Radu Banciu i-a desfiinţat pe jucătorii Franţei după finala Campionatulului Mondial! "Umtiti? Ar retrograda şi cu Chiajna. Mbappe... cum să joci la PSG când arăţi în halul ăsta?". Croaţia nu a scăpat nici ea de critici

16 iul 2018 31520 afişări Comentează şi tu CM 2018
Radu Banciu i-a desfiinţat pe jucătorii Franţei după finala Campionatulului Mondial! "Umtiti? Ar retrograda şi cu Chiajna. Mbappe... cum să joci la PSG când arăţi în halul ăsta?". Croaţia nu a scăpat nici ea de critici

Radu Banciu a criticat în termeni duri jucătorii naţionalei Franţei, principalii vizaţi fiind Samuel Umtiti, Antoine Griezmann, N'Golo Kante sau Lucas Fernandez. Totuşi, Mbappe a fost iertat de omul de televiziune, despre care susţine că a fost starul Campionatului Mondial. 

Franţa a câştigat Campionatul Mondial din Franţa, în finala disputată la Moscova, împotriva Croaţiei, scor 4-2, dar analiza lui Radu Banciu a fost una dură. 

În emsiunea "Lumea lui Banciu", câteva dintre starurile lui Deschamps au fost făcute praf, dar în schimb fotbalul francez a fost lăudat pentru generaţiile de fotbalişti pe care le propune fotbalului mondial: "Jucătorii cădeau ca spicele. Aţi văzut asta şi la Samuel Umtiti. Ce ruşine de fotbalist! Ar retrograda şi cu Chiajna. Vedea că alţii mai cu ştaif decât el se tăvăleau şi făcea şi el exact aşa. Asta mi se pare de prost gust, dar şi lamentabil pentru ce înseamnă natura umană. Jucătorii, tăvălitorii, au înţeles că dacă Neymar face aşa, dacă Mbappe face aşa, dacă Ronaldo face aşa, atunci mai degrabă e bine să facă şi ei aşa. Aţi văzut că jucătorii francezi se tăvăleau, pentru că ei conduceau.

Kante nu a făcut absolut nimic, a jucat la judeţ şi a fost înlocuit de Descahmps ca să nu ia al doilea galben. De altfel, era văzut de presa franceză ca jucătorul turneului. Faptul că Atletico Madrid e o ruşine de echipă nu o spun eu. O spun alţii. Avem parte de o premieră istorică. Cu tăntălăul ăla de Griezmann şi Hernandez... sunt primii doi campioni mondiali din istoria lui Atletico Madrid. E ruşinos că în momentul în care Griezmann a văzut că pe tabelă e minutul 55 a făcut faţa aia pe care o faci când te scoate din cazarmă. E jegul lumii. E insuportabil să joci fotbal în halul ăsta".

Croaţia a fost şi ea "atinsă" de criticile lui Banciu: "Francezii nu sunt profesionişi, pentru că nu joacă fotbalul pe care l-ar merita cei care-i urmaresc. Deci ca o echipă mică, infatuată şi nonşalantă a luat gol la patru minute. Toată susţinerea asta pentru Croaţia a fost jenantă... o echipă subnutrită, cu 2-3 jucători cât de cât care stăteau pe picioare. Toată omenirea era la picioarele croaţilor. Toată omenirea asta care stătea la picioarele Croaţiei".

Mbappe a fost remarcatul lui Banciu, fotbalistul fiind desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Rusia: "În afară de Mbappe, care a fost supersonic, dar atenţie, că nici cu ăsta nu ne-am înşelat. Eu îl cunosc pe Mbappe, eu l-am descoperit pe el în România. Sunt primul care a vorbit despre el în media. Cunoscându-i modul nonşalant cu care tratează sportul, poate că îi va veni mintea la cap odată... Dar a fost excepţional azi, a făcut praf şi pulbere. Deci Franţa a avut un singur star, starul Campionatului Mondial. Dar Mbappe e fiul unui camerunez care tăia frunze la câini, într-o cloacă a Parisului, iar maică-sa algeriancă. Deci doi coate-goale, care s-au găsit din întâmplare, deci doi nenorociţi, care l-au făcut pe ăsta. A jucat la Monaco, nu avea origini, cum să joci la Paris când arăţi în halul ăsta? Arată de parcă practică boxul de la 6 ani.

Singurul merit al Franţei e că e furnizor de jucători, e singurul debitor. Nu am văzut în rest pe nimeni, nici la Italia, nici la Spania, nici la Germania. E cea mai mare naţiunie, ca echipă naţională din lume. Merita şi EURO 2016, dar a fost bătută de o echipă a Portugaliei dezgustătoare. Franţa domină fotbalul la nivel de echipă naţională din toate punctele de vedere".  

Ediţia din 15 iulie a emisiunii "Lumea lui Banciu" poate fi urmarită aici. 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.