Contractul lui Mircea Lucescu a fost făcut public. A ratat un "jackpot", dar primeşte un salariu impresionant. La cât se ridică prima pentru calificarea la EURO 2020

17 nov 2017 3446 afişări Stranieri
Contractul lui Mircea Lucescu a fost făcut public. A ratat un "jackpot", dar primeşte un salariu impresionant. La cât se ridică prima pentru calificarea la EURO 2020

Contractul lui Mircea Lucescu a fost făcut public de presa din Turcia. Tehnicianul în vârstă de 72 de ani are un salariu anual de 3,5 milioane de euro, dar interesant este faptul că federaţia îl poate demite oricând, fără să-i plătească despăgubiri.

Dacă ar fi reuşit să se califice la turneul final din Rusia, românul, care a preluat Turcia într-un moment în care şansele să obţină biletele pentru CM 2018 erau foarte mici, ar fi încasat un bonus de 250.000 de euro. Pentru calificarea la EURO 2020, adică obiectivul stabilit de federaţia turcă, "Il Luce" va fi premiat cu 500.000 de euro. Ciudat este însă că antrenorul român poate fi demis oricând, fără să fie despăgubit.

Lucescu a înregistrat o singură victorie în cele şase partide în care a pregătit naţionala Turciei, 1-0 cu Croaţia. A pierdut cu Ucraina, Islanda, România şi Albania şi a remizat în Finlanda.

Contractul semnat de "Il Luce" este valabil până în 2019, dar poate fi prelungit în cazul în care naţioanala Turciei se califică la turneul final din 2020.

Prin compara'ie, la Zenit, ultima echipă de club pe care a antrenat-o înainte să accepte oferta turcilor, Mircea Lucescu încasa un salariu de patru milioane de euro pe an.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.