A greşit Iordănescu? Cei doi lideri din teren identificaţi de Răzvan Lucescu. Analiza făcută de fostul selecţioner

8 iun 2016 11179 afişări EURO 2016
A greşit Iordănescu? Cei doi lideri din teren identificaţi de Răzvan Lucescu. Analiza făcută de fostul selecţioner

Fost selecţioner al României în perioada 2009-2011, Răzvan Lucescu a vorbit despre opţiunile avute de Anghel Iordănescu în lotul deplasat la Euro 2016 pentru banderola de căpitan. În opinia actualului tehnician de la Skoda Xanthi, Iordănescu a decis să-i ia banderola lui Răzvan Raţ şi să i-o ofere lui Vlad Chiricheş luând în considerare elemente care nu au neapărat legătură cu ceea ce se întâmplă pe terenul de joc. Lucescu Jr. spune că fundaşul stânga este un lider pe terenul de fotbal, dar nu şi în afara lui.

Un alt jucător remarcat de Răzvan Lucescu este mijlocaşul Lucian Sânmărtean, care are însă şanse foarte mici să fie titular la turneul final.

"Raţ nu poate fi considerat un lider în afara terenului şi de aceea Anghel Iordănescu a decis să numească un alt căpitan, dar Raţ poate fi considerat un lider prin ceea ce face pe teren, un jucător pe care te poţi baza şi care poate transmite încredere celorlalţi în momente cheie. Dar, dintre ceilalţi jucători, e greu să găseşti un lider.

Un alt lider, prin ce face în teren, poate fi Sânmărtean. Prin ce face în teren dă o stare de siguranţă. Nu este unul care să atragă jucători în jurul lui şi în afara terenului. Un astfel de lider trebuie să ştie să gestioneze anumite situaţii.

Lider, înseamnă să ştie să vorbească, să transmită un anumit mesaj în faţa grupului, să transmită un mesaj şi antrenorului atât în grup cât şi în afara terenului. Liderul nu se formează, se naşte", a declarat Răzvan Lucescu la Digi Sport.

Chivu şi Rădoi, oamenii care l-au impresionat pe Lucescu Jr

În ceea ce priveşte liderii din trecut ai echipei naţionale, Lucescu a vorbit la superlativ despre Cristi Chivu şi Mirel Rădoi.

"Pentru mine, din perioada pe care o cunosc eu cel mai bine, cel mai mare lider, din punctul meu de a fost Chivu, indiscutabil. Apoi, ca personalitate a fost Rădoi.

Mutu era un jucător aparte, capricios, care încânta spectatorii, care făcea spectacol prin realizările sale, dar adevăraţii lideri erau ei doi", a spus Lucescu la Digi Sport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.