Ronaldo e cel mai bogat fotbalist din lume. Un jucător a strâns în cinci ani de carieră mai mult decât Henry în 20 de ani

Ronaldo e cel mai bogat fotbalist din lume. Un jucător a strâns în cinci ani de carieră mai mult decât Henry în 20 de ani
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristiano Ronaldo este cel mai bogat fotbalist în activitate, fiind urmat de Lionel Messi, Samuel Eto’o, Wayne Rooney și Ricardo Kaka

  • Neymar a reușit să strângă o avere de 80 de milioane de euro până la 22 de ani

Multă lume știe că fotbaliștii de succes au și foarte mulți bani. Totodată, destul de des apar povești despre anumiți jucători care reușesc să irosească tot ce agonisiseră în carieră. Totuși, cei mai mulți dintre fotbaliști reușesc să o ducă foarte bine și după ce au agățat ghetele în cui, mai ales că în cazul unora care au câștigat trofee importante, sumele strânse sunt de ordinul sutelor de milioane de euro.

Goal.com a reușit să alcătuiască un top 10 al celor mai bogați fotbaliști în activitate. În calcul au fost luate în considerare absolut toate veniturile sportivilor de-a lungul carierei. Conform analizei celor de la goal.com, Cristiano Ronaldo a reușit să strângă până în acest moment 148 de milioane de euro, în timp ce Messi are o avere de 146 milioane. 


1. Cristiano Ronaldo – 148 de milioane de euro

Portughezul a semnat un nou contract cu Real Madrid în septembrie 2013, cu un salariu anual de 17 milioane de euro. Acest an poate reprezenta un moment pentru prelungirea unei alte înțelegeri a fotbalistului cu Nike, actualul contract fiind valabil până la finalul lui 2014. În prezent, Ronaldo primește 6 milioane de euro pe an de la firma de echipament sportiv. 

Deține proprietăți în Madrid, Lisabona și Madeira și are mai multe mașini de lux printre care se numără un Lamborghini Aventador și un Bugatti Veyron. 


2. Lionel Messi – 146 milioane de euro

Argentinianul a fost depășit în topul fotbaliștilor cu cele mai mari salarii. Superstarul Barcelonei a semnat ultima înțelegere cu gruparea azulgrana în decembrie 2012, iar salariul său este de 15 milioane de euro pe an. În plus, adidas îi plătește anual două milioane de euro. Alte contracte de sponsorizare importante ale lui Messi sunt cu Turkish Airlines, EA Games, Gillette sau Samsung. 

Fotbalistul deține mai multe proprietăți în orașul său natal, Rosario, dar și o vilă de lux în Barcelona. Conduce un Ferrari F430 Spider și un Audi R8


3. Samuel Eto’o – 85 de milioane de euro

Cea mai mare lovitură a dat-o Eto’o în momentul în care s-a transferat la Anji Mahacikala, în 2011. Camerunezul a încasat timp de doi ani un salariu anual de 20 de milioane de euro. Din contractul pe care îl are cu Chelsea, atacantul este plătit cu șapte milioane de euro. În plus, Eto’o mai are un contract cu Puma, din care primește cinci milioane de euro. Ford sau John Richmond sunt alte firme pe care le reprezintă atacantul lui Chelsea.

Pe lângă aceste încasări, Eto’o deține un garaj impresionat, din care fac un Bugatti Veyron, două Aston Martin și un Maybach Xenatec. 


4. Wayne Rooney – 84 de milioane de euro

Atacantul a semnat de curând cel mai mare contract din istoria fotbalului britanic, în urma căruia va încasa 95 de milioane de euro în următorii cinci ani. Chiar și așa, Rooney este în spatele lui Ronaldo și Messi la încasările din sponsorizări. Două dintre contractele pe care fotbalistul lui United le-a pierdut în urma unor informații despre viața sa privată au fost cu EA Games și Coca-Cola, dar a reușit să își păstreze înțelegerile cu Nike și Samsung, din care a câștigat în ultimul an aproximativ 4 milioane de euro. 

În 2006 a încasat șase milioane dintr-un contract cu editura Harper Collins, înțelegere care s-a terminat în 2011.


5. Ricardo Kaka – 82 de milioane de euro

Brazilianul nu a fost niciodată un fotbalist care să alerge după bani. Faptul că a renunțat la ultimii doi ani de contract cu Real Madrid, unde câștiga anual 9 milioane de euro, și a mers la Milan pe un salariu de două ori mai mic, susține exact acest lucru. Totuși, adidas, EA Games și Sony sunt printre principalii sponsori ai lui Kaka.

Atacantul este unul dintre fotbaliștii care a preferat să își investească averea în proprietăți, iar în acest moment deține mai multe apartamente de lux în New York, dar și în Madrid. Astfel, în ciuda salariului mai mic, averea lui Kaka este în creștere.


6. Neymar Jr. – 80 de milioane de euro

Superstarul brazilian a reușit să strângă în doar câțiva ani de carieră cât alții în întreaga activitate. Dar asta doar pentru că imaginea lui se vinde foarte bine. În prezent, Neymar este sportivul a peste 15 sponsori, printre care se numără Nike, Panasonic, Volkswagen, Claro, Santander, Red Bull sau Unilever. Are un salariu de 8.8 milioane de euro și a primit 10 milioane în momentul în care a semnat contractul cu Barcelona. 

Neymar a investit tot în imobiliare, având mai multe proprietăți în Sao Paulo.


7. Ronaldinho – 78 de milioane de euro

Poate cel mai spectaculos fotbalist din istorie a început să câștige bani serioși din fotbal după Mondialul din 2002. Cel mai bun moment din punct de vedere financiar a fost în momentul în care s-a transferat la Barcelona. Clubul catalan și Nike l-au plătit cu aproximativ 22 de milioane de euro. În prezent are un salariu de aproximativ 3 milioane de euro la Atletico Mineiro, club alături de care a câștigat Cupa Libertadores, în urma acestei performanțe fiind numit Cel mai bun fotbalist din America de Sud, în 2013.

Deține mai multe proprități în Brazilia, Grecia, Barcelona, Lake Como și Florida.


8. Zlatan Ibrahimovic – 69 de milioane de euro

Suedezul este un fotbalist care s-a plimbat la mai multe cluburi importante din Europa. În total, transferurile sale însumează 169 de milioane de euro. În acest moment are un salariu de 15 milioane de euro la PSG și este unul dintre fotbaliștii cu cei mai mulți sponsori, printre care se numără Nike, Xbox sau Volvo. Serviciu Poștal din Suedia a inițiat o campanie prin care vor folosi imaginea fotbalistului pe timbre.

În afară de casa pe care o are în Paris, Ibrahimovic mai deține proprietăți în Milano, New York, Stockholm și Malmo. În plus, are un resort în Suedia unde se schiază. 


9. Gianluigi Buffon – 63 de milioane de euro

Este cel mai scump portar din istoria fotbalului, după ce Juventus a plătit Parmei 50 de milioane de euro în 2001. De-a lungul carierei, Buffon nu a neglijat afacerile și a cumpărat 54% din acțiunile firmei Zucchi, a cărei cotă de piață a crescut cu 2%. În prezent, are un salariu de 4,5 milioane de euro dintr-un contract care se întinde până în 2015. 

Pe lângă aceste încasări, Buffon este și imaginea Puma de la care încasează o sumă importantă și este de așteptat să rămână unul dintre cei mai bogați fotbaliști chiar și după retragere. 


10. Thierry Henry – 57 de milioane de euro

În 2007 avea un salariu de 5,7 milioane de euro în urma transferului său de la Arsenal la Barcelona. Apoi a făcut pasul către campionatul din Statele Unite ale Americii și a devenit mai bine plătit decât David Beckham.

Este imaginea lui Nike, Renault, Gillette, Red Bull sau Puma. În plus, are proprietăți în Hamstead, Londra, dar și un apartament în New York, care este evaluat la 11 milioane de euro

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat…
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele