antrenor“, a spus Burcă, stârnind reacţia imediată a lui Maftei, care l-a somat să spună ce interese a avut el la club.

„Rapid e un club unde conspiraţia e la ea acasă“

În sfârşit, Ovidiu Burcă a făcut public, cu această ocazie, şi motivul pentru care Constantin Schumacher a fost dat afară de la FC Rapid 1923, deşi avea o singură înfrângere într-un an şi patru luni. „Nimeni nu se aştepta să avem un start aşa slab din punct de vedere al exprimării sportive când noi am pus la dispoziţie toate condiţiile pentru a promova. Am făcut cantonamente, am transferat jucători, am pregătit tot. Schumi poate să spună, ştie foarte bine, am avut cel puţin 5 discuţii cu el pe tema asta! (...) La Rapid se ştie foarte bine care sunt exigenţele publicului. Rapid nu poate să joace oricum. Trebuie să fie o mentalitate ofensivă, de atac. O implementăm încă de la nivelul copiilor de la Academie născuţi în 2010. La echipa mare când o puteam implementa? Când ajungeam în Liga 1? Am vorbit cu Schumi, i-am transmis nemulţumirile astea, am avut discuţii sincere, oneste. Vasile, te respect foarte mult, dar chestiunile astea, sincer, nu cred că trebuie să le discutăm cu căpitanul sau cu jucătorii. Am avut un director tehnic, un antrenor cu care le-am discutat“.

Acelaşi Burcă a făcut o remarcă foarte interesantă, care poate fi interpretată în foarte multe feluri: Rapid e un club unde conspiraţia e la ea acasă şi orgoliile unor oameni care au făcut performanţă sunt extrem de mari. Nu e uşor să-i facem pe toţi să înţeleagă că pentru binele Rapidului e bine să lăsăm orgoliile deoparte“.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.