Gabriel Batistuta şi o lecţie rară într-o societate "hulpavă": "N-ar înţelege nimic din viaţă dacă i-aş da o maşină cu care să atragă fetele". Cum îşi câştigă existenţa Joaquin, fiul de 20 de ani al lui "Batigol": "Eu nu cred că e o ruşine"

5 mar 2019 33806 afişări Fotbal Extern
Gabriel Batistuta şi o lecţie rară într-o societate "hulpavă": "N-ar înţelege nimic din viaţă dacă i-aş da o maşină cu care să atragă fetele". Cum îşi câştigă existenţa Joaquin, fiul de 20 de ani al lui "Batigol": "Eu nu cred că e o ruşine"

Gabriel Omar Batistuta a ajuns la 50 de ani, nu mai impresionează lumea fotbalului cu sprinturile şi execuţiile sale perfecte în faţa porţii, dar tot găseşte metode pentru a ieşi în evidenţă. De data aceasta, cel supranumit cândva "Batigol", fost adversar al României la CM 1994, i-a oferit fiului său, Joaquin (20 de ani), o adevărată lecţie publică.

În anii glorioşi ai unei cariere impresionante sub tricoul Argentinei şi în Serie A, Batistuta a strâns suficienţi bani încât să le ofere fiilor săi cam totul. Dar unul dintre ei, Joaquin Batistuta, lucrează într-un atelier de fotocopiere. O slujbă onestă, pe care unii ar putea s-o considere nedemnă pentru fiul unei foste legende. Dar o situaţie pe care Batistuta o vede altfel şi pe care a explicat-o, de curând, în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni din Argentina: "Da, munceşte la fotocopiator, este angajat acolo. Dar eu consider că munca nu este o ruşine şi fiii mei trebuie să fie demni şi să bucure de ceea ce reuşesc să facă ei singuri. Desigur, aş putea să-i dau maşina, să meargă prin centru, să atragă fetele, lumea să spună 'Uite ce maşină are', dar nu s-ar simţi niciodată fericit", a declarat Batistuta, înainte să accentueze ideea: "Mai bine să poată să muncească şi să îşi cumpere el o maşină mult mai modestă, dar se va simţi mereu fericit pentru că va şti că el a câştigat-o, prin ceea ce a făcut. Aşa, e uşor să îi dau tot ce vrea şi nu va înţelege nimic din viaţă, din faptul că trebuie să faci ceva cu mâna ta, cu capul tău, pentru a avea apoi satisfacţia reuşitei pe deplin".


Gabriel Batistuta, alături de familia sa.


Fost mare golgheter al naţionalei lui Maradona şi Messi, Batistuta a cunoscut gloria la echipe de club precum Fiorentina, Roma şi Inter şi s-a retras din fotbal în 2006, după o ultimă experienţă în Qatar. Îşi trăieşte viaţa în oraşul natal, Santa Fe, unde a devenit secretar al clubului din localitate, Colon, şi are o firmă de construcţii. De curând, fostul mare atacant s-a confruntat cu mari probleme la genunchi şi a ajuns chiar în punctul în care, din cauza durerilor, le-a cerut medicilor să-i amputeze picioarele. A trecut, apoi, printr-un tratament care i-a mai ameliorat suferinţa, iar acum singura urmare a carierei în care şi-a solicitat la maximum genunchii şi articulaţiile e o mică deficienţă a mersului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.