Se încing lucrurile la Cupa Mondială. Departamentul de Stat al SUA avertizează: ”Nu călătoriţi în Rusia! Teroriştii plănuiesc atacuri, ţintesc turişti!”

16 iun 2018 15791 afişări Comentează şi tu CM 2018
Se încing lucrurile la Cupa Mondială. Departamentul de Stat al SUA avertizează: ”Nu călătoriţi în Rusia! Teroriştii plănuiesc atacuri, ţintesc turişti!”

Cupa Mondială 2018 a ajuns în cea de-a treia zi şi, cel puţin până acum, temerile legate de incidente par nefondate. Controalele severe făcute de forţele de ordine atât pe stadioane, cât şi în oraşele care organizează meciuri, au păstrat lucrurile în normal. Mai mult, nici mult anunţatele confruntări între ultraşi şi huligani nu au avut loc până acum la nivel mare, forţele de ordine anulând orice astfel de încercare.

În ciuda felului în care s-au desfăşurat evenimentele până în acest moment, Departamentul de Stat al SUA, echivalentul unui Minister de Externe, a trimis ieri un avertisment general către cetăţenii americani. Este, de fapt, o reînnoire a unui avertisment de călătorie care îndeamnă la ”reanalizarea intenţiilor de călătorie în Rusia”. În corpul textului acestui avertisment, Departamentul de Stat notează:

Reconsideraţi călătoriile în Rusia din cauza terorismului şi a hărţuirilor. Unele zone au un risc ridicat. Nu călătoriţi în zona Caucazului de Nord, în Cecenia şi în zona Munţilor Caucaz din pricina nesupunerii civice din zonă şi a terorismului. Nu călătoriţi în Crimeea din cauza ocupaţiei abuzive de acolo”.

În continuare, Departamentul de Stat notează faptul că: ”grupuri teroriste continuă să plănuiască posibile atacuri în Rusia. Teroriştii pot ataca fără avertisment, ţintind locuri preferate de turişti, hub-uri de transport, mall-uri de cumpărături şi clădiri ale autorităţilor locale. Bombele amplasate în spaţii publice sunt ceva des întâlnit”. Avertismentul de călătorie mai precizează faptul că din pricina relaţiilor diplomatice precare între SUA şi Rusia, autorităţile americane sunt limitate în nivelul de asistenţă pe care îl pot oferi cetăţenilor care întâmpină probleme pe teritoriul Federaţiei Ruse. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.