Rio Ave – Steaua 2-2. Filip, gol în ultima secundă și pasă pentru foarfeca lui Keșeru

Rio Ave - Steaua 2-2. Filip, gol în ultima secundă și pasă pentru foarfeca lui Keșeru
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 23:53 GOOOOL STEAUA Prince vede al doilea cartonaș galben și e eliminat. Sunt minutele de prelungire. Keșeru execută în zid, faza continuă și mingea ajunge la Filip care bubuie mingea în plasă. 2-2 în al patrulea minut de prelungire.


UPDATE 23:38 GOL Rio Ave. Penalty pentru gazde. Papp îl trage pe Tarantini de braț în propriul careu și polonezul indică punctul de la 11 metri. Diego Lopes înscrie și Rio Ave conduce cu 2-1


UPDATE 23:32 Gol la Kiev. Dinamo deschide scorul în meciul cu AaB și evoluează cu un om mai puțin pe teren


UPDATE 23:26 Prepeliță primește cartonaș galben și nu va putea juca în meciul cu AaB, din deplasare


UPDATE 23:23 GOOOOOOL STEAUA! Keșeru înscrie din foarfecă, după o centrare a lui Filip. Steaua egalează!


UPDATE 23:20 Intră Bressan la Rio Ave, un mijlocaș ofensiv foarte bun. Un interviu cu el, după meciul din tur puteți citi aici.


UPDATE 23:08 A început repriza a doua a meciului Rio Ave – Steaua. Nicio schimbare în cele două formații. 

 

 


UPDATE 22:52 Pauză la meciul Rio Ave-Steaua, scor 1-0. Pauză și în celălalt meci al grupei, Dinamo Kiev – AaB, scor 0-0. Statistica la pauza jocului din Portugalia arată că Rio Ave a marcat la singura ocazie în care mingea a fost trimisă pe spațiul porții.


UPDATE 22:41 GOL Rio Ave! Diego Lopes deschide scorul cu o lovitură de cap din careul stelist, după o lovitură liberă executată de Ukra. 1-0.


UPDATE 22:30 Cassio, portarul care e titular de obicei la echipa Rio Ave, e odihnit la acest joc de către antrenorul său. În poarta formației portugheze e Ederson, un brazilian în vârstă de 21 de ani.


UPDATE 22:26 Sănmărtean a tras peste poartă dintr-o poziție foarte bună. El a executat o lovitură liberă, la faza în care arbitrul a revenit asupra deciziei de a acorda fault la Keșeru.


UPDATE 22:21 În minutul 16 al partidei, Tănase are prima mare ocazie. Șutul său puternic de la marginea careului trece puțin pe lângă poartă.


UPDATE 22:17 Frații Wakaso. Alhassan joacă pentru Rio Ave, iar fratele său, Mubarak, a jucat ceva mai devreme cu Celtic contra Astrei, în meciul încheiat cu scorul de 1-1. 


 


UPDATE 22:06 A început jocul. Steaua evoluează în echipamentul de rezervă, cel galben. Prepeliță acuză ceva probleme medicale în debutul partidei, după ce cade într-un duel cu doi adversari.


UPDATE 21:59 Meciul va începe imediat. Gâlcă mizează pe aceeași echipă pe care a folosit-o și în derby-ul câștigat cu Dinamo cu scorul 3-0.


Echipele de start:

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepeliță, Sânmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keșeru

Rezerve: Niță, Râpă, Luchin, Toșca, Stanciu, Breeveld, Bourceanu

Rio Ave: Ederson – Nuno Lopes, Marcelo, Prince, Tiago Pinto – Wakaso, Tarantini – Ukra, Diego Lopes, Del Valle – Esmael Goncalves

Rezerve: Cassio, Roderick, Renan Bressan, Vilan Boas, Ahmed Hassan, Boateng, Jebor


UPDATE 16:00 Steaua e pe cale să îl readucă la echipă pe Andrei Dumitraș (26 de ani), fundașul dreapta al Ceahlăului care s-a mai aflat în curtea echipei campioane în 2012. Mai multe detalii puteți citi aici.

UPDATE Steaua a ajuns la Porto cu o cursă charter. Pe aeroport, fotbaliștii au fost întâmpinați de mai mulți fani români care s-au fotografiat cu jucătorii steliști. Un autocar i-a transportat apoi pe steliști în Vila do Conde, orașul care va găzdui meciul din Europa League. Mai jos puteți vedea câteva fotografii de la sosire.


UPDATE Rio Ave a susținut conferința de presă înainte de meciul cu Steaua. Antrenorul portughez a spus că el încă mai crede în calificare. Mai multe amănunte aici.


RIO AVE – STEAUA, live blog pe ProSport joi, de la  22:00, este partida care o poate liniști pe campioana României în ceea ce privește calificare în primăvara Europa League. Elevii lui Constantin Gâlcă se deplasează în Portugalia pentru meciul retur cu echipa pe care au învins-o cu 2-1 pe Național Arena, pe 23 octombrie. În acel meci Steaua a avut parte de două reprize complet diferite și a tremurat pe final, când portughezii au dominat și au căutat golul egalizator. Totuși, calculele hârtiei, părerile specialiștilor și analiza meciului tur indică faptul că o victorie pentru Steaua în Portugalia ar fi rezultatul firesc.

RIO AVE – STEAUA, DUELUL VALORILOR DIN TEREN

În ceea ce privește cota de piață, Steaua are un avantaj major. Fotbaliștii antrenați de Costel Gâlcă sunt văzuți drept „bunuri de export” cu o valoare mai mare de către cei de la transfermarkt.com. Rio Ave are o valoare a lotului de 25,15 milioane euro, în timp ce Steaua de 42,9 milioane de euro. „A fost un meci mult mai greu decât mă așteptam. Lăsau câte patru jucători în față, așteptau contraatacul. Noi am încercat să jucăm direct. Am jucat prea direct, pe portar și rămâneau patru pe contraatac și ne puneau probleme„, a spus Costel Gâlcă la finalul meciului tur în contextul în care Rio Ave a fost echipa cu o posesie mai bună per total: 51% – 49% în favoarea portughezilor. 

Dincolo de rezultatul final, cel mai important până la urmă, celelalte statistici au fost de partea lui Rio Ave. Portughezii au avut mai multe pase complete: 346 la 318, mai multe pase per total: 417 la 372, și mai multe șuturi la poartă 15 la 12. Faptul că steliștii au făcut mai multe faulturi, 13 față de numai 10 ale portughezilor, este un indiciu serios care ilustrează căderea românilor din partea a doua a jocului de pe Național Arena.

În imaginea de mai jos se poate observa, pe zone ale terenului, felul în care s-au născut golurile și ocaziile cele mai importante ale campioanei (reprezentată de bulinele albastre). Exclusiv, toate fazele periculoase la poarta lui Cassio au venit de pe stânga atacului, iar Rusescu – cel care va lipsi în Portugalia – este autorul a patru dintre aceste faze. Dincolo se observă o distribuire a atacurilor mult mai uniformă, lucru rezultat și din desele posibilități de contraatac pe care le-a avut Rio Ave, lucru notat de Costel Gâlcă la finalul meciului. 

Totuși, Steaua se prezintă în Portugalia din postura de echipă mai experimentată, cea mai ofensivă echipă a momentului în grupele Europa League, alături de Villarreal, cu 9 reușite în primele trei partide. Campioana României are șansa să întrerupă șirul de cinci meciuri consecutive fără victorie în deplasare în meciurile din competițiile europene. Victoria cu 2-1 de la Molde, în 2012, a fost ultima obținuță în afara României. 

Top 5 cei mai valoroși ai lui Rio Ave:

  1. Tarantini – 2 milioane euro
  2. Ukra – 2 milioane euro
  3. Renan Bressan – 2 milioane euro
  4. Marcelo – 2 milioane euro
  5. Diego Lopes – 1,8 milioane euro

Top 5 cei mai valoroși jucători ai Stelei:

  1. Alexandru Bourceanu – 5 milioane euro
  2. Alexandru Chipciu – 4 milioane euro
  3. Cristian Tănase – 3 milioane euro
  4. Raul Rusescu – 3 milioane euro
  5. Lukasz Szukala, Claudiu Keșeru, Fernando Varela – 2,5 milioane euro

RIO AVE – STEAUA, AMINTIREA CENTRALULUI BORSKI

Marcin Borski, arbitrul care a provocat un scandal imens la meciul Steaua – Napoli, scor 3-3, disputat pe 30 septembrie 2010, de acum patru sezoane în Europa League, a fost desemnat de UEFA să arbitreze jocul Rio Ave – Steaua, de joi. Atunci, centralul polonez a prelungit partida cu șapte minute, lăsând jocul să continue până când Edinson Cavani, atunci la Napoli, a înscris exact în momentul în care meciul intra în minutul 98.

Eu consider că am procedat corect! Am revăzut meciul și nu am ce să-mi reproșez. Din cauza accidentării portarului de la Steaua a trebuit să adaug încă trei minute de prelungiri. Sincer, echipa voastră a avut ghinion, pentru că aceea era chiar ultima fază a meciului, aveam de gând să fluier finalul, dar Napoli a marcat„, a declarat atunci Borski pentru ProSport, după ce la finalul meciului a avut emoții mari atunci când a părăsit gazonul. Fanii Stelei l-au scuipat și au aruncat cu scaune înspre polonez, care a părăsit arena doar cu ajutorul stewarzilor, care au făcut un adevărat baraj uman pentru ca Borski să ajungă la vestiare. Inclusiv conducerea Stelei l-a ironizat pe Borski, fotografia care îl înfățișează pe teammanagerul Marius Ianuli protestând la adresa centralului polonez fiind greu de reprodus.


RIO AVE – STEAUA, STĂ‚RI DE SPIRIT DIFERITE DUPĂ‚ JOCURILE DIN CAMPIONAT

Dacă atmosfera de la Steaua este una extraordinară după victoria cu 3-0 în Marele Derby al fotbalului românesc în fața lui Dinamo, portughezii nu stau la fel de bine. Rio Ave a fost învinsă în weekend de Benfica, la Lisabona, cu 1-0, o partidă la capătul căreia portarul Cassio a declarat că: „Ne-am prezentat la meciul cu Benfica cu intenția de a face un joc bun, așa cum s-a întâmplat în ultimele noastre partide. Prestația a fost conformă cu așteptările noastre, înfrângerea nu a fost evident un lucru pozitiv, însă trebuie subliniat angajamentul colegilor mei. Puteam pleca cu un alt rezultat„.

În acest moment, după disputarea primelor nouă etape din prima ligă a Portugaliei, Rio Ave ocupă poziția a opta în clasament, din 18 echipe. Adversara Stelei are o medie de puțin peste un gol încasat pe meci și o serie proastă în ultimele cinci partide: trei înfrângeri, un egal și doar o victorie.


Caseta meciului Steaua – Rio Ave 2-1, din tur

Marcatori: Rusescu (”17 și ’45) / Del Valle (”48)

STEAUA: Arlauskis – Râpă, Szukala, Papp, Latovlevici – Prepeliță, Sănmărtean (”89 Filip) – Ad. Popa (”67 Breeveld), Rusescu (69 N. Stanciu), Tănase cpt. – Keșeru

Rezerve: Cojocaru, Pîrvulescu, Neagu, Varela

Antrenor: Constantin Gâlcă

RIO AVE: Cassio – Nuno Lopes, Marcelo, Gouano, Tiago Pinto – Wakaso, Diego Lopes, Tarantini cpt. – Ukra (69 E. Boateng), Goncalves (”76 Hassan), Del Valle (”81 Bressan)

Rezerve: Ederson, Luis Gustavo, Andre Vilas Boas, Roderick

Antrenor: Pedro Martins

Cartonașe galbene: Rusescu (”56), Prepeliță (”83), Szukala (”86) / Nuno Lopes (28), Wakaso (43), Diego Lopes (76)

Arbitru: Lee Evans; Asistenți: Philip Thomas și Edward King; Adiționali: Mark Whitby și Nick Pratt (toși din Țara Galilor)

Stadion: Arena Națională

Spectatori: 15.753

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…