Craiova – Sabail 3-2. Oltenii au avut emoții! Fortes înscrie pentru prima oară în Bănie și duce echipa în turul secund al Europa League

Redactor:
Cosmin Staicu
Craiova - Sabail 3-2. Oltenii au avut emoții! Fortes înscrie pentru prima oară în Bănie și duce echipa în turul secund al Europa League
  • Publicat:
  • Actualizat:

Craiova – Sabail 3-2 (Cicâldău 28, Vătăjelu 53, Fortes 90 / Ramazanov 67, Duventru 69)

Echipele de start:

  • Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic (Gardoș 75), Tiago Ferreira, Bancu – Qaka (Constantin 70), Mateiu, Cicâldău (Ivanov 57) – Bărbuț, Fortes, Vătăjelu
  • Rezerve: Popescu, Briceag, Borța, Roman, Ivanov, Constantin, Gardoș
  • Sabail: Bozinovski – Abbasov, Yunuszada, Erico, Rahimov – Cociuc, Amirguliyev, Baybalayev – Hamdi (Muradbayli 58), Abbasov (Duventru 58), Ramazanov
  • Rezerve: Manafov, Yagublu, Essien, Abbasov

Minutul 90+4: Final de meci pe „Ion Oblemenco”! Craiova se califică în turul secund al Europa League, unde va întâlni câștigătoarea dintre Honved Budapesta și Zalgiris Vilnius.


Minutul 90: GOOOOL Craiova! Bărbuț scapă spre poarta azerilor, pasează în centru către Carlos Fortes, iar portughezul împinge mingea în poarta și înscrie pentru prima oară în tricoul oltenilor.


Minutul 75: Papură îl aruncă în joc pe Florin Gardoș! Oltenii trebuie să protejeze rezultatul de egalitate, Kelic este cel „sacrificat”.


Minutul 69: GOOOOOL Sabail! Incredibil! Oltenii sunt în corzi. Duventru este scăpat din marcaj de defensiva Craiovei, scapă singur cu Pigliacelli și îl execută cu un șut din prima.


âMinutul 67: GOOOOL FC Sabail! Ramazanov primește o minge în preajma careului, preia și trage cu piciorul stâng direct în plasa porții lui Pigliacelli.


Minutul 53: GOOOL Craiova! Oltenii se desprind prin golul marcat de Vătăjelu. Mijlocașul primește o pasă în careu, driblează portarul și împinge mingea în poarta goală. Este primul gol marcat de Bogdan Vătăjelu după revenirea în Bănie.

REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+1: Pauză pe „Oblemenco”! Echipa lui Papură este în avantaj, prin golul marcat de Cicâldău. Craiova este la 45 de minute distanță de o calificare, scorul general fiind 4-2.


Minutul 40: Abbasov trece de Tiago Ferreira și sprintează spre poarta lui Pigliacelli. Atacantul azerilor trage, însă, pe lângă poarta Craiovei, și tabela arată, în continuare, 1-0 pentru olteni.


Minutul 28: GOOOL Craiova! Cicâldău punctează pentru formația din Bănie, după ce a bifat două ocazii importante până acum. Bărbuț primește o centrare de pe partea stângă, reia cu capul, portarul lui Sabail respinge și mingea ajunge la Cicâldău, care nu iartă.


Minutul 15: Fortes primește mingea în careu, dar este cu spatele la poartă. Acesta pasează către Bărbuț, iar mijlocașul oltean trage spre poartă. Bozinovski reține fără emoții. Până acum, oaspeții nu au reșit să-și creeze ocazii de a marca.


Minutul 8: Cicâldău, cel mai activ jucător al oltenilor în acest început de partidă! Vătăjelu recuperează o minge, internaționalul U21 preia și trage din nou spre poartă, dar trimite puțin pe lângă și tabela de pe „Oblemenco” rămâne nemodificată. Golul plutește în aer, însă, la poarta celor de la Sabail.


Minutul 3: O primă șansă pentru Craiova! Alex Cicâldău este lăsat complet liber în preajma careului și alege să tragă, dar Bozinovski reține.


Minutul 1: Fluier de start pe „Ion Oblemenco”! Elevii lui Papură sunt la 90 de minute de o calificare în faza următoare a competiției. Dacă vor reuși să treacă de Sabail, oltenii vor juca împotriva învingătoarei dintre Honved Budapesta și Zalgiris Vilnius (3-1 în tur).


18:33 Cîrțu își îndeamnă jucătorii să fie concentrați în această seară. Președintele oltenilor a spus de asemenea că pentru moment nu există o ofertă concretă pentru Alexandru Cicâldău: „Orice meci îți creează emoții. Meciul din acestă seară trebuie tratat cu maximă seriozitate. Echipa și-a luat un avantaj bună după succesul cu 3-2 la Baku și are obligația să se califice. Nu știu nimic de nicio discuție în privința lui Cicâldău. Essien a jucat în meciul tur, n-a făcut-o rău, poate îl vedem și pe aici. Mai întâi să ne calificăm noi, după vedem cu cine vom juca”, a spus Sorin Cîrțu, la microfonul Digi Sport.


Universitatea Craiova joacă returul cu azerii de la Sabail, din primul tur preliminar al Europa League, joi, de la ora 19:00, pe „Ion Oblemenco”. În prima manșă, oltenii s-au impus cu 3-2.

În manșa tur, formația pregătită de Corneliu Papură a părut să controleze partida, însă Craiova a încasat două goluri, care nu îi vor oferi un retur liniștit. Oltenii s-au impus la limită, 3-2, grație reușitelor lui Mateiu, Bancu și Roman. Pentru Sabail au înscris Ramazanov, de două ori.

Antrenorul Craiovei, Cornel Papură, a prefațat meciul retur cu azerii, spunând că ar fi o mare greșeală pentru elevii săi să se considere deja calificați. „Nu va fi un meci foarte ușor, chiar dacă am jucat bine în prima manșă și avem un avantaj. Trebuie să rămânem concentrați, dacă ne gândim că suntem calificați, am fi într-o eroare, nu trebuie să riscăm nimic. Acesta este obiectivul principal: calificarea. La fotbal se poate întâmpla orice, așa că trebuie să rămânem concentrați, am văzut și la meciul cu Clinceni, echipa adversă a trecut centrul de câteva ori și a reușit să ne pună în dificultate. Sper să nu mai trăiesc momente așa de dramatice precum la finalul partidei cu Clinceni, îmbătrânesc prea repede. Ar fi bine să evităm momente precum cele din care am primit goluri, mă refer la faze fixe, atât cu Sabail, cât și cu Clinceni. Trebuie să ne concentrăm la jucătorii lor de atac, în tur am primit gol la un corner și apoi am fost surprinși pe construcția noastră, după o pasă greșită”, a spus tehnicianul oltean.

Papură îl va avea la dispoziție și pe Alex Cicâldău, despre care spune că nu știe că ar avea vreo ofertă. Antrenorul oltean spune că este mai liniștit în organizarea meciului de Europa League, deoarece nu trebuie să țină cont de regula under 21.

„Sunt nevoit la fiecare meci să schimb primul 11, nu este ușor, dar avem în lot jucători buni și îi pot suplini pe cei absenți, respectiv Mihăilă, Ioniță, Baicu sau Acka. E mai ușor să fac primul 11 când nu trebuie să țin cont de regula under 21, mai ales că la meciurile importante jucătorii tineri se pierd, este complicat pentru ei, mentalul lor depinde de primele reușite, iar dacă nu sunt susținuți, îi pierdem pentru tot meciul. Cicâldău vine după un turneu final bun, este în lot, este dornic să joace, sper să intre în cea mai bună formă cât mai repede. Eu nu știu nimic despre transferul său. Nu știu ce sumă este corectă pentru el, 7, 10 sau 40 de milioane, cea corectă este cea care se plătește”, a mai spus Papură.

În afară de jucătorii care au lipsit la meciul cu Clinceni, Baicu și Mihăilă, s-au mai adăugat încă doi. În manșa retur, cu azerii de la Sabail, nu vor evolua Stephane Acka și Alexandru Ioniță.

Papură spera să nu aibă parte de tratamentul pe care l-a avut la meciul cu Clinceni, când fanii i-au cerut demisia: „Publicul nostru este mai vulcanic, am fi avut nevoie de susținere în minutul 90 la 2-1 cu Clinceni, nu de huiduieli, lucrurile mergeau bine pentru noi, dar încerc să mă detașez de aceste reacții, sunt spectatorii noștri și îi respectăm, vin în număr mare la stadion și ne susțin”.

Qaka: „Totul e perfect la Craiova!”

Albanezul Kamer Qaka a vorbit și el la conferința de presă dinaintea meciului cu Sabail, spunând că se simte foarte bine în Bănie: „Va fi un meci greu, chiar dacă am câștigat în tur, trebuie să dăm 100 la sută pentru a  ne califica. Ne gândim la fiecare meci în parte, nu la cel cu Dinamo sau cel din turul doi preliminar. Sunt fericit la Craiova, totul este perfect pentru mine, avem o echipă foarte puternică și mă ajută și pe mine să joc la un nivel înalt, chiar dacă nu sunt folosit pe poziția pe care am evoluat în trecut. Îmi doresc să marchez, sper că o voi face în curând și chiar de mai multe ori.”

În cazul în care va obține calificarea în turul secund din Europa League, Craiova se va duela cu învingătoarea din duelul Zalgiris (Lituania) – Honved (Ungaria). În tur, maghiarii s-au impus, scor 3-1.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen