Suma fabuloasă pe care o poate câştiga CFR Cluj în cazul în care va ajunge în grupele Ligii Campionilor! UEFA a anunţat o creştere a premiilor cu aproape 800 de milioane de euro pentru sezonul următor

6 iun 2018 4696 afişări Comentează şi tu Liga Campionilor
Suma fabuloasă pe care o poate câştiga CFR Cluj în cazul în care va ajunge în grupele Ligii Campionilor! UEFA a anunţat o creştere a premiilor cu aproape 800 de milioane de euro pentru sezonul următor

UEFA a anunţat că va distribui un total de 2,04 miliarde de euro cluburilor care vor participa în Liga Campionilor sezonul 2018-2019 şi în Supercupa Europei, programată în luna august. Creşterea este spectaculoasă faţă de ultimul sezon, cu aproape 800 de milioane de euro. Premii importante vor fi oferite şi în Europa League, în jur de 510 milioane de euro.

Venitul comercial brut din Liga Campionilor, Europa League şi Supercupa Europei este estimat la 3,25 miliarde de euro. Din această sumă, 295 de milioane de euro va fi dedusă pentru a acoperi costurile organizatorice, iar 7% (227,5 milioane de euro) va fi rezervată pentru plăţile de solidaritate. Din veniturile nete reazultate, de 2,73 miliarde de euro, 6,5% vor rămâne la UEFA, iar celelalte 93,5% vor fi distribuite cluburilor participante în cupele europene.

În Liga Campionilor, cluburile care au ajuns în play-off, dar au fost eliminate vor primi câte 5 milioane de euro. Prezenţa în faza grupelor va fi premiată de UEFA cu 15,25 milioane de euro, creşterea faţă de ultimul sezon fiind semnificativă, cu aproximativ 2,5 milioane de euro. De asemenea, premiile acordate la victorie sunt mult mai mari. Astfel, un succes va fi răsplătit de UEFA cu 2,7 milioane de euro, faţă de 1,5 milioane de euro. La scor egal, fiecare echipă va primi câte 900.000 de euro, iar restul sumei alocate unui meci (900.000) va fi ”reportată” şi împărţită la final cluburilor în funcţie de numărul de victorii.

Cluburile care se califică pentru fazele eliminatorii se pot aştepta să primească următoarele sume:

  • calificare în optimi: 9,5 milioane de euro
  • calificare în sferturile de finală: 10,5 milioane de euro
  • calificarea în semifinale: 12 milioane de euro
  • calificarea în finală: 15 milioane de euro
  • câştigătoarea UEFA Champions League: 4 milioane de euro.

Cele două cluburi care vor juca în Supercupa Europei, Real Madrid şi Atletico se pot aştepta fiecare să primească 3,5 milioane de euro. Învingătoarea va avea un un plus de 1 milion de euro.

Cota "market-pool" va fi stabilită după calculul final al veniturilor, suma totală estimată fiind de 292 de miloane de euro. De asemenea, suma de 585,05 milioane de euro va fi alocată echipelor pe baza coeficientului. Aceasta va fi împărţită în "acţiuni" cu valoarea unitară de 1,108 milioane de euro. Echipa cel mai slab clasată va primi o acţiune, 1,108 milioane de euro, iar formaţia de pe primul loc în clasamentul coeficienţilor, 32 de acţiuni (35,46 de milioane de euro).

În acest clasament pe baza coeficienţilor, CFR Cluj, campioana României, care intră în turul al doilea preliminar, este pe locul 121.

Aşadar, ca să concluzionăm, CFR Cluj poate ajunge la o sumă fabuloasă dacă va accede în faza grupelor Ligii Campionilor, care se apropria chiar de 30 de milioane de euro, cu vânzare bilele, ”market-pool”, sponsori, etc.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.