AEK Atena – U Craiova 1-1. Oltenii părăsesc Europa League! Elevii lui Papură s-au întrecut în ratări

Redactor:
Daniel Anghel
AEK Atena - U Craiova 1-1. Oltenii părăsesc Europa League! Elevii lui Papură s-au întrecut în ratări
  • Publicat:
  • Actualizat:

AEK Atena – U Craiova 1-1 (Mantalos 26 / Ivanov 63)

Echipele de start:

  • AEK Atena: Barkas – Paulinho, Vranjes, Svarnas, Helder Lopes – Krsticic (Simao 58), Andre Simoes – Francisco Geraldes, Livaja (Verde 59), Mantalos – Nelson Oliveira
  • Rezerve: Tsintotas – Bakakis, Oikonomou, Verde, Almapanis, Simao, Galanopoulos
  • Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu –  Ivanov, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Roman (Fortes 63), Mihăilă (Vătăjelu 55)
  • Rezerve: Popescu – Borța, Vătăjelu, Fortes, Hreniuc, Constantin, Ioniță

Minutul 90+5: Final de meci la Atena! Craiova părăsește Europa League după un rezultat de egalitate în capitala Greciei, cu AEK. Oltenii au avut câteva ocazii importante în finalul partidei, dar nu i-au pus probleme lui Barkas.


Minutul 90+1: Probleme la poarta lui Pigliacelli, după ce jocul s-a mutat preț de câteva minute în jumătatea grecilor. Verde primește o pasă în careu și reia din prima, dar goalkeeper-ul Craiovei respinge cu piciorul și tabela rămâne intactă.


Minutul 79: Incredibilă ratare!!! Cicâldău centrează în careu, Fortes este lăsat complet liber în careu, dar reluarea sa cu capul nu i-a dat emoții lui Barkas. Papură se ia cu mâinile de cap


Minutul 75: Asediu la poarta lui Barkas! Vătăjelu trage cu interiorul din apropierea careului, pe jos, dar portarul grec este atent și reține. Timpul trece în favoarea gazdelor, iar elevii lui Papură sunt obligați să marcheze pentru a se califica.


Minutul 72: Penalty neacordat pentru Craiova! Vranjes atinge mingea cu cotul în interiorul careului, dar centralul partidei nu a fluierat. În cazul în care oltenii se vor califica, în turul următor așteaptă Trabzonspor, echipă care tocmai a obținut dramatic calificarea în play-off, în dauna Spartei Praga.


Minutul 63: GOOOOOOOL Craiova! Oltenii punctează prin Ivanov. Bancu centrează în careu, bulgarul reia cu capul din careu și Barkas rămâne fără replică. Elevii lui Papură mai au nevoie de două goluri pentru a realiza minunea la Atena.


Minutul 54: Ce șansă pentru Craiova! Bancu primește o pasă pe poziție viitoare, scapă spre poarta lui Barkas și trage puternic, din prima, dar peste poarta grecilor.


Minutul 46: S-a reluat jocul pe stadionul Olimpic! Jucătorii lui Papură au ieșit mai devreme de la cabine, în timp ce grecii s-au lăsat așteptați preț de câteva secunde. Fără schimbări în cele două tabere.


Minutul 45: Pauză la Atena! Mihăilă a bifat ultima ocazie a oltenilor. Acesta l-a driblat pe portarul Barkas, dar a pierdut controlul balonului și defensiva grecilor s-a repliat. Tânărul mijlocaș al Craiovei a căzut în careu în urma unui contact cu un adversar, dar centralul partidei i-a arătat cartonașul galben pentru simulare.


Minutul 40: Pigliacelli, eroul oltenilor! Oliveira intră în careu pe partea stângă și încearcă un șut la colțul scurt. Italianul intervine și respinge. Suntem aproape de finalul primei reprize, iar Bărbuț se poate „lăuda” cu cea mai importantă ocazie a Craiovei.


Minutul 33: Ocazie monumentală a lui Cristi Bărbuț! Mijlocașul oltenilor scapă singur cu Barkas, trage cu latul pe jos, dar mingea trece pe lângă poartă, din poziție ideală. Scorul rămâne 1-0 pentru AEK.


Minutul 28: Bară pentru greci! Craiova este în corzi la Atena! Oliveira primește o minge în careu, trage, mingea este deviată de Kelic și lovește bara. Corner pentru AEK.


Minutul 26: GOOOL AEK Atena! Mantalos ia o acțiune pe cont propriu, îl ridiculizează pe Mateiu, intră în careu și trage cu interiorul la colțul lung, direct în plasa porții lui Pigliacelli. Misiunea oltenilor se complică.


Minutul 24: Mantalos s-a distrat cu jucătorii Craiovei și a tras de la distanță! Din fericire pentru olteni, mingea a trecut mult pe lângă poarta lui Pigliacelli.


Minutul 15: Cicâldău execută o lovitură liberă de lângă careu! Mijlocașul centrează, dar balonul este respins de defensiva lui AEK. Craiova prinde curaj la Atena, iar un gol ar putea schimba calculele calificării.


Minutul 10: Livaja a încercat să-l execute pe Pigliacelli de la mijlocul terenului, dar fără succes! Decarul lui AEK l-a surprins pe portarul italian ieșit și a încercat o scăriță de la peste 40 de metri. Balonul a trecut mult peste poartă.


Minutul 6: O primă ocazie pentru olteni! Bancu centrează ân careu, mingea depășește întreaga defensivă a grecilor și ajunge la Martic. Acesta a reluat cu latul, dar mult peste poarta lui Barkas. Început bun de partidă pentru elevii lui Papură.


Minutul 1: Fluier de start la Atena! Oltenii au nevoie de un meci perfect în capitala Greciei pentru a se califica în faza următoare a competiției. Echipa care va trece mai departe va întâlni câștigătoarea dintre Trabzonspor și Sparta Praga.


20:37 Elevii lui Papură au ieșit la încălzire. Fanii lui AEK nu vor fi prezenți la această partidă, datorită unei suspendări aplicate de UEFA în sezonul precedent, când grecii evoluau în Liga Campionilor.


20:00 Avem echipele de start! Papură îl trimite în teren încă din primul minut pe puștiul Valentin Mihăilă. Astfel, Bogdan Vătăjelu a trecut pe banca de rezerve.


19:50 Grecii au ajuns la stadion pentru o nouă întâlnire cu o echipă din România! Prima a fost în sezonul 1960-1961, în cadrul Cupei Balcanilor, cu FC Brașov, „stegarii” reușind să se impună atunci în ambele meciuri: 4-2 și 3-0. Farul a fost prima victimă din România a lui AEK, în sezonul 1966-1967, iar apoi au urmat două înfrângeri, cu Târgu Mureș, (1977-1978, scor 3-1) și FC Argeș (1979-1980, scor 3-0). FC Vaslui a fost ultima adversară din România pentru AEK, în Europa League, în sezonul 2009-2010. Grecii au rezolvat soarta calificării în grupe din tur, cu un 3-0, iar moldovenii s-au impus în retur cu 2-1.


19:30 În așteptarea echipelor de start! Vestiarul oltenilor de la Atena este pregătit pentru cel mai important meci al sezonului, cu AEK. Dacă va reuși să se califice în play-off, echipa lui Papură va evolua împotriva învingătoarei dintre Sparta Praga și Trabzonspor (2-2 în tur).


18:17 Căldură insuportabilă la ora meciului! Meteorologii indică faputl că vor fi aproximativ 30 de grade Celsius la ora partidei de pe stadionul Olimpic din Atena. 33 de grade Celsius indică termometrele la această oră.


17:35  Corneliu Papură și Cristi Bărbuț nu au stârnit interes pentru jurnaliștii greci. Cei doi nu au primit întrebări la conferința de presă: „Ne așteaptă un meci împotriva unei echipe puternice. Sperăm să facem un joc bun și să fructificăm ocaziile”, a spus Papură.

„Ne așteaptă un meci foarte dificil. Trebuie să jucăm cât mai bine și sper eu să ne calificăm”, a continuat Cristi Bărbuț. Conferința de presă, transmisă în direct de pagina oficială de Facebook a oltenilor, a durat mai puțin de două minute, o bună bucată de timp fiind alocată traducerii.


17:15 Craiova merge la Atena pentru a realiza minunea, după ce AEK s-a impus cu 2-0 în meciul tur, pe „Ion Oblemenco”. La fel ca în Bănie, grecii vor evolua cu porțile închise, datorită unei suspendări impuse de UEFA încă din sezonul precedent.


După o prestație modestă în tur, Craiova încearcă să realizeze „miracolul” în capitala Greciei, Atena, și să o elimine pe AEK, fosta campioană și finalista Cupei din sezonul precedent. AEK a câștigat cu 2-0 în Bănie, astfel că misiunea din retur este, cel puțin aparent, mai ușoară.

Oltenii nu trec prin cea mai bună perioadă cu Corneliu Papură pe banca tehnică. Aceștia au ajuns la trei înfrângeri consecutive și la patru fără victorie, dacă punem la socoteală și meciul cu Honved Budapesta, încheiat cu scorul de 0-0 și câștigat la loviturile de departajare.

Cornel Papură a părut oarecum consolat cu gândul eliminării și parcă mai mult preocupat de următorul meci, cel din campionat, de la Botoșani. „Trebuie să ne evaluăm corect șansele, și să vedem ce putem obține. Trebuie să vedem cât de bine stăm fizic, avem din nou două meciuri la distanță de câteva zile și cum le vom gestiona. Trebuie să ne gândim și la meciul cu Botoșaniul. Orice echipă este de bătut, și acasă puteam să înscriem ușor, dar rezultatul ne este defavorabil după prima manșă. Sperăm să-l integrăm și pe Bălașa cât mai repede, chiar dacă nu poate evolua în meciul de la Atena”, a spus Papură la plecarea din Bănie.

Cârțu: „Am vrea și noi să reușim un rezultat de excepție precum CFR”

Președintele Sorin Cârțu a vorbit mai mult de calificarea CFR-ului: „Am vrea și noi să reușim un rezultat de excepție precum CFR, dar pornim cu șansa a doua. Trebuie să ai încredere în tine ca să reușești ceva. A fost scenariu de Hitchcock la Glasgow, este un exemplu bun pentru toate echipele românești. În fotbal se poate întâmpla orice, dar trebuie să muncești mult și să crezi și să ai și șansă. CFR a reușit, chiar dacă a fost prejudiciată, fiindcă au avut un penalty clar la 0-0, nearcordat”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…