Drama trăită de Obi Mikel! Tatăl său a fost răpit cu câteva ore înainte de a intra pe teren la Campionatul Mondial: "Îl vor omorî dacă spun cuiva". Detalii cutremurătoare

3 iul 2018 5623 afişări CM 2018
Drama trăită de Obi Mikel! Tatăl său a fost răpit cu câteva ore înainte de a intra pe teren la Campionatul Mondial: "Îl vor omorî dacă spun cuiva". Detalii cutremurătoare

Vedeta naţionalei Nigeriei, John Obi Mikel, a trăit o adevărată dramă în timpul Campionatului Mondial din Rusia, perioadă în care tatăl fostului fotbalist al lui Chelsea a fost răpit şi torturat. Răpitorii l-au ameninţat pe fotbalist că tatăl său va avea de suferit dacă evenimentul va fi făcut public sau va intra în atenţia autorităţilor.

Obi Mikel a avut curajul de se destăinui în The Guardian, publicaţie care a făcut cunoscută drama fotbalistului. Căpitanul şi decarul Nigeriei a primit vestea răpirii în autocarul naţionalei, cu câteva ore înainte de partida cu Argentina, pe 26 iunie, în Sankt Petersburg: „Eu am jucat în condiţiile în care tatăl meu era în mâinile bandiţilor. Trebuia să-mi stăpânesc trauma. Am primit un telefon cu patru ore înainte de începerea partidei, în care mi s-a spus ce s-a întâmplat. Eram distrus din punct de vedere emoţional şi trebuie să iau o decizie dacă o să fiu mental pregătit să joc. Eram confuz. Nu ştiam ce să fac, dar în final, am ştiut că nu pot să las 180 de milioane de nigerieni de izbelişte”, a declarat mijlocaşul pentru The Guardian.

Un membru al familie l-a anunţat pe nigerian că trebuie plătită o răscumpărare pentru eliberarea tatălui său: “Mi s-a spus că îmi vor împuşca tatăl dacă înştiinţez autorităţile sau spun cuiva. Nu am vrut să vorbesc despre asta cu antrenorul pentru că nu voiam ca problema mea să devină o distragere a atenţiei pentru echipă în ziua unui meci aşa de important”.

Tatăl lui Obi Mikel a fost răpit în sud-estul Nigeriei, în timp ce călătorea pe drumul naţional Makurdi-Enugu. După o săptămână de captivitate, timp în care a fost torturat, conform raportului poliţiei, acesta a fost eliberat de autorităţi. Momentan, victima evenimentului nefericit e în spital, acolo unde se află sub tratament.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.