Craiova, în turul III preliminar! Pigliacelli a fost magic la loviturile de departajare, meciul s-a întrerupt o jumătate de oră

Redactor:
Daniel Anghel
Craiova, în turul III preliminar! Pigliacelli a fost magic la loviturile de departajare, meciul s-a întrerupt o jumătate de oră
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Craiova a învins Honved, 3-1 la loviturile de departajare, și s-a calificat în turul III preliminar, unde va juca împotriva grecilor de la AEK Atena. Meciul din Bănie a fost întrerupt timp de 30 de minute, după ce arbitrul meciului, nord-irlandezul Arnold Hunter, a fost lovit în cap cu o brichetă.

A fost dur la Budapesta, 0-0, dar Bănia tânjea după o calificare. Juveții încep bine, cu Mateiu și Bărbuț periculoși, dar repriza se scurge fără gol și ungurii îl pierd pe Lefkovits, portarul titular, scos cu ambulanța de pe teren. Avea să fie, însă, abia primul eveniment al unei seri nebune care a continuat cu bara lui Cicâldău (minutul 48), o altă ocazie a lui Bărbuț și o echipă Honved complet inofensivă.

Nebunia a început în minutul 120

Papură forțează cu Ioniță și Fortes, dar ofensiva e blocată total și ocaziile nu apar. Ungurii se agață de speranța penalty-urilor, unele care vor începe la 22:30, la trei ore și un sfert de la primul fluier! Inconștient, un fan oltean aruncă cu bricheta spre abritrul Hunter, venit să aplaneze un conflict pornit de la Fortes și Qaka, apoi urmează momente neverosimile. Hunter e rănit, cere intervenția medicului, observatorii apar pe teren și încep să sune la secretariatul UEFA. După jumătate de oră de incertitudine, de la vestiare revine arbitrul de rezervă, Jamie Robinson, se mai joacă preț de câteva secunde, apoi se trece la penalty-uri.

Pigliacelli, eroul serii

Primii bat maghiari, prin fundașul central Kamber, dar Mirko citește execuția slabă și reține mingea. Ioniță punctează în premieră în tricoul Craiovei, Pigliacelli apără și în fața lui Batik, iar Fortes trimite mingea spre vinclu. 2-0, misiunea e ușoară, chiar dacă Ngog, fost atacant la Liverpool, reduce diferența. Cicâldău face 3-1, Pigliacelli apără și în fața lui Szabo, iar italianul devine eroul unei seri nebune și își duce echipa spre dubla cu grecii de la AEK Atena.

Meciul s-a încheiat, dar incertitudinea planează, pentru că au mai fost cazuri în care UEFA a întors rezultatul din teren și a dictat 3-0 la masa verde pentru echipa gazdă în cazul unor incidente asemănătoare.


Craiova – Honved 0-0 (0-0 în tur), 3-1 după lovituri de departajare

  • U Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag 11), Kelic, Acka,   Bancu – Cicâldău, Mateiu, Ivanov (Qaka 75)- Bărbuț, Roman II (   Fortes 94),   Vătăjelu (Al. Ioniță II 63)
  • Rezerve: L. Popescu, Tiago Ferreira, Constantin,
  • Honved: Lefkovits (Berla 40) – Ikeanne,   Batik,   Kamber,   Lovric,   Kukoc (Niba 92) – Kesztyus,   Moretti (Zouma 73), Bano-Szabo –   Moutari, Kulach (Ngog 78)
  • Rezerve: Kalnoki-Kis, Majer, Egerszegi

3-1: PIGLIACELLI CALIFICĂ‚ UNIVERSITATEA ÎN TURUL III PRELIMINAR! Bate prost și Szabo, italianul ghicește colțul și-și duce echipa spre dubla cu AEK Atena.

3-1: Alex Cicâlău bate calm, înscrie fără emoții, și oltenii au nevoie fie de o ratare a ungurilor, fie de un gol la următorul șut.

2-1: David Ngog, ex-Liverpool, reduce diferența.

2-0: Fortes bate sus, perfect, și Craiova e cu poarta goală!

1-0: Pigliacelli la puterea a doua! Și Batik bate slab, pe centru, iar Mirko lasă un picior salvator în stilul lui Buffon în fața lui Mutu la EURO 2008. Urmează Fortes.

1-0: Alex Ioniță bate în stânga lui Berla și deblochează tabela!

0-0: Apără Pigliacelli! Kamber, fundașul central, bate ca un amator, lent, pe jos, și italianul reține lejer.

Minutul 120: Maghiarii plimbă mingea pentru câteva secunde, oltenii nu-i atacă, apoi Robertson fluieră finalul, la trei ore și 15 minute de la momentul în care Hunter fluiera startul partidei. Ne trebuie noroc la loviturile de la 11 metri!


22:28 La jumătate de oră de la incidentul reprobabil, arbitrul de rezervă Jamie Robertson apare pe teren și reia meciul cu minge de arbitru. Se va mai juca un minut, apoi se va trece la executarea loviturilor de departajare.


Ion Crăciunescu, la Digi Sport: „Mie mi se pare că nu știu regulamentul. Sigur că în situațiile grave trebuie anunțat secretariatul UEFA, dar nu pot lua o decizie. Arbitrul poate continua jocul, deci nu e nicio problemă. El decide! Poate spune că el din punct de vedere psihic nu mai e în parametri normali să conduc partida. Pot să întrebe UEFA, dar UEFA poate ști cum este arbitrul? Arbitrul de rezervă intră doar dacă centralul se accidentează. Eu cred că arbitrul va continua jocul și Craiova nu poate pierde. Dacă se oprește acum, Craiova va pierde cu 3-0 și vor urma și consecințe. Αrbitrul e decidentul, mă decide că au coborât observatorii”.

Oficialii sunt la vestiare, jucătorii așteaptă decizia pe teren.


Minutul 120+16: Harababura e totală. Arbitrul de rezervă, Jamie Robertson, se îmbracă și se dezbracă, Hunter și cei doi observatori fac consiliu la mijlocul terenului și au nevoie de sfaturi primite la telefon pentru a lua o decizie. Pe reluări se vede că nord-irlandezul e lovit de o brichetă neagră. Lumea a treia a civilizației e puțin spus!


Minutul 120+10: Arbitrul nord-irlandez și-a revenit, pe teren și-au făcut apariția cei doi observatori ai meciului, iar Fortes și Batik s-au ales cu cartonaș galben. Situația e încă incertă.


Minutul 120: Scene reprobabile: o petardă a explodat lângă arbitrul Arnold Hunter! Fortes a început să se certe cu adversarii, Qaka a intervenit în forță, Bărbuț a provocat căderea la pământ a unui adversar, apoi lucrurile au degenerat rapid! Cum evenimentele s-au petrecut în fața Peluzei Nord, cineva nu foarte înzestrat intelectual a aruncat o petardă în teren, iar aceasta a explodat lângă arbitrul nord-irlandez. Sunt scene foarte urâte. cu ambulanța intrată pe teren pentru a-i oferi îngrijiri medicale lui Hunter.


Minutul 119: În sfârșit, ocazie! Fortes reia bine cu capul, dar Berla respinge de lângă bara din stânga.


Minutul 112: Nu e ca și cum ne-am plictisit și nu vă mai oferim informații, dar în Bănie se joacă orice, dar nu fotbal. Două echipe fără vlagă, slabe, fără jucători capabili să facă diferența așteaptă, parcă, loviturile de departajare. Încă sperăm că nu se va ajunge acolo.


Minutul 105+2: Cum 55% de procente în dreptul posesiei și nouă șuturi spre poartă nu au fost suficiente pentru un gol, ne pregătim pentru a doua repriză de prelungiri. Mai corect spus, intrăm într-o zonă periculoasă, pentru că mai e doar un sfert de oră până la loteria loviturilor de la 11 metri. Craiova și-a cam asigurat penalty-urile, pentru că atacul lui Honved nu există.


Minutul 94: Vamos Carlos! Fortes e trimis pe teren în locul lui Mihai Roman II. E destul de trist că un oraș precum Craiova așteaptă golul decisiv de la un fotbalist precum Fortes, dar asta e situația…


Minutul 90+5: 0 pe linie, mergem în prelungiri. După 180 de minute în care niciuna dintre echipe nu a marcat, AEK Atena își va afla adversara după altă jumătate de oră de fotbal.


Minutul 90: Tot nimic, dar măcar se arată cinci minute de prelungiri. Maghiarii sunt obosiți, în mod normal nu vor emite pretenții nici în extra time.


Minutul 86: Și așteptăm…Maghiarii au obosit, stau pe două linii, dar misiunea Craiovei e dificilă, pentru că spațiile sunt puține și, de obicei, închise la timp. Cu ungurii inexistenți pe fază ofensivă, cu un joc destul de slab al Craiovei, greul cade pe Bărbuț și Ioniță, singurii jucători capabili să dribleze și să scoată oameni din joc.


Minutul 77: Cristi Bărbuț se transformă pentru câteva secunde în Alberto Tomba, slalomează printre fundași și trage la colțul scurt, cu stângul, dar nimerește doar plasa laterală. Între timp intră pe teren David Ngog, cândva rezerva lui Fernando Torres la Liverpool.


Minutul 73: Așteptăm…Ceva, orice! În afara unor centrări slabe și unor șuturi de la distanță Craiova nu mai ajunge la poartă. Iar timpul trece, la fel cum răbdarea (și așa puțină a suporterilor) începe să se termine.


Minutul 63: Papură și o schimbare logică. Iese Vătăjelu, fundașul transformat în extremă, și intră Alex Ioniță, talentul incontestabil care întârzie să confirme. „Bulgarul” e trimis în partea stângă a atacului.


Minutul 58: Se domoliră oltenii. A trecut iureșul, Craiova a reintrat în ritmul adversarului și au apărut duritățile, cu Moutari și Vătăjelu avertizați cu cartonaș galben.


Minutul 48: Bară Cicâldău! Playmaker-ul Craiovei execută magistral o lovitură liberă de la 17 metri, dar Berla are un reflex bun și deviază mingea în bară. E începutul pe care-l așteptam, juveții par deciși :). Mai trece un minut, iar Mihai Roman e blocat în ultima secundă de un fundaș advers. Nu e stare de asediu, dar Craiova pune o presiune enormă.


Minutul 46: Nord-irlandezul de la centru fluieră startul reprizei a doua, una care va începe tot cu cei 22 de jucători care au terminat pe teren primele 52 de minute.


Minutul 45+7: Stop joc! Bancu mai ratează o șansă bună, fiind blocat în ultimul moment, apoi cele două echipe pleacă spre vestiare. 64% posesie, șase șuturi spre poartă, trei pe poartă și două cornere pentru Craiova, dar impresia e că oltenii nu reușesc să găsească antidotul în fața unei echipe modeste, greoaie, care nu contează pe fază de atac. Să sperăm că Papură va găsi soluții. Sau că îi va cere un sfat prețios lui Victor Pițurcă.


Minutul 40: Avantaj Craiova și momente urâte. Leftkovits, titularul din poarta lui Honved, cade prost după ce iese pe o centrare, se alege cu o accidentare la genunchi și părăsește terenul după ce leșină și e transportat direct la spital de o ambulanță. Intră Berla, un goalkeeper de doar 20 de ani, deci fără experiență la asemenea nivel.

În cele din urmă Leftkovits nu a mai fost dus la spital, ci la vestiare, dar ajutat de doi membri ai staff-ului medical.



Minutul 30: Mateiu + Bărbuț = pericol. Mijlocașul central trece prin apărarea adversă, joacă un 1-2 scurt cu Bărbuț, îi pune mingea perfect, dar Cristi trage slab, pe sus, și Leftkovits reține. Sunt momente în care Craiova arată că e echipa mai bună! Mai vine un șut al lui Mateiu, de la distanță, dar același Leftkovits se întinde și respinge în lateral.


Minutul 23: Craiiova pune lucrurile în ordine. Oltenii măresc ritmul, publicul simte și reacționează punând presiune pe adversar, Bărbuț scoate un galben pentru fundașul central Lovric, iar din lovitura liberă rezultată Roman ratează cu 30 de centimetri poarta adversă.


Minuutl 11: Pierdere mare pentru U Craiova! La o fază a meciului, fără să fie atins, Martic a cerut schimbare și s-a pus pe gazon, în timp ce se ținea de picior. În locul său a fost introdus Briceag. 


Minutul 8: U Craiova o prinde pe Honved pe picior greșit pentru prima dată! La un contraatac trei contra trei, Ivanov a purtat mingea până în marginea careului și a șutat puternic, dar pe mijloc, iar portarul advers a reținut. 


Minutul 6: Oltenii și-au luat tare adversarii încă de la început și au pus stăpânire pe balon.


Minutul 1: A început partida! 


Honved Budapesta este singura echipă împotriva căreia Craiova nu a reușit să câștige în acest sezon, în toate competițiile. Oltenii au nouă puncte din tot atâtea posibile în campionat, iar în Europa au învins-o pe FC Sabail în ambele partide. Honved a reușit să scoată un rezultat de egalitate pe teren propriu, scor 0-0, soarta calificării urmând să se decidă pe „Ion Oblemenco”, joi.

Dacă se vor califica în turul următor, oltenii vor avea o misiunea dificilă. AEK Atena va reveni în România, la zece ani de la duelul din play-off-ul Europa League cu FC Vaslui. Atunci, fosta campioană a Greciei s-a impus cu 4-2 la general și s-a calificat în grupele competiției, unde a înfruntat Everton, Benfica și BATE Borisov. Va fi al treilea duel pentru AEK cu o echipă din România, evoluând împotriva celor de la ASA Târgu Mureș (1977-1978, Cupa UEFA), dar și împotriva lui FC Arges (1979-1980, Cupa Campionilor Europeni).

„Eram îndreptățiți să ne întoarcem cu trei puncte, trei puncte pentru România și cu o șansă mai mare la calificare. Nu avem cuvinte pentru cei care au venit până aici. Au fost 300 probabil. Normal că ne așteptăm la o susținere serioasă în retur, la un stadion plin, dar mai ales ne așteptăm la o calificare”, a declarat Marcel Popescu, după meciul tur cu Honved, la Digi Sport.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest lucru
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Avionul supersonic mai rapid decât Concorde: Londra-New York în 2,5 ore. Incidentul care a pus cruce proiectului
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…