Steaua - Dinamo Kiev 0-2. Steaua ratează calificarea deşi a fost ajutată de Rio Ave. Campioana a ratat mai multe ocazii uriaşe, a primit gol din ofsaid şi a avut un penalty refuzat

11 dec 2014 15055 afişări Europa League
Steaua - Dinamo Kiev 0-2. Steaua ratează calificarea deşi a fost ajutată de Rio Ave. Campioana a ratat mai multe ocazii uriaşe, a primit gol din ofsaid şi a avut un penalty refuzat FOTO: Octav Ganea şi Alexandru Hojda
GALERIE (18 de imagini) VEZI GALERIA

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip (Latovlevici) – Prepeliţă, Bourceanu (Rusescu 61) – Chipciu, Sânmărtean, Tănase (Adi Popa) - Keşeru
Dinamo Kiev: Şovkovski - Gusev, Dragovic, Hacheridi, Burda - Miguel Veloso (Sydorchuk 65), Rybalka - Iarmolenco, Belhanda, Lens - Kravets

Rezerve: Rybka, Danilo Silva, Bezus, Buyalskiy, Mbokani, Teodorcyk

 • FC Salzburg - Astra 5-1 (Sabitzer 9, Kampl 34, 92, Alan 46, 70 / Florescu 49)

FC Salzburg: Walke - Ankersen, Caleta-Car, Hinteregger, Schmitz - Bruno, Keita, Laimer, Kampl - Sabitzer, Alan
Astra: Lung - Rus, Oroş, Ben Youssef, Junior Morais - Pliatsikas, Florescu - William de Amorim, Seto, Chiţu - Budescu


23:59 S-a terminat! Steaua ratează calificarea în primăvara Europa League în ciuda faptului că Rio Ave a învins Aalborg. Steliştii nu au reuşit să învingă Dinamo Kiev, o echipă deja calificată, în ciuda faptului că au avut o mulţume de ocazii uriaşe. Ce-i drept, arbitrajul a fost complet potrivnic. Golul ucrainenilor a fost înscris dintr-un ofsaid evident, totul la doar câteva minute după ce românilor le-a fost refuzat un penalty. Lens a înscris pentru 2-0 în ultima secundă şi a pus capăt visului european al Stelei.


23:48 Se joacă de la o poartă la alta, însă timpul nu mai e de partea Stelei. S-au ratat ocazii cât pentru trei meciuri, însă până la urmă, chiar şi cu greşelile de arbitraj, Steaua ar fi trebuit să marcheze cel puţin trei goluri din ocaziile avute. Keşeru şi Rusescu nu au existat până acum.


23:43 Steaua ratează o ocazie uriaşă în minutul 82! Papp nu reuşeşte să pivoteze pentru a trimite în poartă o minge din 5 metri. Latovlevici şi Adi Popa au intrat pe teren în locul lui Filip şi Tănase. Chipciu, idolul tribunei, continuă să stea pe gazon deşi nu a făcut nimic până acum. Nimic bun, pentru că la capitolul rele putem înşira multe.


23:35 Dinamo Kiev înscrie în minutul 71 prin Iarmolenko, fotbalist care a marcat dintr-o poziţie de ofsaid pe care asistentul arbitrului de 29 de ani nu l-a semnalizat. În acest moment, pentru a se califica, Steaua are nevoie de 2 goluri în mai puţin de 20 de minute. 


23:23 Rusescu este schimbat în minutul 61 cu Alexandru Bourceanu, acesta din urmă înjurând un suporter înainte să părăsească terenul.


23:20 GOL RIO AVE! În Portugalia, cei de la Rio Ave conduc în faţa lui Aalborg cu 1-0. Gol marcat de Del Vall în minutul 59. 


23:17 Penalty clar neacordat Stelei la un henţ evident făcut în careu de Hacheridi! Culmea este că totul s-a petrecut exact în faţa arbitrului care era poziţionat la câţiva metri distanţă. Arbitru care, vă reamintim, are 29 de ani.


23:17 Până în minutul 55 statistica ne spune următoarele: 187-262 de pase bune, 45%-55% posesie, 23-16 atacuri periculoase


23:12 Risipă uriaşă de efort din partea steliştilor, fotbalişti care arată că îşi doresc să înscrie şi să învingă. Raul Rusescu a fost trimis la încălzire încă din primele minute a celei de-a doua repriză, poate ca o soluţie pentru înlocuirea lui Keşeru. 


23:08 începe cea de-a doua repriză. Gâlcă a păstrat acelaşi prim "11" cu care a început meciul, sperăm că vom avea parte de o prestaţie mai bună din partea lui Tănase şi de precizie la finalizare din partea lui Keşeru.


22:52 Pauză pe Naţional Arena, Steaua - Dinamo Kiev 0-0. Jocul a fost unul intens, cu faze periculoase la ambele porţi, poate cu un plus la ocazii pentru Steaua. Keşeru pare ieşit din formă şi s-ar impune intrarea lui Rusescu. Chiar şi aşa, statistica este favorabilă Stelei, cu excepţia posesiei..


22:45 Steaua nu se descurcă rău la construcţie, Sânmărtean are momente de magie, însă la finalizare nu există soluţii. Keşeru e neinspirat, iar Chipciu nu e limpede. În defensivă, românii au probleme mari pe dreapta, acolo unde Lens defilează pe lângă Papp.


22:36 Meciul s-a mai liniştit. Deşi la Rio Ave scorul este favorabil românilor, 0-0 în minutul 33, Steaua nu reuşeşte să mai trimită şuturi periculoase spre poarta lui Şovkovski. Mai mult, ucrainenii par să fi preluat controlul jocului, dovadă fiind şi procentajul posesiei de până acum: 43%-57%.


Foto: Octav Ganea


22:25 Suporterii români îşi fac treaba, însă se concentrează mai mult pe Dinamo Bucureşti decât pe încurajarea Stelei.


22:17 Românii nu se mişcă rău, însă puteau să primească gol mai devreme, la ocazia lui Kravets. Însă imediat Steaua ratează de puţin deschiderea scorului, Chipciu trage de la 16 metri însă îl ia la ţintă pe Şovkovski. 


22:11 Steaua începe bine şi ratează prima mare ocazie a partidei de pe Naţional Arena. Sânmărtean execută excelent un corner de pe partea stângă, Szukala se înalţă din 6 metri însă plasează greşit lovitura de cap şi mingea trece pe lângă poartă.


Foto: Alexandru Hojda


22:06 Meciul Stelei a început! Atmosfera pe stadion este plăcută, chiar dacă nu sunt foarte mulţi spectatori.


21:58 Vom trece spre meciul Stelei, echipă care are nevoie de o victorie pentru a se califica.  Desigur, în situaţia în care Aalborg nu câştigă în Portugalia, cu Rio Ave. Vă vom ţine la curent în timp real cu ambele rezultate. Situaţia în grupa Stelei înainte de startul celor două partide este următoarea:


21:48 GOL Salzburg! Se face 5-1, Kampl face şi el dubla în minutul 92 după o fază la care a dormit... aţi ghicit!, apărarea Astrei Giurgiu. Ieşire urâtă din cupele europene pentru echipa din Giurgiu.


21:26 GOL Salzburg! Astra este condusă cu 4-1 după o nouă demonstraţie de amatorism din partea unei defensive ce pare adunată din gări în drum spre Austria. Silviu Lung a fost excelent în acest meci, însă cu o asemenea apărare nu a putut face mai multe. Alan înscrie cel de-al doilea său gol.


21:25 Florin Marian este la stadion şi ne ţine la curent cu modul în care stau lucrurile acum, când mai e puţin până la start.


21:20 Avem şi echipele de start la Steaua - Dinamo Kiev într-un format mai prietenos ochiului.


21:07 GOOOOL Astra! George Florescu înscrie un gol fabulos, un şut de la 30 de metri fără nicio speranţă pentru portarul austriecilor. La câteva secunde după reuşită, Alan loveşte bara.


21:01 GOL Salzburg! Se face 3-0 cu doar câteva secunde după reluarea jocului. Alan majorează scorul în minutul 46, iar scopul Astrei devine acela de a nu se face de râs. Păcat!


21:00 Avem echipa de start a Stelei! Surpriza lui Gâlcă este titularizarea lui Bourceanu lângă Prepeliţă. Adi Popa iese din schemă, iar Sânmărtean joacă în spatele lui Keşeru.

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepeliţă, Bourceanu – Chipciu, Sânmărtean, Tănase - Keşeru


20:45 Pauză la FC Salzburg - Astra 2-0! Românii nu au avut nicio ocazie cu adevărat bună, în timp ce austriecii s-au distrat timp de 45 de minute cu o defensivă adormită. Protasov, ai legătura!


20:40 Una dintre cele mai proaste prestaţii ale unei echipe din România în cupele europene, e clar! Astra este ridiculizată de austrieci, Sabitzer a scăpat singur cu Silviu Lung în minutul 39, însă intervenţia excelentă a portarului a păstrat scorul de 2-0.


20:35 GOL Salzburg, echipă care conduce cu 2-0 în minutul 34. Din nou o apărare proastă a giurgiuvenilor, cu un Ben Youseff visător, iar Kampl îl execută pe Lung cu un şut la vinclu.


20:29 După 20 de minute slabe, Astra pare să îşi mai fi revenit. În sensul în care a contat şi ofensiv, pentru că apărarea este în continuare fragilă. Seto şi Budescu au încercat poarta austriecilor, iar Bruno a ratat şi el o şansă importantă în minutul 29.


20:20 Astra joacă foarte, foarte slab. Apărarea noastră este aeriană, austriecii au avut o mulţime de ocazie în primele 15 minute pe fondul dezorganizării din defensivă. Au avut şi un gol anulat, iar dacă nu se schimbă rapid ceva putem asista la un rezultat ruşinos. Să sperăm că nu.


20:09 GOL Salzburg! Defensiva Astrei Giurgiu este distrusă de o acţiune în viteză a austriecilor! Sabitzer deschide scorul în minutul 9


20:00 Astra a început meciul de la Salzburg! În minutul 7 Silviu Lung a respins un şut foarte bun al lui Alan.


19:25 Şi pentru că tot am început cu citate din Iarmolenko, hai să continuăm. Ucraineanul spune că "ceva la echipa Stelei îmi aminteşte de Şahtior. Joacă cu patru oameni în atac, au viteză şi tehnică.. Am citit şi eu despre problemele Stelei cu sigla şi palmaresul, dar eu nu exclud posibilitatea ca ei să fie acum şi mai furioşi. Această decizie va face ca misiunea noastră diseară să fie mai grea".


19:10 Astra face o deplasare la Salzburg de pe urma căreia se poate întoarce cu puncte importante pentru România în clasamentul coeficienţilor. Mai mult, nici cei 200.000 de euro pe care UEFA îi acordă pentru o victorie nu sunt de neglijat. I-ar putea plăti salariul lui Budescu pentru un an şi mai rămân bani şi pentru cinci de Alibec.

Noi scriem FC Salzburg pentru că UEFA nu aprobă folosirea denumirilor (stadioane sau echipe) care conţin nume de companii. De fapt este vorba despre RedBull Salzburg.


18:45 Steaua revine cu o postare prin care doreşte să încurajeze fanii să facă drumul până pe Naţional Arena. 


18:08 Ne vom ocupa tot aici şi de meciul Astrei din Austria, acolo unde echipa din Giurgiu s-a deplasat doar pentru o victorie de moral şi pentru puncte care să ajute România în clasamentul coeficienţilor. Partida începe la ora 20:00.


17:55 Un român poate câştiga o sumă decentă cu o investiţie mică după ce a nimeri patru rezultate din Liga Campionilor. Mai are un singur meci pe bilet, Steaua - Dinamo Kiev, însă îi urăm să nu câştige nimic. Vedeţi în ştirea de mai jos de ce.


17:25 Iarmolenko, vedeta lui Dinamo Kiev, a vorbit în presa din Ucraina despre partida de diseară. E primul jucător al unei echipe oaspete din ultimii ani care nu se plânge de frigul din România în lunile de iarnă. "Din câte înţeleg, la Bucureşti e un pic mai cald în comparaţie cu vremea de la Kiev. Dar nu avem ce face, e iarnă şi trebuie să suportăm. În Luxemburg (n.r. - la jocul naţionalei Ucrainei) am fost aproape să îmi pierd vocea din cauza unei răceli şi am rămas cu o tuse de care nu mai scap. Ştiu că nu dă bine la televizor, dar în vacanţă o să am timp să mă tratez", a spus fotbalistul.


17:10 Meciul tur dintre cele două echipe, disputat pe 2 octombrie la Kiev, a fost câştigat cu 3-1 de Dinamo. Chiar dacă oficialii Stelei spun acum că se putea mai mult în acel joc, statistica le demontează declaraţiile. 


16:45 Dată fiind ştirea cum că fanii Stelei nu s-au înghesuit să cumpere bilete pentru jocul decisiv cu Dinamo Kiev, cei de la club s-au gândit la un ultim apel spre suporteri, apel pe care vi-l prezentăm şi noi. Aşadar, veniţi la stadion, dar fără umbrele!


16:37 Toate cele bune pentru Serghei Sidorciuk, mijlocaşul de la Dinamo Kiev care se va însura cu prietena sa Anna după meciul cu Steaua din această seară. Informaţia a fost dezvăluită de colegul său Andrei Iarmolenko: “Nunta va avea loc zilele următoare la Zaporoje după care Serghei şi soţia sa vor pleca în luna de miere în America. Ultimele zile din vacanţă le vor petrece la părinţii lui, în Bukovel”. 

ProSport îi transmite viitorului mire toate cele bune şi urarea: “Serghei, casă de piatră, dar Steaua-o să te bată!”.


16:25 Bună ziua! Sunt Cristi Scutariu şi vom comenta împreună meciul Steaua - Dinamo Kiev din această seară, partidă de la care vom primi cele mai noi informaţii prin intermediul colegului Florin Marian, prezent pe stadion. Începem cu nişte pronosticuri adunate chiar acum din redacţia ProSport. Ce părere aveţi?

 • Cristian Scutariu: 1-0 (Papp)
 • Cristian Voinea: 2-0 (Keşeru, Chipciu)
 • Ştefan Horobeţ: 2-2 (Szukala, Chipciu)
 • Costin Ştucan: 1-0 (Rusescu)
 • Adrian Costeiu: 2-0 (Chipciu 2)
 • Mihai Moacă: 2-1 (Keşeru, Chipciu)
 • Marius Anghel: 1-3 (Chipciu)
 • Matei Udrea: 1-1 (Chipciu)
 • Mirela Basescu: 2-1 (Sânmărtean, Keşeru)
 • Andru Nenciu: 1-0 (Sânmărtean)
 • Ciprian Poloni: 2-1 (Szukala, Keşeru)
 • Cristian Mihală: 2-1 (Keşeru, Varela)
 • Valentin Năstăilă: 1-0 (Keşeru)
 • Valentin Vrabie: 2-1 (Varela, Rusescu)
 • Mihai Andrieş: 1-3 (Keşeru)
 • Alex Tăcină: 3-2 (Chipciu 2, Prepeliţă)

Steaua – Dinamo Kiev, LIVE Blog pe ProSport de la ora ora 22:05, este cel mai important meci din cariera lui Costel Gâlcă pe banca tehnică a campioanei României. Pe Naţional Arena se va juca ultima şansă a Stelei de a prinde primăvara Europa League, într-o grupă în care pornea cu şanse pentru cel puţin a doua poziţie. Înfrângerea de la Aalborg, din etapa trecută, a dat peste cap toate calculele steliştilor, astfel că elevii lui Gâlcă au ajuns în situaţia în care nu mai depind doar de propriul rezultat. Discuţiile în jurul meciului se pot împărţi uşor în două direcţii. Prima, cea purtată de optimişti, se concentrează în jurul ideii că relaxarea dată de calificarea lui Dinamo Kiev poate fi uşor speculată de români. Pe de altă parte, pesimiştii îşi amintesc de meciul tur, atunci când românii au părut că nu au nici măcar cea mai mică şansă de a se impune.

STEAUA – DINAMO KIEV, MECIUL ÎN CARE VICTORIA NU E DE AJUNS

Victoria cu Dinamo Kiev, echipă deja calificată în 16-imile de finală Europa League, este obligatorie pentru Steaua, însă nu este suficientă pentru a asigura calificarea. Fanii campioanei vor sta cu ochii şi pe meciul din Portugalia dintre Rio Ave şi Aalborg, acolo unde echipa din Danemarca nu trebuie să învingă. Un rezultat pozitiv al portughezilor este verosimil dacă luăm în calcul mai multe aspecte. În primul rând, Aalborg a reuşit să învingă în tur, pe teren propriu, destul de greu. A fost 1-0, însă portughezii au avut meciul sub control. Rio Ave a avut o posesie mai bună (52%-48%), a fost mai agresivă (11-3 şuturi spre poartă), a avut mai multe cornere (5-2) şi mai multe pase reuşite (318-278).


STEAUA – DINAMO KIEV, ECHIPA PROBABILĂ ŞI DILEMELE LUI GÂLCĂ

În ceea ce priveşte efectivul, Costel Gâlcă are norocul să poată alege dintre toţi fotbaliştii de bază ai echipei, fiind protejat de suspendări şi accidentări. Echipa de start pare să fie, cel puţin cu 24 de ore înainte startului partidei, cea clasică, fără nicio surpriză importantă. Dileme au existat în ceea ce priveşte utilizarea lui Raul Rusescu, cel care a dat randament bun în Europa League, însă Keşeru are şanse mai mari să fie titular. Deja nu mai este o surpriză, însă merită menţionat şi faptul că Lucian Filip va fi titular pe postul de fundaş stânga, acolo unde Iasmin Latovlevici a sărit din schemă. "Partida cu Dinamo Kiev este cel mai important meci al Stelei. Alcătuiesc o echipă foarte puternică şi foarte periculoasă pe contraatac. Trebuie să avem răbdare la construcţie, să nu ne grăbim şi să fim atenţi", a spus Gâlcă la conferinţa de presă care a precedat jocul.

Echipa probabilă a Stelei:

Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepeliţă, Sânmărtean – A. Popa, Chipciu, Tănase - Keşeru


Dinamo Kiev a obţinut o victorie clară în tur, într-un meci în care echpa lui Gâlcă nu a lăsat în niciun moment impresia că se poate ridica la nivelul impus de elevii lui Rebrov. Foto: Alexandru Hojda


STEAUA - DINAMO KIEV, MECIUL ÎN CARE FANII AU PĂRĂSIT CAMPIOANA?

"Jucătorii sunt conectaţi şi motivaţi, sper ca şi atmosfera să fie bună şi fanii să fie lângă noi. Avem nevoie de ei şi fac un apel să vină la stadion", a spus Costel Gâlcă cu o zi înainte de meci. Declaraţia a fost făcută în contextul în care vânzările online de bilete au fost cu mult sub aşteptări. Disponibile spre vânzare începând de marţi, biletele nu s-au mai epuizat ca în trecut, motiv pentru care miercuri se vânduseră mai puţin de 3.000 de bilete. Casele vor fi deschise la Naţional Arena şi în ziua meciului, până la ora de start, iar oficialii campioanei speră într-o îndreptare a situaţiei prin metoda clasică de cumpărare. În această idee, preţurile biletelor sunt mai mici decât în trecut: încep de la 25 de lei la peluze şi se duc până la 250 de lei la VIP 1. Este important de menţionat că Steaua a anticipat apetitul scăzut pentru joc şi a închiriat doar un inel de pe Naţional Arena, motiv pentru care la tribuna I nu se vor vinde deloc bilete în afara porţiunii de sector VIP 1, 2 şi 3.


La fel ca în ultimele săptămâni, Steaua se va baza la jocul cu Dinamo Kiev doar pe aportul celor două galerii: Peluza Sud şi Peluza Nord. Campioana a vândut foarte puţine bilete în celelalte zone ale stadionului. Foto: Mediafax


STEAUA - DINAMO KIEV LA CASELE DE PARIURI: CAMPIOANA E FAVORITĂ CERTĂ

Probabil ţinând cont de faptul că Dinamo Kiev este deja calificată în faza următoare din Europa League, casele de pariuri au stabilit că Steaua este favorita jocului de pe Naţional Arena. Campioana României are cote la victorie între 2.20 (Sportingbet) şi 2.30 (bet365), în timp ce ucrainenii au între 3.10 (bet-at-home) şi 3.20 (Unibet) pentru un rezultat favorabil. Totuşi, rezultatul este cu atât mai greu de anticipat cu cât Dinamo s-a deplasat la Bucureşti cu cel mai puternic lot pe care îl pot avea în acest moment la dispoziţie, iar victoria lor fără dubii din tur, de la Kiev, face cu atât mai dificilă încercarea Stelei de a câştiga.

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.