FRF: "UEFA a hotărât în unanimitate ca Bucureştiul să organizeze finala"

29 ian 2009 123 afişări Comentează şi tu Cupa UEFA
FRF: "UEFA a hotărât în unanimitate ca Bucureştiul să organizeze finala" FRF: "UEFA a hotărât în unanimitate ofere Bucureştiului finala din 2012"

FRF a emis un comunicat de presă în care confirmă decizia UEFA de a acorda Bucrueştiului organizarea finalei Europa League din 2012.

Iată textul integral publicat pe www.frf.ro

"Întrunit azi, 29 ianuarie 2009, la Nyon, Comitetul Executiv al UEFA a hotărât în unanimitate să atribuie oraşului Bucureşti şi noului său stadion „Naţional” dreptul de a organiza finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, cel mai mare şi important eveniment sportiv găzduit vreodată de România.

Dincolo de nenumăratele mini-turnee la nivelul juniorilor şi la cel al fotbalului feminin, Capitala ţării noastre şi Federaţia Română de Fotbal vor fi din nou organizatoare ale unui eveniment fotbalistic de anvergură după 14 ani, precedentul prilej fiind reprezentat de turneul final al Campionatului European „Under 21”, ce s-a desfăşurat în vara anului 1998.

Luând în calcul toate disciplinele sportive şi gândindu-ne exclusiv la marile competiţii de nivel european sau mondial, ţara noastră (de fapt, Bucureşti) a mai găzduit doar o finală a Cupei Campionilor Europeni de volei masculin, Rapid – Dinamo (1967), o finală de Cupa Davis la tenis (1972), Campionatele Europene de lupte (1979), Jocurile Mondiale Universitare din 1981, finala Campionatului European de rugby, România – Franţa (1982) şi turneul final al Campionatului European de handbal feminin, ediţia 2000 (împreună cu Râmnicu Vâlcea).

Prezent la Nyon, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, totodată şi membru al Comitetului Executiv al UEFA, a spus pentru www.frf.ro: "E un moment deosebit de important pentru FRF şi pentru fotbalul românesc. Eforturile noastre au fost, iată, încununate de succes, dar este evident pentru toţi, în primul rând pentru noi, că trebuie să ducem la bun sfârşit o sarcină pe cât de dificilă, pe atât de onorantă. Ştim la ce ne-am înhămat şi sunt convins că, având în continuare sprijinul Primăriei Bucureştiului şi cel al Guvernului României, precum şi al celorlalte instituţii implicate, finalizând lucrările stadionului la termen, vom confirma standardele cerute de un asemenea eveniment, din care toată lumea va avea de câştigat, şi din punctul de vedere al imaginii, şi din cel financiar".

După decizia luată azi de Comitetul Executiv al UEFA, directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a declarat pentru site-ul oficial al FRF: „Este de la sine înţeles că suntem bucuroşi şi onoraţi. Votul de azi al UEFA înseamnă nu numai un vot dat credibilităţii pe care Federaţia Română de Fotbal o are în structurile fotbalistice europene, ci şi o victorie a fotbalului românesc, a Bucureştiului şi, nu în ultimul rând, a României. Peste trei ani, datorită fotbalului, Bucureştiul se va afla în centrul atenţiei europene. Dar, în egală măsură şi pe bună dreptate, votul UEFA ne obligă. Credibilitatea la care mă refeream va trebui confirmată printr-o organizare fără cusur a unui eveniment de o asemenea anvergură şi complexitate. Aşa cum mi-am declarat optimismul referitor la dobândirea organizării acestei finale, aşa spun încă de pe acum că, în colaborare cu toţi ceilalţi factori implicaţi, vom fi la înălţime”.

Finala UEFA Europa League, ediţia 2011-2012, va avea loc la data de 9 mai 2012."

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.