Ajax – Tottenham 2-3! Echipa lui Pochettino merge în finală cu un gol marcat în minutul 90+6

Ajax - Tottenham 2-3! Echipa lui Pochettino merge în finală cu un gol marcat în minutul 90+6
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Marți, Liverpool a învins-o pe Barcelona cu 4-0 și s-a calificat cu scorul de 4-3 la general.

Ajax Amsterdam – Tottenham 2-3 (de Ligt 5, Ziyech 35 / Moura 55, 58, 90+5) (1-0 în tur)

Ajax: Onana – Mazraoui – de Ligt, Blind, Tagliafico – Schone (Veltman 60), Van de Beek, de Jong – Ziyech, Tadic, Dolberg (Sinkgraven 67)
Rezerve: Varela – De Wit, Taore, Huntelaar, Magalla
Antrenor: Erik ten Hag

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Wanyama (Llorente 46), Alli –  Eriksen – Moura, Son
Rezerve: Gazzaniga – B. Davies, Dier, Foyth, Lamela, Llorente, Skipp
Antrenor: Mauricio Pochettino

Minutul 90+7: Final de partidă! Tottenham se califică în finala Ligii Campionilor după un meci dramatic, în care Ajax a condus cu 2-0. Moura a dat lovitura în prelungiri și Spurs va juca la Madrid împotriva lui Liverpool.


Minutul 90+6: GOOOOOL Tottenham!!!!! INCREDIBIL!!! Echipa lui Pochettino dă lovitura în ultimul minut al partidei prin Lucas Moura, care trage puternic dintre doi fundași ai olandezilor și trimite în plasă.


Minutul 90+4: Un nou corner pentru Tottenham! Eriksen execută și Llorente reia cu capul peste poarta lui Onana. Final dramatic la Amsterdam.


Minutul 87: Incredibil! Cât ghinion pentru Tottenham! Eriksen centrează în careu din corner, mingea ajunge la Vertonghen care lovește bara din trei metri, acesta încearcă să reia cu dreptul însă fundașii lui Ajax resping de pe linia porții.


Minutul 79: Șansă imensă a olandezilor! Ziyech trage puternic, pe jos, din afara careului, dar mingea lovește bara porții lui Lloris și tabela rămâne intactă. Tottenham încearcă să împingă jocul în jumătatea adversă de teren, iar Ajax, la adăpostul scorului favorabil, încearcă să dea lovitura pe contraatac.


Minutul 71: Olandezii s-au instalat în jumătatea adversă și pare că golul plutește în aer la poarta lui Tottenham, dar Lloris se opune de fiecare dată. Campionul mondial a avut o paradă de senzație la un șut trimis de pe partea dreaptă de Ziyech.


Minutul 62: Ajax iese la rampă! Olandezii caută golul care să-i liniștească pe fani. Blind trage puternic din afara careului, dar mingea trece peste poarta lui Lloris. Un minut mai târziu, Ziyech își trece în cont o ratare imensă. Din aceeași poziție în care a marcat în prima repriză, marocanul trage foarte slab, pe lângă poarta londonezilor.


Minutul 58: GOOOL Tottenham! Incredibil! Englezii au revenit în joc! Llorente primește o centrare în careu, dar nu-l poate executa pe Onana din doi metri și acesta respinge. Mingea ajunge la Moura, care întoarce un adversar și trage puternic, fără nicio șansă pentru goalkeeper-ul lui Ajax!


Minutul 55: GOOOL Tottenham! Echipa lui Pochettino încă speră! Moura trimite către Dele Alli, acesta driblează un adversar și lasă mingea pentru același Moura, care avansează și îl execută pe Onana din poziție ideală.


Minutul 54: Paradă de zile mari semnată de Onana! Eriksen centrează în careu, apărarea lui Ajax pare „anesteziată”, mingea ajunge la Dele Alli care trage din prima cu latul la colțul scurt și goalkeeper-ul olandezilor respinge.


Minutul 46: A început repriza secundă! Pochettino efectuează o primă schimbare. Wanyama este scos, iar în locul său va intra Llorente.


Minutul 45: Pauză pe Amsterdam ArenA! Ajax intră la cabine cu un avantaj liniștitor, 2-0, la care se mai adaugă și rezultatul de 1-0 din tur. Astfel, Tottenham mai are 45 de minute la dispoziție pentru a înscrie cele trei goluri care i-ar putea duce în finala de la Madrid.


Minutul 35: GOOOL Ajax! Ce fază reușește echipa lui Ten Hag. Trippier pierde o minge la jumătatea terenului, iar olandezii pleacă pe contraatac. Van de Beek trimite în stânga către Tadic, acesta pasează în centru către Ziyech și marocanul îl execută pe Lloris cu un șut plasat. Ajax este tot mai aproape de finala de la Madrid!


Minutul 32: Dusan Tadic putea închide meciul! Sârbul intră în careu și trage, din unghi închis, spre colțul lung, dar nu nimerește cadrul porții lui Lloris și mingea trece pe lângă. Atât Ajax, cât și Tottenham și-au creat ocazii importante de a înscrie după reușita lui de Ligt.


Minutul 24: Șansă imensă pentru Tottenham! Lucas Moura pătrunde în careu și îi lasă mingea lui Eriksen pentru un șut din prima, dar danezul trage pe direcția lui Onana, care reține.


Minutul 10: Englezii aleargă după golul egalizator! Eriksen pasează către Alli, iar acesta, cu un adversar în față, alege să tragă cu interiorul și să țintească colțul lung. Fără succes, mingea trecând pe lângă poarta lui Onana.


Minutul 6: Vine replica lui Tottenham! Son intră în careu de pe partea stângă, are șansa de a trimite în centru dar alege să tragă la colțul scurt. Acesta lovește bara și pericolul este îndepărtat.


Minutul 5: GOOOOL Ajax! De Ligt înscrie din nou, după ce a punctat decisiv în „dubla” cu Juventus. Fundașul olandez, scăpat din marcaj de Trippier, reia cu capul direct în plasa porții lui Lloris și deschide scorul.


Minutul 4: O primă șansă bună pentru echipa lui Ten Hag, care s-a „instalat” deja în jumătatea adversă de teren. Tadic intră în careu, își așează balonul și trage cu stângul, dar Lloris respinge în corner.


Minutul 2: Ten Hag a fost nevoit să improvizeze înaintea partidei. David Neres, unul dintre titularii din echipa olandezilor, nu poate evolua astfel că locul său este luat de Dolberg.


Minutul 1: Fluier de start pe Amsterdam ArenA! Ajax este la un pas de prima finală de Champions League după 23 de ani. De partea cealaltă, dacă va reuși să treacă de olandezi, Tottenham va ajunge pentru prima oară în finala acestei competiții.


21:15 Nerăbdătorii! Un grup de fani ai lui Tottenham a ajuns încă de ieri la Amsterdam pentru a fi martori la meciul sezonului pentru echipa lui Pochettino.


20:20 Așa arată vestiarul lui Tottenham, înainte de partida tur cu Ajax! Dacă vor reuși să treacă de olandezi, Spurs va juca prima finală de Liga Campionilor din istoria clubului cu rivala din Premier League, Liverpool.



Liverpool – Barcelona 4-0 (Origi 7; Wijnaldum 54, 56; Origi 79. În tur, 0-3)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson –   Fabinho, Milner, Henderson – Mane, Origi (Gomez 85), Shaqiri (Sturridge 90)

Rezerve: Mignolet, Wijnaldum, Lovren, Gomez, Sturridge, Brewster, Woodburn
 
Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Vidal (Arthur 75 ), Rakitic (Malcom 80),   Busquets – Messi, Suarez, Coutinho ( Semedo 60)
Rezerve: Cillessen, Alena, Arthur, Semedo, Malcom, Umtiti, Vermaelen
 
Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia). Asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (Turcia). Rezervă: Arthur Dias (Portugalia). Arbitru VAR: Felix Zwayer (Germania)

Minutul 90+5: Fluier final. REVENIRE marca LIVERPOOL! Fără Salah și Firmino, englezii se califică în finala Ligii Campionilor.


Minutul 88: Barcelona atacă timid, calificarea pare jucată.


Minutul 86: Minionul Shaqiri, aproape să dea livitura de grație. Trimite cu capul din apropiere, dar balonul se duce peste poartă.


Minutul 79: GOOOL Liverpool! Anfield ia foc, e 4-0. Arnold execută rapid, pe jos, o lovitură de colț, iar Origi marchează cu un șut la colțul lung.

 


Minutul 76: Arnold își încearcă șansa de la distanță, dar balonul se duce mult peste poartă.


Minutul 66: Barcelona iese într-un final din propria jumătate și are prima ocazie importantă a reprizei. Messi șutează din interiorul careului, dar Alisson respinge.


Minutul 63: Barcelona nu se regăsește. Englezii continuă să preseze.


Minutul 56: GOOOL Liverpool! Wijnaldum înscrie și miracolul este mai aproape ca niciodată.


Minutul 54: GOOL Liverpool! Wijnaldum face 2-0. Semifinala se relansează.


Minutul 46: A început repriza secundă.


PAUZĂ‚: Liverpool – Barcelona 1-0. După o perioadă de dominație de aproximativ 15 minute a lui Liverpool, în care gazdele au și punctat, jocul s-a echilibrat, iar Barcelona putea obține egalarea la numeroasele ocazii ale lui Messi.

Minutul 45+4: Șansă mare pentru Jordi Alba. Fundașul este găsit excelent de Messi, la limita offside-ului, însă Alisson are o paradă salvatoare.


Minutul 45+3: O nouă șansă pentru Messi, un nou șut de la distanță care trece pe lângă poarta gazdelor.


Minutul 45+1: Galben pentru Busquets, după ce mijlocașul i-a aplicat un cot în figură lui Fabinho la un duel aerian.


Minutul 45: Patru minute suplimentare arătate de la margine.


Minutul 43: Șut în forță al lui Robertson de la distanță, dar Vidal blochează cu mâna. Cakir nu vede hențul și Liverpool are corner.


Minutul 39: Probleme și pentru Andy Robertson. „Robbo” a fost rașchetat de Luis Suarez și se resimte. Fundașul a primit îngrijiri medicale și a revenit rapid pe teren.


Minutul 32: Probleme pentru Henderson. Căpitanul a primit îngrijiri medicale, în timp ce Wijnaldum deja se pregătea pe margine pentru o eventuală schimbare. Englezul continuă jocul.


Premieră pentru Barcelona! Este pentru prima oară în acest sezon când echipa lui Valverde este condusă într-un meci de Liga Campionilor.

 

 


Minutul 23: Șansă pentru Liverpool! Robertson vine bine din flanc, primește de la Mane, iar Ter Stegen plonjează senzațional pentru a respinge trasorul englezului.


Minutul 22: Henderson apare bine la finalizare, însă șutul său din interiorul careului este respins cu capul de Pique.


Minutul 19: Barcelona începe să își arate colții! Messi își încearcă norocul de la distanță, însă mingea trece puțin pe lângă poarta lui Alisson.


Minutul 16: Ocazie uriașă pentru Barcelona! Alba scapă singur cu Alisson, dar alege să-i paseze lui Messi. Decarul catalanilor încearcă un dribling în plus în fața lui Matip, dar este deposedat, iar Liverpool scapă cu fața curată.

Citește și: FOTO | Inexplicabil! Catalanii și-au bătut joc de faza care ar fi „îngropat” Liverpool! Ce au făcut Jordi Alba și Messi în careul advers, într-un moment cum rar se vede


Minutul 14: Prima ocazie pentru Barcelona! Messi e găsit bine în careu de Alba, argentinianul șutează în forță, dar Alisson scoate de sub transversală.


Minutul 10: Liverpool cere penalty la o intervenție a lui Sergio Roberto asupra lui Mane. Cakir lasă jocul să curgă.


Minutul 7: GOL LIVERPOOL! Echipa lui Klopp deschide scorul rapid prin Divock Origi! Alba respinge greșit un balon, Mane preia bine și îl lansează pe Henderson. Căpitanul lui Liverpool driblează un adversar, pătrunde în careu, șutează, Ter Stegen respinge, însă Origi e pe fază și împinge în plasă. A fost primul gol al belgianului în Liga Campionilor, devenind al 50-lea jucător al englezilor care punctează în această competiție.

 

 


Minutul 1: Emoții pentru Barcelona după doar 50 de secunde. Sadio Mane a centrat periculos în careu, însă defensiva catalanilor a respins în corner.


Minutul 1: Fluier de start pe Anfield! Barcelona a avut lovitura de start. La fel ca în precedentele ocazii, „You’ll Never Walk Alone” a acoperit imnul Ligii Campionilor.


Ora 21:00: Fanii lui Liverpool au realizat o atmosferă incendiară la sosirea autocarului care îi transportă pe jucătorii lui Klopp la stadion. Suporterii speră într-o „remontada” similară cu cea din 2005, când Liverpool câștiga Liga Campionilor, după ce era condusă cu 3-0, la pauză, de AC Milan.

 

 


Liverpool primește astăzi, de la ora 22:00, vizita celor de la FC Barcelona, în returul semifinalelor Ligii Campionilor. În tur, catalanii s-au impus cu 3-0, pe teren propriu, iar formația lui Jurgen Klopp caută o minune în partida de pe Anfield Road. Partida va fi transmisă de DigiSport, TelekomSport, LookSport și în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

În prima manșă, Liverpool a părut să dicteze ritmul jocului într-o mare măsură, însă Barcelona a fost singura care a punctat, prin Luis Suarez (26′) și Lionel Messi (75′, 82′). Scorul putea fi chiar mai drastic spre final, la contraatcurile campioanei Spaniei, însă englezii au scăpat cu doar trei goluri încasate.

Pentru jocul din această seară, Jurgen Klopp nu se va putea baza pe doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Mohamed Salah s-a accidentat la ultima partidă de campionat, contra lui Newcastle, scor 3-2, iar Roberto Firmino este indisponibil după o accidentare mai veche. Ambii au fost lăsați în afara lotului, iar Mane ar putea fi însoțit în tripleta ofensivă de Divock Origi și Xherdan Shaqiri.

„Planul nostru este să încercăm. Dacă reușim, ar fi minunat. Dacă nu, trebuie să în cel mai frumos mod posibil. Trebuie să luăm mai multe decizii pentru acest joc. Va fi al treilea joc în șase zile, iar Barcelona a schimbat 11 jucători în meciul din campionat”, a spus Jurgen Klopp, la conferința de presă premergătoare jocului, potrivit Mirror.

Van Dijk și Oxlade-Chamberlain, incerți

Pe lângă absențele lui Salah, Firmino și Keita, Klopp ar putea să nu îi aibă la dispoziție nici pe Alex Oxlade-Chamberlain și Virgil Van Dijk. Primul, revenit recent după o perioadă de un an, a simțit dureri la ultimul joc de campionat și sunt șanse mici să înceapă ca titular. De asemenea, Van Dijk a ratat antrenamentul de dinaintea jocului din cauza unor probleme mai vechi la picior, însă Klopp speră că îl poate recupera până la ora jocului.

Klopp vrea să surprindă cu Brewster. Barcelona nu-l are pe Dembele

Având în vedere absențele din atac, Klopp se gândește să îi ofere o parte din joc și puștiului Rhian Brewster (19 ani). Promițătorul atacant englez din academia lui Liverpool este în lot pentru jocul cu Barcelona, iar managerul englezilor a confirmat că va juca: „Este pregătit, da. E o șansă mare să joace, aproape sigur”. De partea cealaltă, Barcelona nu se va putea baza pe Rafinha, accidentat de mai multă vreme, și Ousmane Dembele, care a avut probleme la coapsă în ultimul meci de campionat, 0-2, cu Celta Vigo, și a fost scos după doar cinci minute.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…