INTERVIU | Răduț pune tunurile pe Pandurii: „N-am văzut un leu din decembrie 2015 și tot ei mă dau în judecată!”. Lupta la titlu, Dinamo, Lech Poznan și ultimele evenimente din România „Dacă n-ai fost în Piața Victoriei, să mergi!”

Redactor:
Andrei Pal
INTERVIU | Răduț pune tunurile pe Pandurii:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Când vine vorba de jucători cu explozie timpurie, calitate tehnică și gleznă fină, unul dintre puținii fotbaliști născuți după Revoluție căruia i se pot atribui asemnea adjective este Mihai Răduț (26 de ani), mijlocașul lui Lech Poznan. Dar nu sunt singurele calități ale sale. Un tip care vorbește rar în presă, dar atunci când o face nu se ferește de cuvinte și spune lucrurilor pe nume, fostul fotbalist de la Internațional Curtea de Argeș, Steaua și Pandurii a acceptat dialogul cu ProSport și a vorbit deschis pe diverse teme. Noua experiență din Polonia, echipa națională, situația de la Pandurii, Dinamo, iar la final a transmis, de peste hotare, un mesaj legat de protestele din țară. Începem interviul.

Mihai, ai ajuns până la urmă la Lech Poznan deși discuțiile cu ei au fost încă din vară. Ce așteptări ai de la această nouă experiență?
Mă bucur că sunt aici. Au fost discuții încă din iarna lui 2015, în vară am fost foarte aproape, dar nu îndeajuns. Sunt fericit că am ajuns aici, la un club profesionist în adevăratul sens al cuvântului, foarte bine organizat, condiții cum ar trebui să fie peste tot. Mă simt ca la un club mare din Europa. Îmi doresc să joc cât mai bine aici, să câștigăm trofee, pentru că asta e cel mai important și, de ce nu, dacă mă adaptez și am evoluții bune pot pleca într-un campionat puternic din Vest.

„M-au urmărit timp de 32 de meciuri. Mă simt ca la un club mare din Europa”

Ce crezi că i-a făcut să-și păstreze interesul pentru tine în tot acest timp?
Știu că m-au urmărit timp de 32 de meciuri, ceea ce spune ceva despre organizarea clubului și selecția pe care o fac. E ceva incredibil să vină timp de 32 de meciuri să te vadă live. Au fost diferiți oameni, de la scouteri până la președinte, antrenor etc. Probabil că le-am plăcut foarte mult și, dacă nu a fost să fie în vară, au mai încercat cinci luni mai tarziu, doar sunt acelaș jucător. Mă bucură că oamenii care se ocupă de transferuri aici au atâta încredere în mine și în ceea ce pot să fac pe teren. Cel mai important pentru un fotbalist e încrederea, asta face diferența între a juca bine, foarte bine, și a juca modest. Când oamenii de lângă tine, antrenor, conducători, îți dau încredere atunci totul se schimbă. Îți ies toate.

În Polonia vei avea ca adversar un fost coleg de la Steaua, Cornel Rîpă. Ții legătura cu el? Ați vorbit de când ai ajuns în Polonia?
Da, am vorbit cu Cornel. Am rămas în relații foarte bune, m-am consultat cu el acum când am decis să vin aici. Mi-a vorbit frumos de campionat, de echipă. Știu că este un campionat tare, urmărit etapă de etapă de scouteri din Germania, Italia, Anglia, etc. Mi-a spus de atmosfera de pe stadioane că este foarte frumoasă, vin oamenii la meciuri, stadioane noi. Cel puțin la noi, la Lech, e o atmosferă incredibilă, sunt una dintre cele mai frumoase galerii. Check on YouTube. (râde)

„Am vorbit cu Dănciulescu, Dinamo era prima opțiune din țară. A rămas să ținem legătura, să-mi facă o ofertă, dar nu m-a sunat nimeni”

Știu că la sfârșitul anului trecut, tot într-un interviu pentru ProSport, spuneai că Dinamo e prima opțiune în iarnă, dar să fie o ofertă de luat în serios. A venit oferta?
Da, am spus că este prima opțiune din țară. Am vorbit cu Dănciulescu (n.r. – Ionel Dănciulescu, directorul sportiv de la Dinamo) imediat după ce am reziliat în Dubai, i-am spus că ei sunt prima opțiune din țară, dar în principiu aș vrea să joc afară. A rămas să ținem legătura și să-mi facă o ofertă, să știu despre ce e vorba. Ofertă de la Dinamo n-am primit, nu m-a sunat nimeni în afara de discuția pe care am avut-o cu Danciu, doar ce auzeam pe la TV că sunt aproape de Dinamo, că mă vor, dar nu am primit nicio ofertă. N-a existat nicio discuție acum, în iarnă.

În iunie naționala României va veni în Polonia pentru meciul din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Vei fi în tribună la meci?
Probabil că vor fi în vacanță, acasă, atunci.

Tu te mai gândești la o eventuală convocare? Te-a căutat cineva de la națională după venirea noului selecționer?
Nu pot să spun neapărat că mă gândesc. Cred că, dacă voi juca bine aici și vom avea rezultate, ar fi normal să fiu convocat. Dar niciodată nu se știe în fotbal (râde). Am mai avut anul trecut evoluții foarte bune cu Pandurii, în special în prima parte a sezonului când cred că eram cel mai în formă jucător pe postul meu la momentul respectiv, dar nu a venit nicio convocare așa că… Am încetat să mai sper în normalitate la noi în țară. Nu am vorbit cu nimeni din noul staff.

„N-am văzut un leu de la Pandurii din decembrie 2015. E imposibil ca jucătorii să nu fie plătiți 6 luni într-un an în care au intrat 4 milioane și ceva de euro în club. Nu înțeleg de ce nu-i anchetează nimeni pe oamenii aștia”

În ce relații mai ești cu cei de la Pandurii? Știu că aveai de recuperat o sumă importantă de bani de la club.
Aici ar fi de discutat mult. Este inadmisibil ce s-a întâmplat acolo, nu am văzut un leu din decembrie 2015 de la ei. Am câștigat toate procesele, cum era logic. În toamnă, după ce fostul președinte a plecat (n.r. – Narcis Răducan), cu buzunarele încărcate probabil, m-a sunat domnul Condescu să-i amân până în ianuarie pentru că, dacă nu făceam asta, Pandurii erau suspendați, li se interzicea dreptul la transferuri timp de 2 ani, deci am fost de acord. Am semnat o cesiune pe toată suma, să-mi iau banii din drepturile TV. Nu era de ajuns că i-am ajutat ca jucător și ei nu mi-au plătit salariul, munca pe care am făcut-o pentru ei, am terminat pe podium și am fost un jucător important. I-am ajutat și cu suspendarea asta și interzicerea transferurilor… Dacă nu mă înșel, nici în insolvență nu puteau intra dacă nu semnam eu acele documente, dar astăzi suntem în aceeași situație, 0 lei eu. Unde mai pui că mă dau în judecată tot ei pe mine, pe motiv că încerc să fac fraudă sau ceva de genul, că sunt printre primii la masa credală. E ceva incredibil ceea ce se întâmplă acum cu țara, cu guvernanții și oamenii politici. Așa a fost și la Pandurii, tot oamenii din PSD care au condus echipa și orașul au dus Pandurii în situația asta. E imposibil ca jucătorii să nu fie plătiți 6 luni într-un an în care au intrat 4 milioane și ceva de euro în club, în timp ce președintele de atunci a încasat 100.000 de euro într-o lună. E incredibil! Plus ceilalți care și-au luat bani pe lângă echipă, pentru ce? Nu înțeleg de ce nu-i anchetează nimeni pe oamenii aștia. În fine, pot sa zic decât că mi-e scârbă de ce s-a întâmplat la Pandurii și în România, cum sunt tratați jucătorii, fără respect și fără drepturi.

Dacă tot am intrat în subiectul Liga 1, urmărești ce se mai întâmplă prin țară?
Da, urmăresc. Am prieteni și ținem legătura.

„Mi-ar plăcea să câștige Viitorul campionatul. Hagi e singurul om din fotbal care face lucrurile așa cum trebuie”

Cine crezi că e favorită la titlu?
Este greu. Cred că Viitorul, Dinamo, Steaua, Craiova sunt echipele cele mai echilibrate, alături de Astra, dacă intră în play-off. Va fi un campionat greu, având în vedere ce a făcut Gică Hagi la Viitorul, cum joacă echipa, ce fel de jucători are, tineri, investițiile față de ceilalți contracandidați. Mi-ar plăcea să câștige Viitorul campionatul, dar o să fie greu. Oricum merită toată aprecierea și tot respectul pentru că e singurul om din fotbal care face lucrurile așa cum trebuie.

Într-un interviu pentru ProSport, fostul tău coleg de la Pandurii Mihai Roman a spus că ești unul dintre cei cu care mai ține legătura. Ne poți spune ce mesaj i-ai dat ultima dată când ați vorbit? L-ai felicitat pentru perioada bună pe care o are în Israel?
Da, vorbesc cu Roman. Mă bucur că, după perioada nu foarte bună din Olanda a revenit acum, în Israel. E un jucător cu calitate și era normal să revină la forma care l-a ajutat să plece afară. L-am felicitat mereu după goluri, îmi pare bine pentru el că joacă și înscrie. Îi urez să o țină tot așa.

Mulțumesc și succes!
Multumesc frumos și, dacă n-ai fost în Piata Victoriei, să mergi! Și pentru fotbal și pentru ce se întâmplă acum în România. Că toate au legătură.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio pe care l-a lăsat
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio pe care…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz