CFR Cluj – Lazio 2-1. Campioana României, succes răsunător la 11 ani și trei zile distanță de la succesul cu AS Roma, marea rivală a biancoceleștilor. Elevii lui Petrescu, lideri în Grupa E

Redactor:
Daniel Anghel
CFR Cluj - Lazio 2-1. Campioana României, succes răsunător la 11 ani și trei zile distanță de la succesul cu AS Roma, marea rivală a biancoceleștilor. Elevii lui Petrescu, lideri în Grupa E
  • Publicat:
  • Actualizat:

CFR Cluj – Lazio 2-1 (Deac 41 pen, Omrani 75 / Bastos 25)

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora – Bordeianu, Djokovic, Păun (Culio 84) – Traore (Omrani 46), Deac (Golofca 90)
  • Rezerve: Fernandez – Pașcanu, Luis Aurelio, Susic, Culio, Golofca
  • Antrenor: Dan Petrescu
  • Lazio: Strakosha – Vavro, Acerbi, Bastos (Adekanye 80) – Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Berisha (Cataldi 68), Jony (Lulic 80) – Correa, Caicedo
  • Rezerve: Proto – Luis Felipe, Patric, Parolo
  • Antrenor: Simone Inzaghi

Minutul 90+4: Final de meci în Gruia! CFR Cluj face surpriza și învinge Lazio pe teren propriu, scor 2-1. În celălalt meci al Grupei E, Rennes și Celtic au remizat, 1-1, astfel că CFR este lider.

Grupa E:

  • 1. CFR Cluj 3p
  • 2. Rennes 1p
  • 3. Celtic 1p
  • 4. Lazio 0p

Minutul 90: CFR Cluj, aproape de o victorie istorică, la 11 ani distanță de la victoria cu AS Roma din grupele Ligii Campionilor ale sezonului 2008-2009. Cu același scor, 2-1. Partida va fi prelungită cu patru minute.


Minutul 75: GOOOOOOOOOOOOOOOOL CFR Cluj! Campioana României trece în avantaj după reușita lui Omrani. Atacantul francez trimite în bară din interiorul careului, Strakosha iese eronat încercând să rețină, dar același Omrani a reluat cu capul direct în plasa porții lui Lazio.


Minutul 64: Arlauskis, eroul CFR-ului! Jony trage puternic de la marginea careului, pe centrul porții. Lituanianul este atent și respinge, iar cele două echipe rămân la egalitate.


Minutul 51: Dan Petrescu își pune mâinile în cap! Omrani scapă singur cu Strakosha și încearcă un șut la colțul lung, dar trimite pe lângă poarta lui Lazio și tabela rămâne intactă.


Minutul 46: S-a reluat jocul în Gruia! Traore iese, iar în locul său este introdus Omrani.


Minutul 45: Berisha trimite pe lângă poarta cu capul și prima repriză se încheie! Cele două formații intră la egalitate la cabine, după o primă pare în care italienii au avut ocazile clare de gol.


Minutul 41: GOOOOOOOOOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac nu iartă de la punctul cu var.


Minutul 40: Penalty pentru CFR Cluj! Lucas Leiva, fostul jucător al lui Liverpool, îl trage în careu pe Djokovic și este avertizat cu cartonașul galben. Deac bate lovitura de la 11 metri.


Minutul 31: Șansă de 2-0 pentru Lazio! Lazzari câștigă un duel cu Camora, scapă spre poarta lui Arlauskis și trage din prima cu șiretul, dar mult peste poarta CFR-ului.


Minutul 25: GOOOOL Lazio! Biancoceleștii deschid scorul în Gruia prin Bastos. Jony centrează în careu, fundașul italienilor scapă din marcajul lui Bordeianu și reia din prima direct în plasa porții lui Arlauskis.


Minutul 23: CFR, prima ocazie la poarta lui Strakosha! Deac centrează în careu din lovitură liberă, iar Djokovic, Traore și Burcă încearcă să reia spre poartă, dar fără succes. Acțiunea se încheie cu o execuție din foarfecă a mijlocașului croat, mult pe lângă poartă.


Minutul 19: Clujenii trag de timp în minutul 19! De aproximativ 20 de secunde a avut nevoie Arlauskis ca se degajeze o minge din out de poartă. Statisticile indică o posesie zdrobitoare în favoarea italienilor: 71%, în timp ce CFR are 29%.


Minutul 11: Ocazie imensă irosită de Lazio! Jony centrează perfect în careu, apărarea clujeană este depășită, Milinkovic-Savic reia cu capul dar Arlauskis reușește să respingă. Lazzari putea trimite în poartă din alunecare, dar nu a ajuns la balon.


Minutul 8: Fără ocazii clare până în acest minut! Păun a intrat în careul advers în debutul partidei, dar a fost rapid deposedat de vedetele lui Inzaghi. Biancoceleștii au posesia în Gruia și încearcă să „desfacă” apărarea lui Dan Petrescu.


Minutul 1: Fluier de start în Gruia! Lazio este la al șaptelea duel împotriva unei echipe din România în ultimii 12 ani. După FC Vaslui, FCSB și Dinamo, CFR Cluj încearcă să învingă „balaurul” din capitala Italiei.


19:45 Atenție, Dane! Correa e în formă înainte de meciul cu CFR! 🙂


18:42 Jucătorii ambelor echipe au „inspectat” gazonul. Preț de câteva minute, jucătorii lui Dan Petrescu au schimbat câteva vorbe cu vedetele lui Simone Inzaghi.


18:15 Ștefan Radu (32 de ani) nu a făcut deplasarea la Cluj pentru meciul cu CFR, numele său fiind pe lista jucătorilor menajați de Simone Inzaghi pentru această partidă. Luis Alberto și Ciro Immobile au rămas și ei la Roma.

În cei 12 ani de când Radu s-a transferat la Lazio, CFR este al treilea club din România care își măsoară forțele cu formația din capitala Italiei, după FC Vaslui și FCSB. În „dubla” cu moldovenii din grupele Europa League ale sezonului 2011-2012, Radu a suferit o accidentare la genunchi, motiv pentru care nu a făcut parte din lot pentru meciul de pe Olimpico. Situația s-a schimbat la retur, când Radu a fost integralist. A fost singurul meci oficial al fundașului împotriva unei echipe din România.

Acesta a fost pe bancă în meciul tur cu FCSB din sezonul 2017-2018, iar la retur nu a făcut parte din lot, în locul său fiind preferați Patric sau Martin Caceres.


18:10 Marius Bilașco, oficialul celor de la CFR Cluj, a prefațat duelul cu Lazio din Gruia, primul din cadrul grupelor Europa League: „Am văzut și echipa lui Lazio, normal că deja au început emoțiile pentru această partidă. Sunt trei jucători (n.r. – Luis Alberto, Ciro Immobile, Ștefan Radu) importanți pentru ei pe care antrenorul a decis să nu-i aducă la această partidă. În primul rând, astfel de meciuri se joacă cu inima, iar apoi intervine factorul mental. E clar că trebuie să ne autodepășim pentru a echilibra valoarea loturilor. Eu am încredere, am dovedit că în meciurile importante putem să ne ridicăm la nivelul adversarilor”, a spus Bilașco, la microfonul Digi Sport.


16:50 Andrea Mandorlini a vorbit în exclusivitate pentru ProSport înainte de duelul dintre CFR Cluj și Lazio, primul din cadrul Grupei E a Europa League. Fostul antrenor italian din Gruia a rămas un suporter al CFR-ului și consideră că revenirile jucătorilor pe care și el i-a antrenat au fost inspirate: „Sunt fericit că s-au întors și jucătorii pe care i-am avut eu acum 10 ani. Cipri Deac, Culio, care este accidentat, s-a întors chiar și Lacina Traore, după ani importanți și mă bucură că a avut o carieră frumoasă. O echipă care îmi este simpatică și care joacă bine. Cred că în România este o echipă foarte puternică și sunt fericit că a reînceput să câștige. Cred că are calitatea tehnică să câștige campionatul”, a spus Mandorlini, pentru ProSport.


16:25 Astăzi, în ziua meciului cu CFR Cluj, Lazio și suporterii biancocelești îl sărbătoresc pe Tommaso Rocchi. Fostul atacant împlinește astăzi 42 de ani, iar clubul din capitala Italiei l-a felicitat pe rețelele de socializare.

Fanii dinamoviști nu au amintiri plăcute cu Rocchi. În sezonul 2007-2008 al Ligii Campionilor, Lazio a eliminat-o pe Dinamo din turul trei. După 1-1 pe Olimpico, „câinii” prindeau curaj pentru meciul retur. Florin Bratu a deschis scorul, dar echipa pregătită atunci de Mircea Rednic a pierdut cu 3-1, Rocchi reușind o „dublă” pe fostul stadion „Lia Manoliu”.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prezentarea grupei @cfrclujofficial din @europaleague #cfr #cluj #europaleague #prosport

A post shared by ProSport (@prosport.ro) on

 

Dan Petrescu, tehnicianul lui CFR Cluj, este convins că va avea un meci dificil, acesta afirmând acest lucru încă de la tragerile la sorți, spunând la acel moment: „Eram în mașină, mi s-au spus la telefon primele trei echipe din fiecare grupă și singura pe care nu o doream era cea în care suntem! Așa ghinion, sincer, nu am avut în viața mea!Au fost cinci trageri la sorți, la toate am căzut cel mai rău posibil! Sincer, nu mă așteptam la așa ceva, eu încă nu mi-am revenit, e un șoc prea mare”.

Începând cu luni, 16 septembrie, CFR Cluj au pus în vânzare biletele pentru partida cu Lazio. Cel mai ieftin bilet, la peluză, costă 85 de lei. La tribune, tichetele valorează 150 de lei.

Pentru meciul dintre CFR Cluj și Lazio, UEFA a desemnat o brigadă de arbitri polonezi. La centru se va afla Daniel Stefanski. Acesta va fi ajutat de tușierii Marcin Boniek și Dawig Igor Golis, iar al patrulea arbitru va fi Damian Sylwestrzak.

Lotul lui CFR Cluj este marcat de absențe importante. Vinicius lipsește din cauza unei accidentări, Țucudean este retras temporar, iar Culio, deși este în lot, are șanse mici să evolueze, de asemenea din cauza unei accidentări.

Lazio a avut cele mai bune performanțe, în Europa League, în sezoanele 2012-2013 și 2017-2018, atunci când au ajuns până în sferturile de finală.

Pe lângă CFR Cluj și Lazio, din grupa E mai fac parte Rennes și Celtic Glasgow.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup