Fanii care au intrat pe teren la finala Cupei Mondiale au fost arestaţi imediat după eliberare. Urcaţi cu forţa în maşina Poliţiei!

31 iul 2018 3606 afişări CM 2018
Fanii care au intrat pe teren la finala Cupei Mondiale au fost arestaţi imediat după eliberare. Urcaţi cu forţa în maşina Poliţiei!

Membrii ai grupului Pussy Riot au intrat pe teren la finala CM 2018, iar oamenii de ordine au intervenit în forţă. Aceştia au fost imediat judecaţi şi au primit câte 15 zile de închisoare, iar acum, la scurt timp după eliberare, au ajuns iar în arest.

Un jurnalist de la AFP a anunţat că le-a văzut pe Veronika Nikoulchina, Olga Kouratcheva şi Olga Pakhtoussova, trei membre ale grupării Pussy Riot sărbătorind eliberarea, dar câteva secunde mai târziu au fost urcate cu forţa într-o maşină a poliţie moscovite. Mai mult, autorităţile nu au oferit niciun fel de explicaţii presei, dar una dintre fete a postat din interiorul maşinii un mesaj prin care spunea că sunt acuzate de încălcarea legii privind întâlnirile publice.

Un alt patrulea membru, Piotr Versilov, arestat într-o secţie diferită, a apucat să anunţe şi el pe reţelele sociale că a fost reţinut de oamenii legii şi dus în apropierea stadionului Loujniki, acolo unde el şi ceilalţi care au pătruns pe gazon în timpul finalei Cupei Mondiale au fost plasaţi iniţial după incidentul de la partida Franţa - Croaţia. "Poliţia spune că vom fi plasaţi în arest la domiciliu în această noapte", a fost mesajul său.

Cei patru au intrat pe teren în timpul finalei CM 2018 îmbrăcaţi în poliţişti, protestând împotriva abuzurilor forţelor de ordine. Au fost imediat imobilizaţi, apoi judecaţi şi condamnaţi la câte 15 zile de închisoare, în plus primind interdicţia de a asista la evenimente sportive timp de trei ani.

Pussy Riot este recunoscută pentru acţiunile sale anti - Putin.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.