LIVE BLOG CM 2018, ziua 17 | Croația câștigă dramatic cu Danemarca! Subasic și Schmeichel au apărat câte trei penalty-uri, Rakitic a transformat ultima lovitură. Rusia – Croația, al doilea „sfert” de la CM

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG CM 2018, ziua 17 | Croația câștigă dramatic cu Danemarca! Subasic și Schmeichel au apărat câte trei penalty-uri, Rakitic a transformat ultima lovitură. Rusia - Croația, al doilea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Croația a devenit, duminică seară la Nivgorod, a patra echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia, după o „optime” dramatică în fața Danemarcei. A fost 1-1 după 120 de minute (goluri Mandzukic, respectiv Jorgensen), Modric a ratat un penalty în minutul 117, iar câștigătoarea s-a decis la loviturile de departajare. Subasic a apărat trei execuții, Schmeichel a scos două șuturi ale ex-iugoslavilor, iar Rakitic a transformat penalty-ul care și-a dus țara în sferturile de finală.
    CRONICA MECIULUI
    Pentru un loc în semifinale, Croația va sta față în față cu Rusia, care a eliminat Spania, tot la penalty-uri.
  • AICI AI TOTUL DESPRE CUPA MONDIALĂ‚ DIN RUSIA

Croația – Danemarca 1-1, 3-2 d.l.d.d. (Mandzukic 4 / M. Jorgensen 1)

  • Croația: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pivaric 81) – Rakitic, Brozovic (Kovacic 71) – Rebic, Modric, Perisic (Kramaric 97) – Mandzukic (Badelj 108)
  • Rezerve: Kalinc, Livakovic – Corluka, Caleta-Car, Jedvaj, Bradaric, Badelj, Pjaca
  • Danemarca: Schmeichel – Knudsen, Kjaer, Jorgenssen   , Dalsgaard – Christensen (Schone 46), Delaney (Krohn-Dehli 98), Eriksen – Poulsen, Cornelius (N. Jorgensen 66), Braithwhaite (Sisto 106)
  • Rezerve: Lossl, Ronnow – Vestergaard, Larsen, Lerager, Fischer, Kvist, Dolberg

4-3: GOOOOOOL CROAȚIA, RAKITIC E EROUL! Mijlocașul Barcelonei are suficientă experiență pentru a-și păstra calmul, așteaptă ca Schmeichel să sară, trimite în dreapta și obține biletele pentru sferturile de finală!


3-3: DAR SUBASIC E ȘI MAI MARE! Nicolai Jorgensen aproape pe centru, Subasic își lasă piciorul perfect și oferă o șansă mare Croației. Vine Rakitic!


3-3: CE MARE E SCHMEICHEL! Pivaric bate cu stângul în dreapta lui Schmeichel, dar portarul lui Leicester scoate, de asemenea, de lângă bară.


3-3: RATEAZĂ‚ SCHONE! Mijlocașul îl copiază pe Eriksen, bate tot în dreapta lui Subasic și alonja îi permite croatului să respingă din nou, tot de lângă bară. Șansă uriașă pentru Pivaric!


3-3: GOL CROAȚIA! Ce noroc are Modric! Bate pe jos, pe centru, și mingea trece la câțiva centimetri de piciorul lăsat bine de Schmeichel.


2-3: GOL DANEMARCA! Kron-Dehli își păstrează calmul, bate bine și își readuce echipa în avantaj. Urmează…Modric!


2-2: GOL CROAȚIA! Kramaric vine cu zâmbetul pe buze și știe de ce o face. Un pas mic, aproape insesizabil, Schmeichel sare în stânga și mingea pleacă spre colțul opus. Aveau nevoie croații!


1-2: GOL DANEMARCA! Fundașul central Kjaer închide ochii, trage cât poate și catapultează mingea sub bară. Impuls de încredere pentru danezi!


1-1: RATEZĂ‚ ȘI BADELJ! Introdus pe teren tocmai pentru a executa, mijlocașul central trimite la fel ca Modric, în dreapta lui Schmeichel, iar goalkeeper-ul lui Leicester respinge și de această dată. Ce tensiune!


1-1: ERIKSEN RATEAZĂ‚! Starul lui Tottenham bate în dreapta lui Suvasic, dar portarul croat împinge bine în picioare și scoate de lângă bară. Ce lovitură pentru danezi, cel mai bun om al lor tocmai a ratat.


*** Se trage la poarta apărată de Subasic în prelungiri. Eriksen e primul.


Kasper Schmeichel vs. Daniel Subasic! Acesta e duelul care decide adversara Rusiei în sferturile de finală. Portarul Danemarcei are moralul pe cele mai înalte culmi, dar croații reprezintă o nație care nu renunță ușor și știe cum să se ridice din genunchi. Va fi interesant!


Minutul 120+1: Final! Gata, timpul regulamentar s-a terminat! Totul se decide la loviturile de departajare.


Minutul 117: Luka Modric execută execrabil și ratează. Schmeichel reține mingea trimisă de mijlocașul lui Real Madrid.


Minutul 114: Penalty pentru Croația! Modric a inventat o pasă genială către Rebic, scăpat pe culoar singur cu Schmeichel. Atacantul lui Eintracht Frankfurt e faultat în careu de Jorgensen, după ce l-a driblat pe portarul lui Leicester. Arbitrul Nelson Pitana dă penalty.


Minutul 106: A început repriza a doua de prelungiri. Hareide mută din nou: Sisto îi ia locul lui Braithwaite.


Minutul 105+2: Punct final al primei reprize de prelungiri. Încă 15 minute și, dacă scorul rămâne la fel, vom avea din nou parte de lovituri de departajare, după cele din meciul Spania – Rusia, în urma cărora „La Roja” a părăsit turneul final.


Minutul 104: Modric trimite o centrare în careu, Braithwaite respinge până la un adversar, dar acesta nu poate profita și în cele din urmă îndepărtează pericolul.


Minutul 91: A început prima repriză de prelungiri!


Minutul 90+4: Punct final al celor 90 de minute. Urmează 30 de minute de prelungiri și, dacă scorul rămâne aceleași, lovituri de departajare!


Minutul 90+2: Rakitic trage de la distanță, pe lângă poartă, după o pătrundere în centrul terenului, din dreapta.


Minutul 86: Ce ocazie! Rebic centrează din dreapta, după ce a driblat un adversar, centrează în careu, iar Kjaer respinge din fața lui Perisic, care se pregătea să reia în plasă. Din respingere, mingea ajunge la Pivaric, care trage puternic, dar balonul e deviat în corner.


Minutul 84: Modric centrează în careu din lovitură liberă, Perisic reia cu capul, pe spate, dar mingea trece peste poarta lui Schmeichel.


Minutul 77: Modric își încearcă tirul de la mare distanță, dar șutul său trece mult pe lângă poarta lui Schmeichel. Mingea i-a venit perfect pe șut după o respingere a fundașilor danezi la o centrare din flancul drept, a lui Rebic.


Minutul 72: Poulsen reușește o acțiune bună în dreapta, driblează un adversar, pe Strinic, și îi pasează în interiorul careului lui Nicolai Jorgensen, care trage slab, pe centrul porții lui Subasic. E una dintre puținele ocazii ale acestei reprize secunde, în care cele două echipe par că se mulțumesc cu egalul și așteaptă o contră sau o execuție personală ca să decidă meciul.


Minutul 56: Danemarca domină partida în debutul reprizei secunde! Jorgensen ajunge în poziție de șut, dar trimite mult pe lângă poarta lui Subasic.


Minutul 46: A început repriza a doua de la Novgorod. Age Hareide mută încă de la cabine: îl scoate pe Christensen, fundașul central trimis să joace la mijloc, și în locul său îl trimite în teren pe Schone.


Minutul 45+1: Pauză la Novgorod! Meciul a început tare, cu două goluri în patru minute, dar după s-a stins ușor-ușor, chiar dacă cele două echipe au mai semnat ocazii. Ultimele 45 de minute vor trebui să decidă echipa calificată în sferturi, altfel vom avea parte din nou de prelungiri și, dacă nici după 120 de minute nu vom avea o învingătoare, vor urma lovituri de departajare.


Minutul 44: Rakitic semnează încă o ocazie mare pentru Croația. Rakitic ajunge primul la o minge așezată surprinzător de Modric, în marginea careului, trage cu latul, dar Schmeichel e la post și reține ușor. Șutul nu a fost unul de calitate, iar goalkeeperul danez nu a avut emoții.


Minutul 42: Eriksen a încercat o execuție pretenționasă și a fost la un pas să-i reușească! Fotbalistul lui Tottenham a liftat o minge din marginea careului lui Subasic, iar balonul a lovit bara și a ieșit în afara terenului. Goalkeeperul lui AS Monaco era bătut.


Mintuul 39: Ce ocazie pentru croați! Modric a executat perfect o lovitură liberă, i-a pus mingea pe frunte lui Lovren, dar fundașul lui Liverpool a reluat slab, mai mult a șters mingea, și balonul s-a scurs pe lângă poarta lui Kasper Schmeichel.


Minutul 29: Ocazie importantă pentru Croația! Perisic luftează în primă fază, apoi șutează peste poarta apărată de Schmeichel.


Minutul 26: Valuri în tribune! Începutul bun de meci i-a încântat și pe fanii de pe stadionul de la Novgorod, care fac valuri. Atmosfera e una de senzație, după ce la meciul Spania – Rusia au asistat 80.000 de oameni, pe arena Lujniki din Moscova.


Minutul 17: Jorgensen a marcat cel mai rapid gol al Cupei Mondiale din acest an, dar reușita atacantului nu mai rapidă decât cea a lui Clint Dempsey, când americanul a marcat după doar 29 de secunde, împotriva Ghanei. Atunci, SUA a învins formația africană cu 2-1, în primul meci din faza grupelor.


Minutul 12: Perisic trage din lovitură liberă, de la 17 metri lateral dreapta, dar mingea este deviată de Delaney și se duce în afara terenului.


Minutul 4: GOOOOOL CROAȚIA! Rebic poartă un atac în banda dreaptă, centrează și apărarea daneză bâlbâie o minge în careu, aceasta ajunge la Mandzukic, care trage și egalează după doar două minute de la golul lui Jorgensen. Meciul începe cum nu se poate mai frumos.


Minutul 1: GOOOOOOOOL DANEMARCA! Jorgensen și Delaney s-au bătut pe o minge în careu, după un aut executat lung, primul a ajuns să tragă, slab, dar Subasic își împinge mingea în propria poartă. E 1-0 în minutul 1 și acesta e cel mai rapid gol al acestei ediții de Mondial. Doar 57 de secunde au trecut de fluierul de start. Oficialii i-au acordat, în cele din urmă, golul lui Jorgensen.


Minutul 1: A început meciul de la Novgorod! Câștigătoarea întâlnește Rusia în sferturile de finală.


20:46 Adrian Petre, singurul român care joacă în Danemarca, trăiește cu sufletu la gură, alături de fanii nordici, meciul care urmează la Mondial, împotriva Croației, care poate duce echipa lui Age Hareide în sferturile turneului final. Fostul atacant de la UTA joacă în prezent la Esbjerg, cu care a promovat în prima ligă din Danemarca. Petre a marcat 16 goluri în sezonul trecut și a livrat trei assist-uri.


20:20 Echipele de start. Dalic readuce în prima echipă a Croației titularii care au dus greul în grupe, după ce la meciul cu Islanda au fost odhniți nu mai puțin de nouă fotbaliști. Age Hareide aruncă în luptă tot ce are mai bun pentru locul în sferturile de finală! Eriksen e vârf de lance.


După o prestație impecabilă în grupa D, de unde s-a calificat în optimi cu nouă puncte din tot atâtea posibile, Croația o va întâlni pe Danemarca în optimile Cupei Mondiale. Dalic și-a odihnit primul 11 de bază în ultimul meci din grupă, împotriva Islandei, pe care l-a câștigat cu scorul de 2-1. Modric și Perisic au fost singurii jucători care au evoluat ca titulari în toate cele trei partide din grupă. Danemarca și-a asigurat, cu două goluri în trei meciuri în grupa C, calificarea în optimi, remizând în ultima etapă, scor 0-0, cu Franța.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre

Care e cel mai bun fundaș central al lui Dinamo din ultimii 25 de ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen